ozmund 26.08.07, 20:20 W październiku otwierają Empik w Plazie. Myślicie, że się utrzyma ? W sumie w Rudzie nie ma gdzie kupić filmów DVD, muzyki na CD i gier komputerowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wnawara Re: Empik w Rudzie 26.08.07, 20:49 Nie ma gdzie, ale też - i to jest problem - nie ma KTO kupować... Ja się cieszę i trzymam kciuki za ich sukces, ale czarno to widzę... Skoro jakiś czas temu zamknęli swój salon na gliwickim Rynku..... Nie wspominając o ilości pozamykanych kiosko-księgarni w samej plazie... Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Empik w Rudzie 26.08.07, 21:09 wnawara napisał: > Skoro jakiś czas temu > zamknęli swój salon na gliwickim Rynku..... ??? Nie pomyliłeś się z tymi Gliwicami? Niedawno z niego korzystałem i wyglądał ok. Może tylko gdzieś z rynku przenieśli? Może do Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wnawara Re: Empik w Rudzie 26.08.07, 21:14 w36 napisał: > ??? Nie pomyliłeś się z tymi Gliwicami? Niedawno z niego korzystałem i wyglądał > ok. Może tylko gdzieś z rynku przenieśli? Może do Forum. Hmmm, włażę pod stół i odszczekuję. Widocznie to był remont. :-) Faktycznie jest nadal. Dobra, nie Gliwice, to Chorzów. :-P Był w rewelacyjnym miejscu, ludzi jak mrówków. I zamknęli. Warum? Pzdr, WN Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Empik w Rudzie 26.08.07, 21:24 wnawara napisał: > Hmmm, włażę pod stół i odszczekuję. Widocznie to był remont. :-) Faktycznie jes > t > nadal. > A to fajnie. W sumie łatwiej mi jest jeszcze zaparkować niedaleko gliwickiego rynku niż zmagać się z jakimiś paranojami parkingowymi w Forum, gdzie byłem raz i raczej nie powinni mnie się tam spodziewać. > Dobra, nie Gliwice, to Chorzów. :-P Był w rewelacyjnym miejscu, ludzi jak > mrówków. I zamknęli. Warum? > Faktycznie dobre miejsce było. Sam korzystałem często i żałowałem że zniknął. Może czynsze ich wykończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
wnawara Re: Empik w Rudzie 26.08.07, 21:42 w36 napisał: > A to fajnie. W sumie łatwiej mi jest jeszcze zaparkować niedaleko gliwickiego > rynku niż zmagać się z jakimiś paranojami parkingowymi w Forum, gdzie byłem raz > i raczej nie powinni mnie się tam spodziewać. Ja z kolei uważam system prakingowy w Forum za słuszny. Kupujesz za 25 PLN albo idziesz do kina - dostajesz kupon i parking masz za darmo. Nie kupujesz - płacisz 5 PLN za godzinę. Niestety - ale w przypadku centrów handlowych zlokalizowanych w centrach miast parkingu bezpłatnego być nie może, bo byś nie zaparkował w ogóle. Zwłaszcza, że jest on bardzo niewielki. Pozostaje kwestia edukacji ludzi, żeby przy bramkach się nie okazywało, że trzeba było zapłacić w automacie... To potrwa, ale tak jest to rozwiązane na całym cywilizowanym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Empik w Rudzie 26.08.07, 22:06 wnawara napisał: > Ja z kolei uważam system prakingowy w Forum za słuszny. Nie przeczę. Ale tak po prawdzie to ja i tak tego Forum do niczego nie potrzebuję. Takie kino dokładnie mam na Wirku a na zakupy jak już jestem w tamtej okolicy wolę podjechać do Areny tam też praktycznie to samo (Carrefour i od groma butików). Co do parkingu to jednak nie wiem czy ten system będzie zawsze tak potrzebny. W okolicy dworca w Gliwicach było trudno, ale nie było tak tragicznie z bezpłatnym parkowaniem jak np. w Katowicach. Ilość klientów w Forum może też spaść, bo teraz jeszcze panuje atmosfera nowości. W Zielonej Górze też w nowym markecie blisko centrum zamontowano taki system, ale teraz już jest na stałe nieczynny bo się uspokoiło. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Empik w Rudzie 26.08.07, 21:17 ozmund napisał: > W październiku otwierają Empik w Plazie. To 100% pewne z tym październikiem? Ciekawi mnie jeszcze jakiej rangi będzie ten plazowy empik. Bywa z tym niestety różnie, np. Empik w Plejadzie wydaje mi się w pewnych sprawach jakiś mocno ubogi. Odpowiedz Link Zgłoś
mohrhardt Re: Empik w Rudzie 27.08.07, 09:18 Uważam, że powstanie EmPiku w rudzkiej Plazie pomysłem słusznym jest, jednak, czy przedsięwzięciem rentownym będzie śmiem mocno wątpić. Zdaję sobie sprawę ze sprzeczności swojej wypowiedzi, ale po pierwsze, jako klient, chciałbym powstania takiego punktu, z drugiej jednak strony, jako ekonomista nie widzę na dłuższą metę szans powodzenia. Pozdrowienia dla Rudego107! Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Empik w Rudzie 28.08.07, 03:37 mohrhardt napisał: > jako ekonomista nie widzę na > dłuższą metę szans powodzenia. > Ty nie widzisz ale ludzie z Empiku chyba widzą realne szanse skoro się zdecydowali na tą Plazę. A zresztą nie nasz w tym kłopot, nie nasze pieniądze. Marże mają wysokie, to jakby co, się odkują. Odpowiedz Link Zgłoś
mohrhardt Re: Empik w Rudzie 28.08.07, 10:13 Zgadzam się, nie nasz problem i pieniądze na szczęście też nie nasze. Podobny interes pewnie widzieli też właściciele Jysk, Alberta, Sunset Suits i wielu innych punktów, które się rozłożyły. Duże marże to też nie jest najlepszy pomysł, ludzie nie są głupi, kupują tam gdzie taniej lub np. w internecie bo tam odpadają koszty utrzymania lokalu i można sobie, będąc sprzedawcą, pozwolić na tańszy produkt. Odpowiedz Link Zgłoś