foteliki

(161 wyników)
  • ...są ważne! a testy ADAC nie zawsze mówią prawdę. Trafiłam na bloga sprzedawcy wózków i fotelików i przeczytałam od deski do deski. Byłam taaaaka przekonana do MaxiCosi Cabrio, bo tyyyyle ma gwiazdek. I co? i gucio - marketing na 6+, ale bezpieczeństwo nie bardzo...:) Mam nadzieję, że przyda się tym, którzy poszukują bezpieczeństwa przede wszystkim: osiemgwiazdek.blogspot.com.es Nie jest to mój blog, nie znam tego pana, nie wnikam nawet w jakim jest mieście - po prostu polecam jako źró...
  • Hej! Nie mamy samochodu i na razie to się nie zmieni. Po porodzie wrocimy do domu taksówką. Potem na szczepienia itd też pewnie często będziemy jeździć taxi. W tej sytuacji myślę że byłoby kupić własny fotelik samochodowy i go wstawiac każdorazowo do taksówki. Czy jakaś niezmotoryzowana mama może mi doradzić na ile jest to kwestia realna?
  • dziewczyny czy ze szpitala wracając do domu dawałyście dziecko do fotelika ?? czy może miałyście w jakimś nosidełku np od wóżka ?? nie wyobrażam sobie takiego maleństwa wkładać do fotelika..proszę o odpowiedź
  • Mam pytanko-w czym przywiozłyście albo macie zamiar przywiezć swoje pociechy po urodzeniu ze szpitala?Ja niestety nie mam samochodu i nie posiadam fotelika dla dziecka,więc czy się opłaca kupić fotelik,czy wykorzystujecie go potem w domu,jest to praktyczna i potrzebna rzecz?
  • no bo własnie nie mamy samochodu i zaczełam sie zastanawiac czy kupowac ten fotelik czy moze sobie darowac? wiadomo ze dziecko czasem trzeba gdzies podrzucic, ale przeciez sa gondole ktor mozna w tym celu wykorzystac... byłam nastawiona totalnie na tak - moi rodzice mieszkaja 50 km od nas i wymysliłam ze pewnie przyda sie ten fotelik, ale małzon był moim pomyslem baaardzo zaskoczony i chyba ogólnie zniesmaczony, ze znów fanaberie wymyslam...
  • No własnie dziewczyny, jak myślałyście już o tym jak będzie wyglądał powrót maleństwa do domu? Bo jak ja rodziłam 12 lat temu (!) to nie było obowiązku fotelików (to znaczy dopiero się pojawiały) i mojego syncia przywoziłam w "rożku" na rękach. A teraz to chyba trzeba kombinezonik założyć i do fotelika. Co wy na to?
  • dziewczyny pomóżcie bo zastanawiam się nad wyborem fotelika samoch. i nie wiem co lepsze jest czy ten do 13 kg również jako nosidełko czy może od razu ten tylko do samochodu czyli do 18 kg? co jest bardziej przydatniejsze i bardziej użyteczniejsze? jak myślicie? co macie?
  • Mam pytanie do Was - moze wiecie:) Czy fotelik samochodowy maxi cosi ma typ mocowania do samochodu isofix? Chodzi mi o ten fotelik, co moze byc mocowany do wozka emmaljungi za pomoca specjalnego adaptora...
  • Witam i prosze o rade doswiadczone mamy - na co zwrocic uwage kupujac pierwszy fotelik samochodowy dla malenstwa? rozrzut cenowy jest tak duzy ze sama sie w tym juz gubie. Ze musi miec atest to wiem, ale co dalej....? a moze macie juz sprawdzone konkretne modele ktore mozecie mi polecic. I jeszcze jedno pytanie - czy fotelik lepiej zakupic przed urodzeniem sie dziecka (trzeba maluszka wlozyc do fotelika wracajac juz ze szpitala do domu?), czy nie musze sie az tak z tym spieszyc? ...
  • Jestem twardym zwolennikiem fotelików, także dla niemowlaków kilkudniowych, uprzedzam lojalnie. Naczytałam się właśnie o gondolkach spełniających funkcję fotelika - z pasami na zewnątrz i w srodku przytrzymującymi dziecko, tak że nie lata po gondoli, z atestami, homologacjami do 10 kg i takie tam. No dobra - i co z tymi? Mają atesty, więc chyba można ze świętym spokojem używać. Macie jakieś info?
  • To moja pierwsza ciąża, Maluszka urodzę w połowie stycznia. Fotelik będzie kupiony jeszcze przed porodem. Mam pytanie: czy dziecko ze szpitala wiozłyście w foteliku?? Ja jeszcze nie wiem co zrobię. Tam gdzie mieszkam w styczniu są już 20 stopniowe mrozy. Czy foteliku nie będzie dziecku za zimno?? Kombinezonik wystarczy, poza ubrankiem pod spodem?? Czy w ogóle są takie małe na noworodka?? Na koniec dodam że poza tą jedną przejażdżką samochodem (po porodzie) dziecko NA PEWNO i Z...
  • Zastanawiamy się w czym przetransportować maszego maluszka ze szpitala do domu, czeka nas ok. 30 minutowa podróż samochodem... Jedni mówią, że fotelik (do 13kg) będzie OK ale inni, że niemowlak powinno leżec płasko... A co na to przepisy kodeksu drogowego - gondoli (chyba) nie ma jak przypiąć???? Dziękuję za info. Pzdr ciepło :)
  • czy bobasa ze szpitala też trzeba przewozic w foteliku?to przecież takie maleństwo. jak to jest z tymi przepisami na drodze?
  • jeżeli tak to na co zwrócic uwagę??
  • czy któraś z was korzystała z fotelika samochodowego firmy ROAN www.2o2.pl/index.php?d=produkt&id=352 i czy może coś powiedzieć doradzić
  • witam. kupilismy z mezem fotelik samochod.przeznaczony dla noworodkow- oczywiscie ten najmniejszy ale dziwi mnie fakt ze jak wychodzilismy ze szpitala i probowalismy wsadzic Kube do niego to sprawial wrazeniejakby w nim siedzial a nie lezal a watpie czy tak ma byc! czy powinnismy kupic jakas specjalna wkladke do tego fotelika? czy wogole takie sa? pozdro
  • Jak wyzej na jaki okres czasu praktycznie wystarcza taki fotelik samochodowy?
  • Chodzi mi o producenta,model itp. To bardzo ważne (ważniejsze nawet od wózka;)bo bedziemy czesto jeździc do rodziców,moich i męża-250 km. Dziekuje za wszystkie wskazówki, pozdrawiam cieplutko. J. ps.za rady jak korzystac z wyszukiwarki też "wielkie thanks";)
  • Mam pytanie czy ktoś zakupił dla nowordoka foteli samochodowy 0-18 kg? Jeżeli tak to czy jestes z niego zadowolony(a) i czy fotelik sie sprawdził? Wydaje mi się,że taki fotelik jest praktyczniejszy i w rezultacie taniej wychodzi. Będe wdzięczna za podpowiedź.
  • wlasnie! Musze przekonac meza do kupienia albo fotelika albo montowanego "czegos" na powrot ze szpitala.wiekszy fotelik juz mamy ale nie nadaje sie dla takiej malutenkiej dzidzi. On mi mowi ze bede siedziala z tylu z dzidziulka na rekach i nic sie nie stanie bo jego dwoch synow tak wracalo i zyja.Bardzo lubie jego synow ale naprawde niewiele mnie obchodzi jak wracali ze szpitala. Najbardziej mnie obchodzi moja corcia i to ze nie chce ryzykowac nawet jesli to ma byc przez 10 minut...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się