Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      foteliki

foteliki

(13 wyniki)
    • Piszę tutaj, bo w sumie inne forum nie przychodzi mi do głowy. Mam znajomą, która notorycznie wozi swoje czteroletnie dziecko bez fotelika na przednim siedzeniu samochodu. Nie ma znaczenia, czy jest to krótka wyprawa do przedszkola, czy wyjazd kilkugodzinny na weekend. Kilkakrotnie zwracałam jej uwagę i jak widać nie umiem trafić. Postępowanie swoje motywuje - "bo wiesz Niunia nie lubi jeździć w foteliku, ucieka spod pupy i Niunia wrzeszczy". Smutne ale czterolatek decyduje i niestet...
    • Prosze o rady jak "utrzymac" 14-miesieczniaka w foteliku samochodowym. Do tej pory dziecko siedzialo grzecznie, ale od jakiegos miesiaca nie chce siedziec. Wrzeszczy na caly glos, tak ze juz po 10 min. krzyku jest cala mokra od potu. Co robic ? Nie zwracac uwagi na wrzaski i zostawic ja krzyczaca nawet i pol godziny albo i dluzej, az zmeczy sie i zasnie ? Wydaje sie to nieludzkie... I jaka jest gwarancja, ze po obudzeniu sie znowu nie zacznie wrzeszczec ? Poza tym boje sie ,ze tak...
    • jestem mamą 2 coreczek-1-ma 6 lat a 2 20 miesiecy. starsza jak "za mlodu" miala napady zlosci-tzn.np gdy wracalismy z przedszkola nie chciala wejsc do domu, wila sie krzyczala, zanosila placzem, szla jak paralityk, ja bralam ja na rece i wchodzilysmy do domu z wielkim krzykiem. tam po 20 minutach uspakajala sie, a ja spokojnie czekalam. teraz moje drugie szczescie szybciej przejawia takie zachowania-wysiadamy z zsamochodu, idziemy do sklepu a ona-nie! nie idzie i juz, +krzyczy c...
    • Witajcie! Mam problem z moja prawie 2letnia córeczką. Otóż ona nie lubi jeździć samochodem. Od znajomych słyszę, że ich dzici nawet z chęcia daja się wpakować w fotelik, a ona od razu protest!! Fotelik mamy dobry, Ramatti Wenus, niedobrze jej też chyba nie jest, bo nigdy nie wymiotowała. Z tego co obserwuję, to nie chce byc zapięta, denerwują ją pasy, chce się z nich wypinać. Luźno tez ma wystarczająco. My z mężem turyści, zawsze tak chętnie jeździlismy na wycieczki, a z nią wyc...
    • Witam Poradzcie mi coś Ostatnio było dla mnie bardzo poważne zdarzenie, przez które moi rodzice i dziadkowie są obrażenie bo uważają że nie mam racji i uznali to za błachostkę. Otóż w skrócie było to tak: ... moją roczną córke odebrali od mojej mamy teściowie. Mieli przyjśc i zabrać ja na spacer. Ale stwierdzili prawdopodobnie że sie im nie chce i postanowili przyjechać po nią samochodem. Moja mama była troche zdziwiona i zdenerwowana ze chca ja zabrac bez fotelika samochodowego t...
    • Od jakiego wieku zaczęliście wozić dzieci na swoim rowerze w foteliku? Czy rok i 3-4 miesiące to nie za wcześnie? I jakich fotelików używacie, jakie powinien mieć taki fotelik cechy? Podpowiedzcie proszę jak zorganizować wycieczki rowerowe z dziećmi małymi
    • Mój synek ma rok i 2 miesiace. Kiedy był całkiem maly lubil podróżować samochodem - zwykle po kilku wybojach zasypiał a gdy nie spał spokojnie rozglądał się po okolicy, bawił podawanymi mu zabawkami. Mogliśmy zrobić wiele kilometrów bez najmniejszego problemu. Jednak odkąd zaczął raczkować czyli stał się bardziej ruchliwy (generalnie od początku jest bardzo aktywnym dzieckiem) podrózowanie z nim stało się coraz trudniejsze, a teraz gdy chodzi jest koszmarem. Po 5-10 minutach siedz...
    • Jak reagowac w takim przyapdku? Do tej pory Patrycja (dwa latka) dosc chetnie jezdzila autem, ale w ciagu ostatnich kilka dni dwa razy zareagowala prawdziwa histeria na probe posadzenia Jej do fotelika. W obu przypadkach byla niewyspana (nie spala w dzien, wydaje mi sie, ze nadszedl okres, w ktorym powolutku rezygnuje z dziennych drzemek). I chyba nigdy przedtem, w zadnej sytuacji, nie plakala tak rozpaczliwie :(. Nie pomagalo zadne tlumaczenie i przekonywanie. Za pierwszym razem ...
    • Mój synek skończył 14 miesięcy, ale od dosłownie kilku dni daje mi w kość swoimi humorkami. Itak jak nie chce czegoś (...) to najczęściej drze sie jak opetany i gdy złapię go by np. wsadzić w krzesełko i nakarmić wygina sie w łuk i pręży krzycząc, by po chwili z ochota zjeść co mu tam przygotowałam. Nie wiem z czego to wynika, ponieważ raczej respektuję jego "nie" i staram się szanowac jak czegoś wybitnie nie chce Nie może być to spowodowane brakiem mojego zainteresowania, bo ma mn...
    • Zeby roczne dziecko mialo napady takiej zlosci??Ale od poczatku,maly mial staszne kolki(alergia na mleko)potem juz bylo lepiej ale ciagle cos...badania ok,maly rozwija sie swietnie,zastosowalam diete anty candida i maly przesypia ladnie noce ,apetyt super,ladnie przybiera,zmiany na skorze calkowicie ustapily,w ogole nie choruje,ale....od jakiegos czasu (2 tyg)zrobil sie stasznie nieznosny!!!!naprawde buczy o byle co ,zlosci sie dobrze jest tylko wtedy gdy dostanie to co w danej ch...
    • Czy może miał ktoś problem z zachęceniem dziecka do samodzielnej jazdy na rowerku? Ja własnie borykam się z tym problemem. Mój syn, kiedy tylko widzi rower dostaje ataku histeri. Ubielbia za to jeździć na rowerze w foteliku razem z tatą. Kilka razy udało mi sie go posadzić na rowerku, ale nie potrafi , może nawet nie chce pedałować nóżkami. Nadmieniam, że syn ma 3 latka.
    • Wiem-powiecie wiecej cierpliwosci... Ale niestety jej brak :( Mmoj syn 2,3 lata ciagle na wszystko mowi "nie", to jeszcze jest do wytrzymanie bo w koncu idzie i robi to o co sie go prosi. Ale jak po raz x- sowy mowie zostaw to i chodz, ubierz kapcie, wlaz pod koldre ... itp. i wiem ze on slyszy ale nawet nie popatrzy ze cos od niego chce to mnie trafia. Juz czasami nie wiem jak zwrocic jego uwage zeby posluchal sie itp. brak juz slow i sposobow :(. A jak to jest z waszymi dziecmi?...
    • Witam wszystkie mamy, jestem już u kresu wytrzymałości fizycznej i psychicznej. Moja córeczka skończyła właśnie 4 miesiące i mam wrażenie, że zaczyna być terrorystką. Urodziła się 3 tygodnie przed terminem, po porodzie leżała w inkubatorze kilka dni - strasznie to przeżyłam. Byłam u niej prawie cały czas, trzymałam za rączkę, głaskałam i strasznie cierpiałam gdy płakała a ja nie mogłam jej przytulić. Gdy tylko mi ją przywiez...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się