Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      foteliki

foteliki

(76 wyników)
    • Takie szybkie pytanie. Tylko chcę się upewnić. Jeśli mam wózek i w niego wpinam fotelik, to nie ma za to opłat, prawda? Jest to traktowane jako jedno?
    • Napiszcie prosze, jesli macie fotelik i mozecie sie podzielic jaka marka i czy jestescie zadowolone. Ja szukam fotelika od 9-18 kg, ktory bedzie pasowal do malego samochodu - nie ma duzo miejsca miedzy tylna kanapa i siedzeniami z przodu. Chcialabym, zeby mial regulowany zaglowek, zeby wysokie dziecko moglo w foteliku jezdzic, zeby mial mozliwosc zsuniecie do mozliwie lezacej, pollezacej pozycji i dobre oceny z ADAC. Mam w tej chwili Maxi Cosi Cabriofix i moj 7-miesieczniak z trudem miesci si...
    • Kobitki, przepraszam strasznie jesli sie powtarzam, ale w archiwum nic nie moglam znalesc (albo zle szukalam). Ryanaira udawalo mi sie do tej pory omijac szerokim lukiem, ale niestety okazuje sie ze to jedyna linia ktora pozwala mi leciec z dzieckiem do Katowic o w miare ludzkiej porze (czyli nie skoro swit, albo w srodku nocy!). Staram sie zarezerwowac bilet, ale mam teraz dylemat, bo: - mam dwuczlonowe nazwisko z myslnikiem pomiedzy (i taka jest tez ono zapisane w paszporcie), ale Ryana...
    • od kiedy dziecko może jeżdzić z przodu? od kiedy może jeździć bez fotelika?
    • Juz puchnie mi glowa od czytania informacji i wciaz nie wiem jaki kupic fotelik w grupie 15-36 kg. Mysle o maxi cosi rodi ale zupelnie nie wiem, ktory model: air protect, xp, sps ? Potrzebny jest mi rowniez drugi fotelik, ale nie ukrywam, ze wolalabym tani bo dosc rzadko bedzie uzywany. Co polecacie, oczywiscie idealnie, zeby dobrze wypadaly w testach bezpieczenstwa.
    • Chodzi o to, ze nie posiadamy zadnej limuzyny. Mamy maly samochod, dziadkowie tez. Problem w tym, ze wraz ze rozwojem dziecka i wieksza waga wsadzanie go do fotelika staje sie naprawde trudne. Juz kilka razy niechcaco uderzylam malego o drzwi, bo jest naprawde niewiele miesca aby przecisnac przez nie dziecko. Maly sporo wazy i z kazdym dniem sadzanie go w foteliku samoch staje sie coraz trudniejsze, bardzo niekomfortowe i dla mnie i dla dziecka. Wiem, ze w wiekszym samochodzie bylo by l...
    • Mój syn niedługo kończy 4 lata i wyrósł już ze swojego fotelika. Stoję teraz przed problemem wyboru nowego ,i sama nie wiem który będzie lepszy pod względem bezpieczeństwa i wygody.Taki z szelkami jak ten: www.mothercare.com/Recaro-Young-Sport-Highback-Booster-Car-Seat---Cherry/Black/327842,default,pd.html?cm_sp=ProductFeatures-_-Category%2520landing-_-Recaro%2520Young%2520Sport%2520Highback%2520Booster%2520Car%2520Seat%2520-%2520Cherry%252FBlack albo zapinany pasami jak ten www.motherc...
    • Jestem troche w kropce, poczytalam wczesniejsze posty w tej kwestii, obejrzalam kilka fotelikow i dalej nie wiem, co wybrac. Nie mam takiegoz fotelika po corce, bo gdy ona byla maluchem to nie mielismy auta, wiec i fotelika tez nie. Ten, ktory ona teraz uzywa jest za duzy oczywiscie dla syna a jego wlasny zaczyna sie robic krotki u gory, bo ostatnio jakos urosl znacznie nam nasz zboj:) Podajcie swoje aktualne typy, w czym jezdza Wasze 2-3 latki; syn taki dosc spory jest wszerz i wzdluz, ma 9...
    • Czy ktoś przerabiał jak powyżej? Easyjet'em na trasie UK-PL. Czy ktoś wie, czy łózeczko też leci za free? Bo wózek i fotelik tak. Czytałam w regulaminie i nie do końca zrozumiałam. Może ktoś ma przećwiczone?
    • Witam wszystkie mamy:)mam pytanie-ktore bardzo mnie nurtuje:przylatujemy z mezem i mlodszym synem w maju do Anglii,bedziemy tam mw 3 tyg,mamy kupic na miejscu auto-ktorym wrocimy do PL po starszego syna i psa i w lipcu z powrotem jedziemy (juz na stałe) do UK.Czy powinnam teraz w maju do samolotu zapakowac fotelik samochodowy (15-36kg),czy wystarczy sama podstawka?czy moze lepiej sprzedac na allegro caly fotelik (maxi cosi rodi xp-wiec troche bym za niego dostala),a w UK jak przylecimy kupic ...
