Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      foteliki

foteliki

(321 wyników)
    • Macie jakieś sprawdzone sposoby jak zachęcić dzieci do jazdy w foteliku samochodowym? Gdzie według Was najlepiej zamontować fotelik samochodowy? Według tego najlepiej, aby był zamontowany z pośrodku tylnej kanapy, ale nie każdy samochód posiada trzypunktowy pas bezpieczeństwa w tym miejscu. A jak to wygląda u Was w praktyce?
    • Mam proste pytanko... Czy muszę mieć fotelik na rower dla prawie sześciolatki do jeżdżenia po mieście, głównie ścieżkami rowerowymi??? Nigdy tak razem nie jeździłyśmy aż do teraz tyle, że na razie na bagażniku. Czy mogą wypisać mi mandat??? Dziękuję wszystkim za odpowiedzi...
    • Mam na myśli fotelik 9-18 kg, montowany przodem. Pytam o dzieciaki sprawnie poruszające się. Wchodzą same czy je sadzacie? O zapięcie nie pytam bo to oczywiste, chodzi mi o sam moment siadania w foteliku.
    • Witam szukam dobrego, wygodnego fotelika na rower. Córka ma 2,5 roku. Znalazłam fotelik, który zakłada się na przód roweru - jakie zalety? - można przeczytać na aukcji. Ale jakoś nie mam do tego przekonania. Może ktoś z Was ma taki fotelik i może podzielić się swoimi doświadczeniami. Czy faktycznie jest wart kupienia? I czy jest lepszy od fotelików montowanych na tył roweru? allegro.pl/weeride-ltd-fotelik-rowerowy-rower-komfortowy-lux-i3095836864.html Bardzo proszę o opinie
    • zobacz film z testu z maneikinem Q (taki manekin z czujnikami gdzie obrazenia) pod tym linkiem osiemgwiazdek.blogspot.no/2013/03/cakiem-niezle-jak-na-fotel-za-kupe-kasy.html
    • Pisalam ostatnio o foteliku samochodowym ktory podarowala nam rodzina i postanowialm kupic corce jednak nowy. Przypomne corka ma 2lata i 7 mcy,wazy 13,5kg. Nie wiem czy kupowac jeszcze 9-18 jakis wiekszy(jaki? Patrzylam na Roemer Trifix i DuoPlus fix)) a potem 15-36 czy od razu 9-36? Czy to prawda ze te 9-36 sa mniej bezpieczne? Co polecacie? Patrzylam na testy i wpadl mi w oko fotelik z przedzialu 9-36 Cybex Pallas 2 fix.Potem sie zmienia w Cybex Solution ale mi sie wydaje ze jakos tak ...
    • Chodzi mi o spodob montowania i pasy. Moja corka jest wysoka, ma 2lata i 7 mcy. Nie miesi sie juz w foteliku ktorym jezdzila dotychjczas i postanowilismy przeniesc ja do wiekszego. Foteliki dostalismy od rodziny nowe wiec nie mielismy wplywu na wybor a szkoda nam teraz wydawac pieniadze skoro juz mamy. Problem polega na tym ze ten "starszy" fotelik montuje sie inaczej, nie ma juz pieciopunktowych pasow bezpieczenstwa tylko sam fotelik kladzie sie na siedzeniu, dziecko siada i calosc przyc...
    • Mam zamiar kupić fotelik . Mój synek waży 9 g . Polecicie coś ? Cena nie gra roli , ważne ,żeby był bezpieczny i wygodny .
    • Do jakiego wieku uzywalyscie fotelikow rowerowych dla dzieci? Fotelik niby do 22 kg ale my niepredko do tego dobijemy, wiec nie mam co na to zwracac uwagi. Na wiosne mloda bedzie miec 5 lat, umie jezdzic na dwoch kolkach ale po plaskim terenie, na zwyklym bezprzerzutkowym rowerku nie ma szans na jezdzenie po gorkach. I sie zastanawiam co zrobimy na wiosne. Dalej pakowac w fotelik? Czasem widuje dzieciaki na doczepkach rowerowych - siodelko, kierownica, jedno kolko. Jak to sie sprawuje ...
    • w jakim przedziale wagowym zakupic i jaki polecacie? Najchetniej nie za drogi taki max do 200 zł. Moze ktos ma Nania?
    • Jaki polecacie?
