maria421 30.08.05, 10:52 Tu znajdziecie lakarstwo na Wasze bolaczki, nie bedziecie juz wiecej wkurzone, nie bedziecie musialy podejmowac zyciowych decyzji ani martwic sie o starosc: wiadomosci.onet.pl/1175522,240,1,kioskart.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: Dla wszystkich pan- poufne 30.08.05, 11:00 Przypomnial mi sie dowcip: "möwimy Lenin - a myslimy Partia, möwimy Partia, a myslimy Lenin. i tak od 40 lat co innego möwimy, a co innego myslimy". Mario, czy muzulmanie wiedza to wszystko co Koran zaleca? Czy w szkolach Koranu ucza tego? No, w kazdym razie dziekuje za ciekawy post:))))) Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Dla wszystkich pan- poufne 30.08.05, 11:04 Alez Mario, takie insynuacje... nie czuje sie wykorzystywana fizycznie czy psychicznie. Mam czas na czytanie bzdur, czyli super stringow, ktore ostatnio wyrywaja mnie z lozka. Czy widzial ktos rozsadnego wyznawce islamu, ktory pozwalalby 'swojej kobiecie' na takie swawole? Nie naleze do islamu, nie naleze do katolicyzmu ani chrzescijanstwa - mam pytanie to gdzie Ja naleze? I jesli nie naleze, czy to znaczy, ze nie istnieje? Wciaz pijacy koniak w umiarkowaniu Kan Odpowiedz Link
maria421 Re: Dla wszystkich pan- poufne 30.08.05, 11:08 Po piewszym przeczytaniu tego tekstu zawylam tylko w duszy "Litooooosci!!!" Nie chodzi mi o Koran , nie chodzi mi o islam, chodzi mo o to, ze takie teksty pisze jakas Polka, a Onet je umieszcza :( "Ucieczka od wolnosci"? Odpowiedz Link
don2 Re: Dla wszystkich pan- poufne 30.08.05, 20:40 nalezysz ,nalezysz do katolicyzmu i chrzescjanstwa ! tylko sobie w glowe wbilas zielone ludziki i inne pierdoly.Rodzilas sie w rodzinie katolikow ,tak cie wychowano i koniec! Modne jest sie wypierac ,teorie rozne glosic i szukac dziury w calym.Jestes niepraktykujacym katolikiem i basta ! ja ci to mowie i statystyka.A to co ty sama uwazasz nie ma najmniejszego znaczenia :)))))))) Nie naleze do islamu, nie naleze do katolicyzmu ani chrzescijanstwa - mam pytanie to gdzie Ja naleze? I Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Dla wszystkich pan- poufne/Don 31.08.05, 06:30 Don napisal;nalezysz ,nalezysz do katolicyzmu i chrzescjanstwa ! tylko sobie w glowe wbilaszielone ludziki i inne pierdoly.Rodzilas sie w rodzinie katolikow ,tak cie wychowano i koniec! Modne jest sie wypierac ,teorie rozne glosic i szukac dziury w calym.Jestes niepraktykujacym katolikiem i basta ! ja ci to mowie i statystyka.A to co ty sama uwazasz nie ma najmniejszego znaczenia :)))))))) Donie kochanie nie denerwuj sie tylko, bo bede sie martwila, ze Ci 'pikawka' wysiadzie. Nie jestem zupelnie przekonana, ze moja rodzina moglaby sie zaliczyc do katolickich lub chrzescijanskich. Bez watpliwosci miala duzo wiecej wspolnego z KK niz np; z islamem czy buddyzmem. Widzisz, bylo to zupelnie proste; po tym jak ojciec zginal okazalo sie, ze ksiadz nie pochowa bo rodzice nie mieli slubu koscielnego. Matka z Babka tak sie podobno wkurzyly, ze odmowily aby miec z ta instytucja cokolwiek i kiedykolwiek do czynienia. Teoria wiec na temat wychowanie Kana w rodzinie katolickiej odpada. W pewnym sensie Twoje stwierdzenie, ze przynaleze do katolicyzmu moze byc trafne jesli przyjmiemy, ze w tamtych czasach w 90% Polska byla krajem katolickim. Trudno wiec bylo dorastac i nie miec zadnego kontaktu z religia. W koncu wszystkie kolezanki chodzily na religie, wiec ja tez chodzilam. Okreslenie 'zieloni' jest umowne. Dla mnie osobiscie znaczy Boga - chociaz zapewniam Cie nie Takiego jak przedstawia Go KK. Jest wciaz sporo punktow wspolnych. Mam nadzieje, ze Cie to nareszcie uspokoi na temat moich 'dewiacji religijnych' Pa kan Odpowiedz Link
chris-joe Re: Dla wszystkich pan- poufne 30.08.05, 11:06 "Czyż nie oczekujemy posłuszeństwa od naszych dzieci? A przecież nie czynimy tego, by je zniewolić. Chcemy, by były posłuszne, ponieważ są słabsze niż my - dorośli, chcemy je więc chronić przed złem. Analogicznie wyglądają naturalne relacje między kobietą i mężczyzną." :)))))))))))))))))))))) Co to jest to "Nowe Panstwo"? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dla wszystkich pan- poufne 30.08.05, 11:18 "Kobieta jako istota bezwzględnie słabsza (co nie znaczy - mniej inteligentna) często bywa bezbronna w obliczu trudnych sytuacji, wobec czego, czy tego chce czy też nie, jest zależna od mężczyzny. Jedynie pokora i uznanie ponadczasowych praw natury, naturalnego, właściwego porządku rzeczy może nas ocalić." Czytajac toto (Stokrotke przepraszam za zapozyczenie totemu) to teraz ja sie wkurwilam (Szfedke tez przepraszam za zapozyczenie). Pardon. Ide sobie burke kupic. Moze na targu handlarki z Azji postsowieckiej sprzedaja. :-( Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Kazda teoria jest piekna 31.08.05, 00:51 Kazda teoria jest piekna. Natomiast rzeczywistosc wiglada inaczej. Pobajac sobie mozna i na temat katolicyzmu, i islamu albo buddyzmu, ale nie w bajkach zyjemy, czyz nie? Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
maria421 Nie kazda teoria jest piekna 31.08.05, 09:34 sura 4, 34 "Mezczyzni stoja nad kobietami ze względu na to, że Bóg dał wyższość jednym nad drugimi, i ze względu na to, że oni rozdają ze swojego majątku. Przeto cnotliwe kobiety są pokorne i zachowują w skrytości to, co zachował Bóg. I napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je! A jeśli są wam posłuszne, to starajcie się nie stosować do nich przymusu. Zaprawdę, Bóg jest wzniosły, wielki!" Odpowiedz Link
don2 Re: Nie kazda teoria jest piekna 31.08.05, 21:04 Alez Kan,skad te obawy o moje serce? Nie martw sie.Nie jestes tez zadna dewiantka-to bardzo proste:porypalo ci sie w makowce z prostej przyczyny,a to mianowicie z powodu umiejetnosci czytania i imteligencji .Bo mimo wszystko stwierdzic musze ,ze glupia zupelnie nie jestes :))) Gdybys byla taka przecietna baba,to bys nie czytala heretyckich ksiazek i nie chlonela obrazoburcze teorie.Pozostala bys przecietna Polka ,majaca powycierane kolana od kleczenia w kosciele i wielbila Pana.Amen Odpowiedz Link