    • chodzi mi o podroze do PL. Latam ok 4 razy w roku, do tej pory zabieralam maly fotelik gr 0, ale teraz sie przesiadamy i nie widze jakos tachania tego 10 kg fotelika ze soba. moglabym w PL miec jeden u dziadkow, ale problem z tym, ze jadac na lotnisko kawalek musimy podrozowac taksowka - nie ma innej mozliwosci. W dodatku zawsze w jedna strone wypada podroz w srodku nocy. Wiem, ze niby sa jakies taksowki z fotelikami, ale u nas w srodku nocy ciezko sie doczekac na jakakolwiek taxi a co dopie...
    • Wiem, ze najlepiej dla dziecka jaknajdluzej wfoteliku tylem do kierunku jazdy. Ja mam Maxi cosi cabrio, maly jest raczej duzy- wazy 10,5 kg, a ma 10 m-cy. Wiem, ze nastepna grupa zaczyna sie od wagi 9 kg i teraz nie wiem czy kierowac sie waga czy wiekiem? Pewnie bym wygoogliwala, ale troche leniwa dzis jestem...:-)
    • Niebawem bede musiala zakupic nowy fotelik samochodowy, mala poki co jezdzila w w foteliku- gondoli na lezaco. Goldola byla solidnie mocowana i nie bylo zadnego problemu. Moge ja montowac tez tak jak normalny fotelik po przestawieniu na pozycie siedzaca ale... tylnia kanapa w aucie jest tak skonstruowana ze jest jakby na ukos (zeby bylo wglebienie jakby do srodka) i wtedy ten fotelik nie byl stabilny. Teraz zastanawiam sie czy jak kupie fotelik do 18 kg czy bede miala podobny problem? Chyba...
    • Witam serdecznie... Domyslam sie, ze ten temat byl juz parokrotnie maglowany... Moj 9miesieczny szkrab ma wlasnie zapalenie ucha (3antybiotyk w przeciagu miesaica, masakra jakas...) i wertowanie tematow, stron wychodzi mi srednio.... Warto jest wydac wieksza kwote na fotelik samochodowy??? 150 funtow a 75 funtow??? To kwestia bezpiecznestwa, bajerow???? Na co warto zwracac uwage przy wyborze fotelika... Polecicie jakis konkretny model??? Z gory dziekuje!!!!
    • moj maluch ma 2,5 m-ca i wazy 6,5 kg i tak z ciekawosci na razie rozgladam sie za wiekszym fotelikiem. wiem tylko tyle, ze musi byc tylem do kierunku jazdy. powody dlaczego to min. fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html wiem, ze takie foteliki to rzadkosc, ale moze macie jakies doswiadczenie z nimi i mozecie cos polecic
    • Posiadam takie foteliki od 1,5 roku www.smythstoys.com/group-1-2-322sc/graco-logico-lx-car-seat-g10873pd.aspx nigdy wcześniej nie wyjeżdżaliśmy z dziećmi w długą trasę więc i dziecię zazwyczaj nie zasypiało w aucie. Jutro zaś wyjeżdżamy na wakacje i czeka nas 12-14 godzinna podróż z 3,5 latką oraz 5 latką, wiem że te foteliki mają 2 pozycje do wybrania ale żeby dziecko mogło na w pół leżąco spać trzeba fotelik przesunąć do przodu o jakieś 10cm czy aby jest to bezpieczne w czasie jazdy...
    • Corcia co prawda ma niecale 14kg, ale jej glowa juz jest rowna z oparciem. Mamy teraz Maxi Cosi XP i jestesmy zadowoleni prawie,..bo nie dam rady zdjac pokrowca do prania. Mysle, ze pod koniec lata trzeba bedzie juz przesiasc ja na wiekszy fotelik. Jakie mozecie polecic, aby byl najbezpieczniejszy i najwygodniejszy...no i wypieralny?
    • Kobiety, kupilam fotelik maxi cosi cabrio (na szczescie z baza), ale dzisiaj musze jechac taksowka i poszlam do samochodu zeby przetestowac montowanie fotelika za pomoca pasow i ku mojemu zdziwieniu: pasy w samochodzie sa za krotkie i nie obejmuja fotelika! Teraz sie martwie co zrobie jak w taksowce tez beda takie? Poza tym, zamierzalam ten fotelik zabrac za jakis czas do PL. Czy to w moim samochodzie wszystkie pasy za krotkie? Spotkalyscie sie z takim problemem? Co zrobic? P.S. Oglad...
    • Na stronie napisane jest, ze mozna przewiezc wozek w pelni skladany w jedna czesc. A, ze za fotelik trzeba dodatkowa oplate. A taki wozek jak sie ma do tego przepisu? cgi.ebay.co.uk/Chicco-CT-0-2-Travel-system-Race-Stroller_W0QQitemZ260546792355QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_P ushchairs_GL?hash=item3ca9cc8ba3#ht_500wt_975 Fotelik jest czescia wozka...
    • Wczoraj kupilam uzywany fotelik z baza (maxi cosi cabriofix z easybase), jednak sama juz nie wiem czy dobrze zrobilam. Problem w tym, ze fotelik wpiety w baze odrobine sie rusza. Ogladalam caly fotelik i wydaje sie ze wszysko jest ok.Ma slady uzytkowania, no ale przeciez byl uzywany. Baza wydaje sie byc super stabilna w samochodzie, ale fotelik ma takie minimalne luzy jakby. Czy to normalne czy cos jest nie tak? Czy Wasze foteliki "siedza" w bazie jak przyklejone czy tez sie l...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się