    • Witam Bardzo proszę kogoś zorientowanego w temacie fotelików samochodowych o pomoc. Poszukuję bezpiecznego fotelika 9-18, do 800 zł. Co możecie polecić?
    • Potrzebujemy już zmiany fotelika. Młody jeździ teraz w takim 0-18 kg (Fair bimbo fix) jego głowa jest już na równi z górną krawędzią więc czas na coś większego. No własnie - i co teraz? Młody waży ledwo 13kg, mierzy sobie 90cm i ma skończone 2,5 lat. Jaka kategoria wagowa? Mysleliśmy o 15 - 36 ale nie jestem pewna czy to nie jest fotelik na zbyt odległą przyszłość, czy nie lepiej kupić jeszcze w kategorii 9 - 26/36. Fotelik wolelibyśmy z ISOFIXEM, jezdzimy zwykle samochodem na wakacje po Pol...
    • Musze kupic swojemu synowi fotelik samochodowy wybralam dwa modele: RECARO fotelik YOUNG SPORT i BRITAX ROMER Evolva 123 PLUS. Miala ktoras takie foteliki, czy w nich jest opadajace glowa, jak z katem nachylenia.
    • Witajcie mamuśki, szukam fotelika sam. dla dziecka 9-18kg. Możecie jakiś polecić w rozsądnej cenie tak do 400 zł? Widziałam ostatnio w biedronce za 169zł, ale jakoś mam wątpliwości...
    • Posiadam fotelik w kategorii wagowej 9-39 kg fotelik Graco Junior Maxi. W zasadzie jesteśmy z niego zadowoleni dlatego zdziwiłam się, że dostał najniższą ocenę. Uważam, że fotelik gdzie dziecko jest zapinane pasami samochodowymi jest bezpieczniejszy niż taki fotelik z wbudowanymi pasami, które w moim mniemaniu mogą się z fotelika wyrwać. Polecane w tym roku foteliki z oceną "dobry" to rząd wydatku 1000 zł. Np. mamaija.pl/casualplay-multiprotector-fix-fotelik-samochodowy-9-36-kg-nowosc,d3...
    • Mam fotelik maxi cosi priori, dostałam od koleżanki, wiem że priori bo jest napisane na osłonce pasa. Chcę dokupić pokrowiec frotte, i nie wiem czy to XP czy nie. Koleżanka mówi że nei pamięta, wie tylko na pewno że ma system SPS. Gdzie na takim foteliku jest napisany model? Albo może ktoś wie jaki jest "znak rozpoznawczy" że XP?
    • Witam! W sobote wyjeżdzamy z dzieckiem autokarem z Niemiec do Polski i tak sie zastanawaim czy nie wziąć dla córki fotelika. Po pierwsze będzie miała zapewnione większe bezpieczeństwo, a po drgugie wydaje mi się ze bedzie jej wygodniej. Jechaliśmy juz raz 12h bez fotelika i było to męczące dla mnie jak i córki bo spała głową na moich kolanach, a tak bedzie wygodniej i mi i córce. Jechał ktoś już w dłuższą podróż autokarem z dzieckiem w foteliku? Proszę o rady bo nie wiem co mam zrobić.... ...
    • a rodzic z plecakiem na plecach! To najczestszy obrazek jaki widze jak jest cieplo. Dziecko nienaturalnie wygiete do tylu bo plecak wypycha glowke........ w najlepszym wypadku glowka na bok z wygieciem w bok. Dziewczyny, jak wypuszczacie mezow (bo niestety najczesciej to panowie tak wożą) powiedzcie, przypilnujcie tego. Nie wierze ze dla ktoregokolwiek dziecka jest to przyjemne. Pomijając nawet komfort to co z kręgosłupem? Poprostu szkoda mi tych dzieci.
    • Dziewczyny! Przesadzilismy naszego prawie 3-letniego Synka do fotelika od 15kg. Fotelik ten nie ma funkcji regulowania zaglowka, ustawiania pozycji pol- lezacej itd. Synus zasypia bez problemu, opiera glowke o bok fotelika i spi, ale podczas jazdy glowka opada mu do przodu- Mlody ,,sklada,, sie jakby wpol. Strasznie mnie to denerwuje, trzeba ta glowke mu odchylac- jest klopot, komfort jazdy Syneczka zaden, a ja juz martwie sie jak to bedzie przy wyjezdzie na urlop... Czy waszym dzieci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się