foteliki

(14 wyniki)
  • Chodzi mi o taki "podpupnik" a nie o typowy fotelik samochodowy. O cos co wyglada tak: www.pixmania.nl/nl/nl/2697067/art/trade-max/booster-travel-max-design.html Szukam przepisow okreslajacych jakie dziecko moze w nim siedziec. Napewno powyzej 15kg, to wiem, ale jest tez jakies ograniczenie dot. wzrostu dziecka, czyli musi miec powyzej ilus-tam centymetrow. Slabo cos szukam, bo nic nie umiem znalezc. Pewnie ktos z was wie i mi podpowie, mam nadzieje :) Z gory dziekuje :)
  • Wiecie moze czy tanie linie lotnicze pozwalaja zabrac ze soba fotelik samochodowy do samolotu? Wiem ze mozna zabrac wozek i okreslona ilosc bagazu, ale czy mozna tez zabrac fotelik? Normalnie nigdy nie zabieramy, bo sie pozycza na miejscu, ale tym razem jest taka potrzeba i sie zastanawiam..
  • Ja wiem,ze o fotelikach juz bylo (i bedzie pewnie nie raz) ale nie moge sie zdecydowac,ktory z tych podobno najbardziej bezpiecznych (wg testow ADAC) wybrac. Moze ktorys macie/maja znajomi i mozecie polecic? Szukam fotelika 9-18kg. Oprocz tego,ze musi to byc fotelik bezpieczny,co juz sprawdzilam i wybralam te 4,musi byc WYGODNY (podrozujemy czesto i sa to dlugie podroze HOL-POL),w miare obszerny-nie za ciasny i z regulacja do pozycji jak najbardziej lezacej (maly zasypia w drodz...
  • Chcemy kupic w Polsce fotelik samochodowy dla 2 -latka zeby nie trzeba bylo ciagle pozyczac jak odwiedzamy dziadkow. Bedziemy z niego korzystac 2-3 razy w roku, wiec chcielibysmy znalezc cos niedrogiego, ale bezpiecznego. Najlepiej taki, ktory mozna uzywac jeszcze przez kilka lat (jak najdluzej). Mozecie cos polecic?
  • Pomozcie mi wybrac fotelik samochodowy 9-18kg.jakie Wy polecacie? Zamowilam sobie on line maxi-cosi Tobi,zanim go dostalam minelo 10 dni(a pisza 1-2dni!),bo po drodze go zgubili,musialam wiec zmienic kolorystyke,bo "moja"sie skonczyla.Gdy w koncu dotarl myslalam ze podwojnie mnie szlag trafi!Nie dosc ze przyslali 15-36kg to okazalo sie ze to drogie cudo nie rozsuwa sie do pozycji lezacej,czy nawet pollezacej.A na trasy do Pl taka opcja jest niezbedna! Jestem zla i potrzebuje pomocy!
  • Zupelnie wsiaklam ostatnio w forum zakupy podczytujac opinie na temat fotelikow samochodowych. Tam dziewczyny pod niebo wychwalaja glownie 2 modele: Kiddy Life Plus (grupa 9-36) i Roemer King TS Plus (grupa 9-18). Oba uzyskaly 4 gwiazdki w niemieckich crash-testach przeprowadzanych przez ADAC. Maxi Cosi Priori XP uzyskal tylko 3 gwiazdki. Czy Wy tez z takim zapalem podchodzicie do badan i poszukiwan fotelika, czy to tylko mnie tak wciagnelo ? Studiowalyscie wyniki crash-testow zan...
  • Gryzie mnie od kilku dni... Dlatego chcialabym wiedziec, jak sytuacja wylgada u was w szkole. za 2 tygodnie klasa mlodego jedzie do muzeum, jakies 10km od szkoly. wypad na 2 godziny, rozeslano maila szukajac chetnych rodzicow, ktorzy zawioza dzieciaki na miejsce wlasnymi samochodami, poczekaja i przywioza pod szkole. Takie akcje sa u nas na porzadku dziennym, tylko wyjazd calej szkoly na calodniowa wycieczke i cotygodniowe przejazdy na basen 2 klas odnywaja sie autobusem. Wszystkie wypady w...
