Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
      foteliki

foteliki

(30 wyników)
    • Co kupić dla 2,5 latka? Szukam dobrego, wygodnego fotelika na rower. Znalazłam fotelik, który zakłada się na przód roweru - jakie zalety? - można przeczytać na aukcji. Ale jakoś nie mam do tego przekonania. Może ktoś z Was ma taki fotelik i może podzielić się swoimi doświadczeniami. Czy faktycznie jest wart kupienia? I czy jest lepszy od fotelików montowanych na tył roweru? allegro.pl/weeride-ltd-fotelik-rowerowy-rower-komfortowy-lux-i3095836864.html Bardzo proszę o opinie
    • Wybaczcie kolejny post niekumatej mamuśki, dotyczący przewożenia dzieciaczka, ale dopiero rozpoczynam przygodę z rowerem. W niedzielę wsiadłam na mój pierwszy, własny (tylko mój!) rower - Giant Tourer. Do pełni wolności potrzebuję nie być uzależniona od kogoś, kto w czasie moich eskapad musi zajmować się moją dwuletnia córką. Chcę ją ze sobą wozić. Już sprawdziłam, że nie da rady zamontować fotelika do jego niskiej ramy. Oprócz montażu do kierownicy (odpada, bo nie umiałabym bezpiecznie an...
    • Witajcie, Potrzebuję wymienić fotelik rowerowy.Do tej pory używałam fotelika przedniego Weeride i byłam super zadowolona,ale w tym roku jest już za mały dla synka. Poszukuję tak więc już fotelika montowanego na bagażnik i wpadło mi w oko coś takiego www.t-bike.pl/fotelik-rowerowy-yepp-maxi-11528.html Jest zupełnie inny niż cała reszta wszystkich fotelików i oczywiście niestety też nietani,więc gdyby wypowiedzieli się użytkownicy tylnych fotelików,to byłabym wdzięczna. Młody ma teraz ...
    • Zasanawiam sie nad tymi dwoma fotelikami dla 2 letniej córki czy mozecie mi doradzic co bedzie lepsze??
    • wytłumaczcie mi proszę... wszystkie foteliki montowane pod kierownicą są do 15kg a te montowane do rury podsiodłowej są do 22kg (przecież obydwa działają na tej samej zasadzie) a np ciekawe że sprzedawcy którzy na allegro mają foteliki wiklinowe "wieszane" na kierownicy nie podają w ogóle żadnej maksymalnie dopuszczalnej wagi... Potrzebuję fotelik na przód (nie wiklinowy!!!) żeby czasem przewieźć syna ważącego 20kg.
    • Witam wszystkich. Moja pociecha w przyszłym sezonie będzie jeździła z nami na wycieczki rowerowe. Jestem na etapie poszukiwania fotelika rowerowego ale nic ciekawego nie mogę znaleźć. Wszystkie foteliki są takie same. Brzydkie skorupy szare i źle wykończone. Chciałbym miękki kolorowy fotelik coś innego niż jest dostępne pod hasłem " fotelik rowerowy" Coś co przyciąga wzrok. Coś nie tuzinkowego. Jakie są wasze doświadczenia z fotelikami ?? Gdzie szukać? Pozdrawiam i dziękuję za dyskusje
    • Witam:-)Polećcie fotelik na rower dla dziecka prawie rocznego.Mam najzwyklejszy model Gianta (górski),jeżdzę okazyjnie raz w tygodniu na wycieczki kilkugodzinne,głównie po lasach.Rozbieżność straszna,czym się kierować,polećcie marke itp,ile trzeba wydać?
    • Witam! Rodzina sie powiększyła i planuje zakup nowego roweru pod fotelik (do starego niestety nie moge zamocować fotelika).Szukam jakiegos szosowego, miejskiego, damskiego rowerka. Moj budzet to około 1500 zł i chciałabym sie załapac na jakieś posezonowe wyprzedaże.Czym sie kierować przy wyborze? Może ktos coś podpowie.
    • Witam! Aktualnie wożę dziecko na góralu z męską ramą jednak ze względu na utrudnione wsiadanie zastanawiam się nad przejściem na tzw. "damkę". Mam jednak pewne obawy co do stabilności takiej ramy podczas jazdy z mocno dociążonym tyłem. Zastanawiam się również czy postoje nie sprawią trudności. Przy męskiej ramie rower łatwo utrzymać w pionie podczas postoju, więc nie ma ryzyka wywrotki gdzies na światłach. Wydaje mi się również, że łatwiej zapakować i wypakować dziecko jak już się ma tą...
