-
Chciałabym kupić fotelik na rower, córka ma 10 miesięcy.
Boję się jeździć z fotelikeim z tyłu, poza tym mam rower, doktórego (podobno) bardzo trudno dobrac fotelik.
Zastanawiam się nad fotelikiem z przodu, czy ktoś z Was ma taki? jak się jeździ?
Na co zwracać uwagę przy kupnie? i jakie są dobre?
Zupełnie nie mam pojecia w tym temacie, więc z góry dziękuję za każdą pomoc.
-
Wczoraj kupiliśmy z mężem rowery,górskie, w teren. moja córa niedługo kończy 11 miesięcy, miałam zamiar zakupić jej przedni fotelik bobike, ale mamy takie ramy, że nie ma tego jak przymocować. Więc wertuje strony internetowe, szukając fotelika na tył dla takiego malucha, najlepiej mocowanego na ramę, póki co nie mam bagażnika, z możliwością odchylenia.
Dobrze by było jakby miał pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, żeby moja chudzina nie wyskoczyła.
Niby na wszystkich fotelikach napisane ze o...
-
osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/05/historia-pewnego-wypadku-ku-przestrodze.html
ryczeć się chce...
-
Jakiej marki fotelik samochodowy kupić dla 11 miesięcznego bobasa do samochodu Toyota Auris 2009?
-
Możecie coś polecić z fotelików samochodowych 9-36kg z odchylanym oparciem i bezpiecznych w podrózy. Syn ma obecnie 13,5kg wzrost 98, jest mały i drobny, a ma 4 lata (często śpi nawet na krótkich trasach). O poprzedni fotelik nie pytajcie, teraz chcę kupić coś bezpiecznego, ale nie kosztującego majątek tak max 500zł, ale lepiej do 300zł :) Córka jeździ w Cybex Solution od 15kg. Pytałam ma forum Fotelikowym ale tam mało aktywne to forum, a sprawa dość pilna. Może pomożecie :)
Samochód mamy F...
-
Czy którąś z Was wie może jak w testach bezpieczeństwa a nie daj Boże w prawdziwych wypadkach sprawdzają się foteli i samochodowe wbudowywane przez producentów aut w fotele samochodowe?
Chodzi mi np o coś takiego:
www.aukcjoner.pl/gallery/012677893-4.html#I4
-
czy ktoś może mi coś napisać na temat fotelika caretero diablo XL???? zastanawiam się nad kupnem bo nie jest mega drogi a wygląda dość porządnie :)
-
Interesuje mnie fotelik następny czyli od 9 kg lub 12.
-
Mam córkę w wieku 4.5 lata waży 19 kg. Aktualnie ma fotelik taki do 18 kg. Czy musi mieć nadal fotelik a może wystarczy tylko takie podwyższenie?
-
Mamy już jeden taki fotelik i jesteśmy zadowoleni. Syn pewnie jeszcze w swoim pojeździ bo ma dopiero jakieś 130 cm wzrostu i waży 22 kg. Chcę kupić podobny fotelik dla córki. Najtaniej znalazłam tu
sklep.madar.siedlce.pl/pl/p/Chicco-Key-2-3-15-36-kg/2050
a tu większy wybór kolorów i cena też w miare ok
www.mamaija.pl/index.php?DepartmentID=0&ProductID=1594&Model=71%20Paprika&x=1
Może któraś z Was widziała gdzieś ten fotelik w jeszcze lepszej cenie?
A może polecałbyście jakiś całkiem in...
-
Jeszcze mam troche czasu do porodu, ale rozni znajomi akurat wyprzedaja dzieciece rzeczy wiec zastanawiam sie nad kupnem wozka i akcesoriow juz teraz. To sa wozki w zestawach z fotelikami. Nie mam zadnego pojecia o dzieciach i produktach dzieciecych, o wozkach i fotelikach wiem tyle co nic, dopiero zaczynam powolutku badac ten temat.
Jak sie urodzi dzidzia to bedziemy musieli udac sie w podroz ok. 10h samochodem (bez przystankow tyle jedziemy, wiec z malenstwem na pewno o wiele dluzej). Cz...
