foteliki

(19 wyników)
  • poradźcie mi bo wybieram się w czerwcu w podróż do ciepłych krajów i zastanawiam się właśnie nad chustą albo nosidełkiem, czy maluszkowi nie będzie za gorąco, a co ze mną, nie chciałabym po półgodzinnym spacerku spływać potem, z wózkiem będzie pewnie na miejscu problem, a zabierać ze sobą do samolotu gondolę i jeszcze fotelik bo będziemy na miejscu korzystać z samochodu to już całkiem spory kłopot, pozdr, inaas
  • Powiedzcie jak wy to robicie? Chcialabym sie wybrac do CH na zakupy , z małym w chuscie. Oczywiscie z dojazdem samochodem. Dziecko wyubierane w jakis kombinezon, no ale w srodku goraca. gdzie sie zamotac? W lato prosto- kolo samochodu, ale o tej porze roku?
  • Maz wpadl na pomysl, by w lipcu pojechac samochodem do rodziny do Francji. Krzys bedzie mial wtedy 9 mies. Krzys oczywiscie jest chustowy. Uwazacie ze to dobry pomysl czy wariactwo? na co zrwocic uwage w czasie podrozy, bo to jednak daleko jest... no i czy w ogole jest sens robic taka eskapade, czy dziecko nie za male? wiem z chustomanii, ze Kasia ze swoimi dziecmijezdzila chyab wszedzie, tylko w jakim wieku te dzieci byly?
  • co o tym myślicie? Próbowałyście ?
  • Mam problem logistyczny - jak mamy jezdzace samochodem radzicie sobie z wkladaniem/wyjmowaniem dziecka z chusty i wkladaniem/wyjmowaniem z fotelika w samochodzie? Bo przez ten moment, kiedy wiaze chuste i biore dziecko z fotelika - narazone jest na zawianie, zmoczenie w razie deszczu i sniegu... A wiadomo, ze w kurtke nie bede dziecka ubierac, skoro np. idziemy do sklepu, albo przykryje je moja kurtka... Glowie sie i glowie jak ten problem rozwiazac i nic mi nie przychodzi do gl...
  • Witam drogie chustozakręcone. Od długiego czasu podczytuję forum i również uległam magii chusty stając sie chustozakręconą, co jest bardzo pozytywne, z wyjątkiem nieodpartej pokusy posiadania dużej ilości chust w różnych kolorach. Ale do rzeczy. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia w jeździe na rowerze z dzieckiem w chuście? Nie wydaje mi się to zbyt bezpieczne i wykonalne, ale jedziemy na urlop i sporadyczna jazda rowerem byłaby dla nas dużym ułatwieniem. Mąż brałby starszego s...
  • Witam! Dzieki Wam i forum postanowilam pochustowac troche malego (ma teraz 3 miesiace, a wazy jakby mial 7 :-)) Nabyłam Hoppediza i bardzo mi sie to podoba, synek tez zaakceptował chuste. No i sama, korzystajac z instrukcji Hoppa, nauczylam sie platac, taka zdolna jestem :-) I tylko mam taki problem: co robicie jadac gdzies samochodem? Mieszkam w Warszawie, na osiedlu kawał od cywilizacji, i wszedzie, ale to wszedzie musze dojechac samochodem. Macie sposoby na omotanie sie w ...
  • chusta jest super, a lacznie z wysylka kosztowala mnie 50 euro Gdyby ktos byl zainteresowany jakimis ze tak powiem detalami technicznymi, to chetnie opowiem, jak to sie robi. A z Wiednia idzie juz do mnie druga chusta, tez didek, kupiony za 28 euro plus transport 13 :)
  • Nosze synka w wiązance już od 2 miesięcy. Lubimy oboje:) Teraz jednak porzebuję czegoś innego. Czeka mnie odwożenie i przywożenie starszaka ze żłobka, a nie zawsze znajdzie się ktoś, kto z młodszym chwilę posiedzi. Potrzebuję chusty, którą założę w chwilę i na chwilę. Przeniesienie fotelika samochodowego z dzieckiem nie wchodzi w grę ze względu na okulistyczny absolutny zakaz dźwigania. Mam gdzieś w szafie baby bjorma po starszaku, ale same rozumiecie...:D CO polecacie. Mały jeszcze sł...
  • Zapraszamy na Drugie Dni otwarte w Klubie Kangura - tym razem wiosną : Wiosenne dni Otwarte w Łódzkim Klubie Kangura - Program sobota 14 marca: 10,00 - 12,00 Kawa z mlekiem - warsztaty naturalnego pieluszkowania. Ewa i Radek z Pieluszkarni odpowiedzą na następujące pytania : Jak w godzinę oswoić sobie “warczącą” z półki Tetrę i nie ulec pokusie śmiecenia? Po co sięgnąć by nie karmić skórki chemią i samemu się nie umęczyć? Dlaczego, po co i czy w ogóle warto? Warsztaty...
  • Gdzie znajde podstawowe informacje na temat MT ? -czy sa rozmiary i ew jaki rozmiar dobrac, na co zwrócic uwage przy wyborze, itp
  • www.edziecko.pl/zakupy/0,82055.html?t=1186687288532 "Wybierz najlepszy wózek i fotelik samochodowy [...] NAJLEPSZY WÓZEK. Podaj dokładną nazwę produktu Marka Producent Uzasadnij krótko swój wybór." Wiecie co wpiszę...? Myślicie, że będą za to jakieś sankcje? Bo na nagrody nie liczę :-P Zresztą nie postarali się ale to inna para kaloszy. Aha. Marka i producent to to samo będzie, c'nie? :D
  • ale tylko w chuscie, w kolysce. to normalne? czy cos nie tak robie?
  • Moja obecnie 10-miesięczna Iza od 3-go tygodnia jest noszona w chuście. W wózku była w wieku 2 tygodni (zakończyło się awanturą), oraz kilka razy w największe letnie upały. Nie lubi fotelika samochodowego, więc drastycznie ograniczyliśmy podróże. Malutka nie znosi łóżeczka (ma dwa, w żadnym nie chce spać): śpi codziennie godzinę w chuście na spacerze, później jeszcze dosypia godzinkę w ramionach mojej mamy, moich, lub na brzuszku tatusia. W nocy oczywiście śpi w poprzek naszego małżeńgieg...
  • Hanti(8)

