Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      foteliki

foteliki

(37 wyników)
    • Dziewczyny, mam pytanie odnosnie fotelika samochodowego. Moje dziewczynki skonczyly roczek i zastanawiam się nad zmianą fotelikow samochodowych. A. wazy juz 9 kg i z malego fotelika wystają jej już nogi, a glowę ma na styk. Wlasciwie moglaby juz jezdzic w wiekszym. Jest lato, wiec ubranka lekkie. Natomiast J. to ciagle drobnica, nie ma nawet 7kg, ale jest dosc dluga. Czy mozna taką malą dziewczynkę przesadzic juz do wiekszego fotelika? Czy musze czekac, az bedzie miala 9 kg... a bedzie to tr...
    • Dziewczyny, poradźcie coś proszę, bo zwariuje. Róża, obecnie 6,5 mies ur,4 kor koszmarnie ryczy jak tylko włożę ją do fotelika albo do wózka. Na spacery już nie chodzę, bo wymiękam, patrzę tylko z zazdrością przez okno na kobitki pomykające spokojnie ze swoimi pociechami w wózeczkach. 'W foteliku jest to samo, i tu mam największy problem, bo średnio 2 razy w tyg mamy jakieś wyjazdy. Jutro muszę jechać do poradni, i nie wiem co mam zrobić, bo nie ma kto ze mną jechać. Czy mam ją zostawić, n...
    • Dziewczyny jaki fotelik dla małej/dużej muminki?? Mała ma tylko 9 kg. Nadal mamy nosidełko ale nogi już się majtają :( więc wydaje mi się, że czas na zmiany ..... coś większego ale nie za bardzo, by nie latała na lewo i prawo jak piłka. Macie jakieś typy??
    • Tosia ma prawie 9 kg, siedzi, chcieliśmy przed wakacjami zmienić fotelik. Uparłam się na taki 0-18kg, przekonana o zaletach wożenia dziecka tyłem tak długo, jak się da! Kto w ten sposób woził dzieci? JAki fotelik wybrać? Jest kilka takich, które montuje się też tyłem, np. do 13kg, a potem przodem, np jane racing. Niestety, nie ma ich w Kaliszu, musimy sie więc pewnie wybrać do Wrocka lub Poznańia, żeby przymierzyć. A może przekonacie mnie, żeby sadzać już Tośkę przodem..? Proszę o pomoc...
    • Powyżej 9 kg, dla dziecka, które nie siedzi.
    • Mój synek ma roczek i cały czas wożę go w foteliku 0-13kg,waży 8,5kg. Myślę, że mimo wagi już czas na zmianę na taki "siedzący"...???Co proponujecie? Coś bezpiecznego, wygodnego no i najlepiej niedrogiego:) Do kiedy woziłyście dzieci w tym "pierwszym foteliku"?
    • Co polecacie? Hamax? Czy coś innego jeszcze? I czy te foteliki z funkcją spania to nie pic na wodę dwa razy droższe? I gdzie kupię kask na obwód główki 44?
    • Kochane powiedzcie mi w czym wozicie swoje wcześniaki w samochodzie??? my mamy taki zwykly fotelik w którym Jula jeżdzi np na rehabilitacje..ale jak jezdzilismy gdzies dalej (szpital Kraków ponad 100km) mocowalismy gondolke żeby mogła być na leżąco no ale z niej już wyrosła..siedzieć jeszcze nie siedzi..i jej bardzo niewygodnie kiedy jedziemy gdzies dalej a ona nie moze spac na leząco.. zastanawiam sie co zrobic..bo niedlugo wybieramy sie nad morze...dluga droga przed nami jakies 10-1...
    • CO sadzicie o fotelikach moje dziecko przebywa trochę w foteliku samochodowym czy to zdrowe?
    • Witam, czy mozecie mi napisać czy Wasze foteliki samochodowe grupa 9- 18 kg przypiete do siedzenia samochodowego są nieruchome.Wczoraj Mąz przymierzał fotelik Romera za ok. 1000ZŁ i on po przypięciu ruszał się na ok 2 cm, potem inny foteli Maxi Cosi i ten na 5 cm po bokach.Myśleliśmy że takie foteliki będą całkowicie nieruchome, tym bardziej ze za taka kasę. Mamy Vana-nie wiem czy to zalezy od siedzeń w tym samochodzie.Pomózcie bo sprawa pilna, nie ma jak Małej wozić.Pozdrawiam.G...