-
syn ma skonczone 8 miesiecy i wazy przeszlo 9 kg. siedzi juz sam i mam wrazenie, ze w tym malutkim foteliku juz sie powoli nie miesci i jest mu niewygodnie. przed nami dluga jazda samochodem, drugi fotelik juz mamy-maxi cosi od 9 do 18 kg. ale mam wrazenie, ze do tego jest jeszcze za maly do tego fotelik jest przodem do jazdy a wszedzie pisza by wozic jak najdluzej tylem. czy sa jakies fotelik pomiedzy, dla nieco starszych dzieci, ktore mozna wozic tylem do jazdy?rzuccie jakies linki...
-
Witam.
Poszukuje fotelika dla synka 3letniego. Rozwazam zakup z 3 podanych modeli:
-maxi cosi rodi,
-maxi cosi fero
-lub cybex solution.
Czy ktos wie ile gwiazdek w testach ma MC fero bo chyba jest to dosc nowy fotelik??i jaka jest jego jakosc?troche czytalam na jego temat i duzo zlych opinii bylo na temat tapicerki ze kiepska,latwo sie przeciera itp.
Cybexa mam dla corki i jakosc tapicerki tez jest taka sobie..po praniu juz nie byla taka fajna poza tym latwo nitki z niej wychodza p...
-
Jakie macie foteliki, te 3?
Nasza córki z racji, że mała i lekka jeździ jeszcze w tym 2 (4latka) , maxi cosi tobi. na zimę jenak chcemy zmienić bo jej ciasno pewnie juz bedzie, choc na razie ma luz
ale wazy juz 17,4 to do 18 juz bliziutko
mamy dwa auta i w obu takie same weic u nas niestety zmiana fotelikow to duzy ksozt, ale z racji ze duzo oboje jezdzimy z nia nie wyobrazam sobie przekladac chocby w przedszkolu fotelik
od poczatku mielismy maxi cosi i bylam zadowlona
teraz jest...
-
Proszę o pomoc w wyborze fotelika samochodowego dla 7-latka, budżet około 300 złotych, chcę kupić coś porządnego i solidnego. Pozdrawiam
-
zastanawiam się nad kupnem powyższych rzeczy (fotelik z przodu czy z tyłu roweru a może przyczepka ) tylko nie wiem co będzie lepsze dla 2 letniego dziecka? '
podzielcie się swoim doświadczeniem
-
Nie zależy mi na isofixie, ponieważ w naszym samochodzie to rozwiązanie nie ma zastosowania (Ford Focus TDi). Chciałabym jednak, żeby rozkładał się chociaż lekko do spania (również jeśli dziecko jest w foteliku, tzn. bez potrzeby wyciągania dziecka). Cena do ok 700zł. Obecnie jeździ w Maxi Cosi Tobi 9-18 kg, ale waży już 18 kg. ma 104 cm czas najwyższy go zmienić. Oczywiście zależy mi przede wszystkim na bezpieczeństwie dziecka, więc pierwsze co. sprawdzam wyniki testów na fotelik.info, ale...
-
plise doradzcie bo juz zglupilam
z racji ze moja corka z niskich i drobnych dopiero teraz zmieniamy fotelik na ten 3, na razie jezdzila w maxi cosi tobi (ma 4,5 r)
mamy dwa auta, jezdzone rownolegle wiec mamy dwa foteliki, sprawdzilo nam sie to wie chcemy i teraz tak zrobilic. to tej pory byly dwa tobi a gteraz myslelismy o:
1. do auta ktorym jezdzimy wiecej i w dluzsze trasy
kiddy
allegro.pl/kiddy-cruiserfix-pro-fotelik-15-36kg-hit-2013-i3052536244.htmlPrinzessin
2. do mo...
-
jakiś czas temu widziałam w tv ochraniacz do fotelika samochodowego na czas odpieluchowywania. czy któraś z was ma może coś takiego i gdzie to można kupić. przeszukałam allegro i nic takiego nie znalazłam. będę wdzięczna za info lub link
-
Proszę o opinię muszę kupić fotelik w przedziale 9-18 kg, który polecacie?