    • Chodzi o wiek dziecka, nie wasz ;-) Mała rośnie, w lecie będzie miała ok. 1,5 roku, zastanawiam się, czy to nie za wcześnie...
    • czy lepszy i bardziej bezpieczny jest fotelik rowerowy dla dziecka mocowany do ramy czy do bagażnika? proszę o radę
    • Dziecko (15 miesięcy) zasypia przy dłuzszej trasie a głowa opada mu na piersi i dość nieciekawie to wg mnie wyglada (jest mu niewygodnie) Czy jest na to jakaś rada ?? Czy musze mieć specjalny fotelik ?? Czy jak ?? ?? Czy będę zmuszona zrezygnować z wycieczek "pełnym składem" ? Proszę o pomoc...
    • Czy uważacie, że to bezpiecznie jeździć w butach spd i wozić dziecku z tyłu? Czy nie ma ryzyka, że się nie zdąży wypiąć i będzie nieszczęście? Proszę o opinię.
    • Witam, Zastanawiamy się nad kupnem fotelika rowerowego i w związku z tym kilka pytań: 1. Czy lepiej na przód czy tył? 2. Z wysciółką czy bez? 3. Montowany na do bagażnika, czy ramy? Napiszcie jakie macie doświadczenia w szczególności przy jeździe w terenie, wjeżdżaniu na krawężniki, etc. Pozdrawiamy.
    • Kupilam dzisiaj Rower ;)))) Nic specjalnego, ale w normalnym sklepie rowerowym, chyba przyzwoity mniejsza zreszta. Fotelik oferowany w tym sklepie kosztowal polowe tego roweru, wiec nie pupilam Dziecko mam 3 letnie. Czy mozecie podpowiedziec na co powinnam zwrocic uwage? Czy lepszy taki przykrecany do bagaznika czy do ramy (mi sie wydaje ze ten drugi)? Jesli bede kupowac z drugiej reki to na co zwrocic uwage? I czy kupienie przyzwoitego fotelika za max 150 zlotych jest w...
    • Witam, mam pytanie: czy faktycznie dzieci dają radę w tym spać? i jak śpią w kasku? nie "lata" im główka i nie obija się plastik o plastik ?:( pytam, bo jestem zielona w temacie, a chcę kupić fotelik z taką funkcją, bo synek ma 9m-cy i w miarę dużo sypia. i czy hamax siesta to dobry wybór? z góry dziękuję :D
    • czy dobrym pomysłem jest ROWER DAMKA KROSS MEADOW CROW? szukam czegoś do 800zł, na czym będę mogła jeździć z dzieckiem 15kg. ja mam 173cm i 55kg wagi. chcę jeździć głównie po Łodzi. www.allegro.pl/item1053466272_rower_damka_kross_meadow_crow.html www.allegro.pl/item1038821317_649_carrera_2000_alu_rower_dla_dziewczyny.html www.allegro.pl/item1049556754_damski_trekking_kands_shimano_acera_lublin.html TO SĄ MOJE TYPOWANIA, JEDNAK NAJBARDZIEJ SKŁANIAM SIĘ KU KROSSOWI. Może ktoś wo...
    • po jaką nazwą szukalibyście takiego czegoś w polsce? chcę kupić i nie wiem jak tego szukać, fotelik? np. pod nazwą "siodełko" pokazują się zwykłe siodełka rowerowe... cgi.ebay.de/DDR-Zeiten-Fahrrad-Kindersitz-vorn-erfullt-STVZO-/370441905936?pt=Sport_Radsport_Fahrrad_Kindersitze&var=&hash=item95035e2f38
    • Witam! I bardzo proszę o poradę odnośnie kupna roweru. Czy któryś z tych zalinkowanych jest wart zainteresowania? Rower na drogi - do pracy, trasy rowerowe i latem czasem na drogi (nie ścieżki), leśne. Nie znam się na rowerach (mąż też nie), wszelkie naprawy w serwisie, więc powinno być ich jak najmniej ;) Cena raczej jak najniższa, więcej nie jestem w stanie zapłacić. Rower nie będzie narażony na warunki atmosferyczne, w pracy mam możliwość "garażowania" :) Czy rozmiar ramy 18 w moim wy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się