    • Mój półroczny Synuś (4 koryg) nie mieście sie już w nosidełku samochodowym. Miki waży 9kg i ma 73 cm długości. Ale jeszcze nie siedzi, więc jaki mamy zakupic fotelik? Po siostrzeńcu posiadam taki: www.ramatti.com.pl/foteliki/venus_comfort/, ale Miki w nim nie usiądzie. Obecnie wozimy go w czyms takim: www.coneco.pl/fotelik_pioneer_alu.php. Więc do 13kg to nam Miki wyskoczy z tego. Polecicie cosik?
    • Dziewczyny jestem na etapie kupna fotelika samochodowego ( drugiego, większego), mój "maluszek" teraz waży koło 9 kg, czy mogłybyście mi coś polecić? Zależy mi na tym,zeby mały mógł siedzieć i lezeć w nim, bo czasami bardzo długo podróżujemy, ma obniżone napięcie mieśniowe w osi ciała. Pozdrawiam
    • j.w proszę o rady doswiadczonych mam ,bo lada dzień czeka mnie zakup a w głowie pustka.
    • Kiedy zmieniliście fotelik- chodzi mi głównie o najmniejsze wcześniaki. Mam problem z Antosiem. Jest długi (ponad 80 cm) i waży już 9 kg ale jeszcze nie siedzi. Ma długie nogi, które wystają mu sporo poza fotelik. Myślę, że już jest mu w nim niewygodnie. Kiedy można zmienić fotelik?
    • U nas chyba czas na zmianę fotelika, chociaż Wojtek jeszcze nie siedzi ale z nosidła "wystaje" już czubek głowy (nie mówiąc o nogach). Jakie macie foteliki i jak się sprawdzają. Sprzedawca zachwali każdy towar, bo chce sprzedać, a w sumie to spory wydatek,... aha, jak to jest ze spacerówkami, takie cienkie i długie (mało miejsca w samochodzie) są chyba dla starszych dzieci, które nie spią na spacerze, bo one chyba się nie rozkładają? 2 latka czy coś... ale widzę , że nie wszystkie ...
    • Biorąc pod uwagę wagę mojego dziecięcia (ok. 9 kg) i fakt że ledwo mieści się na szerokość i długość (wystają jej nóżki) w starym foteliku to chyba już czas? Tylko jest jeden problem - ona jeszcze nie potrafi dobrze siedzieć... Więc czy mogę ją już przesadzić do takiego 9-18 kg? Takiego np. Maxi Cosi priori? Ten model ma podobno ustawienia w kilku pozycjach, m.in do spania, więc może by sie nadał? Czy ktoś mi coś doradzi - czy już czas i czy ten fotelik jest ok?
    • Dziewczyny doradźcie - jaki fotelik do karmienia kupić? I czy w ogóle znajdę taki z regulowanym oparciem? Synek właściwie po refluksie, wymiotowaniu i jadłowstręcie dopiero uczy się jeść i nie umie zbierać ustami jedzenia z łyżeczki. Dlatego karmię go papkami w pozycji półleżącej, gdzie jedzenie czy picie podawane na łyżeczce łatwiej mu spływa do buzi. Na razie karmie go na leżaczku, ale ponieważ karmienie nierzadko trwa długo, a ja jestem zwinięta na podłodze w chińskie S to wolał...
    • Wczesniakowi Rodzice, zobaczcie co znalazłam na forum eDziecko. Jest to temat chyba na czasie bo niedawno był watek jak przewozic dziecko odbierane ze szpitala w foteliku czy w gondoli... Chyba teraz nikt nie będzie miał juz wątpliwości: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=20162488&a=20247551
    • Mamy taki półleżący bebe confort - ale chyba już pora na wymianę. Polecacie jakieś? Oczywiście nie za 700 zł.. :(
    • cgi.ebay.co./ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=180021622799 A czego wy używaliście na samym początku? Bo ja nie wiem co kupić. Rozważałam jeszcze łóżeczko: www.angel-guard.com/ Po wyjściu ze szpitala będziemy bardzo daleko podróżować. Podróż zajmie ok. 3 dni. W tym czasie dziecko musi też gdzieś leżeć jak będziemy w hotelu czy na promie. Ale martwię się że z tego łóżeczka to szybko wyrośnie. Ono jest tylko do 50cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się