  • Czy jest przepis wymagajacy przewozenia dziecka taksowka w foteliku samochodowym ? Pare razy juz jechalysmy taksowka i fotelika nie bylo i prawde mowiac nie wyobrazam sobie, zeby kazda taksowka miala fotelk "tak na wszelki wypadek" a z drugiej strony niebezpieczenstwo wypadku drogowego nie maleje przez sam fakt, iz jedzie sie taksowka...
  • Piszę by poznać wasze zdanie. Mianowicie przeczytałam to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=77201420&v=2&s=0 jazdy małych dzieci na rowerze - po raz pierwszy przeczytałam że to dla dziecka szkodliwe!!!!! ...ponieważ jestem w Holandii normalnym środkiem transportu jest tu rower i oczywiście jeżdżę z małą codziennie, bo ona to uwielbia, a mnie wygodnie - szybciej wszędzie można dotrzeć. Mała ma 12 miesięcy i zawsze myślałam że jak dziecko porządnie potrafi siedzieć na rower...
  • Poradźcie, który lepszy? Czy tylko zapinany pasami czy tez może ta podstawka ułatwia życie? Na chłopski rozum, to podstawka EasyFix czy EasyBase wydaje się być poręczniejsza w użyciu, ale czy tak jest w rzeczywistości? I czy potem do tej podstawki można wpiąć fotelik dla starszego dziecka? zebym nie wywalała kasy niepotrzebnie...
  • Jak to jest z tapicerkami w maxi cosi, jak jest roznica pomiedzy top line a zwykla tapicerka ? Chodzi mi konkretnie o wasze odczucia: czy top line jest np. przyjemniejszy w dotyku, albo z lepszego jakosciowo materialu ? A moze nie ma zadnej istotnej roznicy jakosciowej, tylko roznica w cenie podyktowana jest jedynie wzorem materialowym ? Nie umiem sie zdecydowac jaki kolejny fotelik kupic, a nie widze sensu placic wiecej tylko za posiadanie fotelika w "trendy" kolorze... Wybacz...
  • Planujemy wyjazd do Polski na Boze Narodzenie. Bedzie to dosc dluga podroz samochodem, ok 13 godzin. Juz boje sie jak moje obecnie 4 miesieczne Malenstwo zniesie taka dluga podroz. Czy ktoras z Mam moglaby sie podzielic doswiadczeniami? Jak najlepiej przewozic Malenstwo? Wiem ze niemowle nie powinno spedzac wiecej niz 2 godziny dziennie w foteliku samochodowym dlatego planowalam wlozyc Maluszka do gondoli wozka. Spedzilby wtedy wiekszosc podrozy w pozycji lezacej. Czy to jest dobr...
  • jezdzac na rowerze, moj maly jezdzi juz jakis czas bez bocznych kolek (ostro, jak to chlopak), podazajac za tutejszymi zwyczajami nie przyszlo mi do glowy, zeby zakupic mu kask. Natomiast w Polsce jezdzic na rowerze bez kasku to ponoc dziwactwo, wszyscy maja kaski dzieci i dorosli, dzieci w fotelikach rowerowych rowniez, bo bezpieczenstwo, wygoda, moda itp. Dlaczego w Holandii jezdzi sie bez kaskow?
  • Dziewczyny, czy zakladacie dzieciom bezwzglednie kask na glowe, wybierajac sie z nimi na rower? Bo sie waham, czy kupic. Z jednej strony Holandia wydaje sie bezpieczna, sciezki, kulturka, a i predkosci wielkich sie nie rozwija z dzieckiem. Z drugiej strony mam przykre wspomnienie: kiedys jako niania mialam z podopiecznym wypadek. Wylecial na nas, jadacych rowerem sciezka rowerowa, rozbawiony, wielki wyzel z ogormnym konarem w pysku. Konar wyciagnal z wody, w ktorej hasal. Ja wyl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się