Marzy mi się taka chusta jak ta, którą uszyłaś (różowa). Czy mogłabyś mnie oświecić gdzie w internecie znajdę wykrój tej chusty, chciałabym uszyć podobną:)Czy orientujesz się z jakiego materiału najlepiej ją uszyć? Chciałabym w niej ponosić Zosię, która ma już co prawda 18 mcy ale jest bardzo drobna bo waży lekko ponad 7 kg. Zosia i Antoś
  • Witam Jestem prawie zdecydowana kupić lub uszyć takie nosidełko dla mojego 5 tyg synka. Napiszcie mi proszę czy jest wśród Was osoba, która uszyje mi nosidełko na lato lub chce sprzedać swoje już nie używane?? Pozdrawiam Joanna
  • miałam iść spać, alem zerknęła na TBW a tam się kobitki naśmiewają z takich oto www.ababyoutlets.com/flying_falcon_products.htm ("no wiecie, żeby nie wyglądać głupio z chustą...", "następny krok to pas do przypinania sobie wózka z fotelikiem, jak się chce po górach połazić" - pożyczony koncept) no i to www.pregnancystore.com/zaky.htm to dla tych, co chcą się "załapać" na AP ;-)
  • premaxx(7)

Czytałam we wcześniejszych wątkach, że nie jest to zakup idealny. Ja mam jednakże taki problem, że często potrzebuję tylko synka dać do samochodu (który stoi pod domem), zaraz potem do fotelika, potem znów w chustę i parę metrów do szkoły starszego synka. I tak 2 razy dziennie. Noszenia jest tyle co i nic. A zapakować chyba łatwiej niż w prawdziwą chustę. Wózka niem mam. Noszenie w foteliku odpada, bo montowanie go do samochodu powoduje u mnie białą gorączkę. No i jest chole... ciężki. ...
  • chce sie wybrac za jakiś czas na basen z młodą i chciałabym wziąć ze sobą chuste. mam dluga wiązana i krotką tez wiazana . czy moze lepiej zrezygnowac z chusty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się