17.09.12, 12:05
Mam kolejny problem , Viki bardzo się drapie , prawdopodobnie ta ranka którą miała na szyjce to hot spot , czyli coś uczuleniowego .
Nie mam pojęcia od czego to może byc , podałam jej troszkę wapna ale nie widzę poprawy.
regularnie je sucha karmę Royala dla shih tzu.
proszę pomóżcie , czy zmienić jej karmę jeżeli tak to na co ?
Widziałam taka Trainer żywienie holistyczne i monoproteinowe , czy ktoś to zna ?
wiem że niektóre z Waszych piesków sa alergikami co im podajecie do jedzenia ?
Obserwuj wątek
    • bozka432 Re: Drapanie 17.09.12, 18:48
      Mój Rufi, prawdopodobnie jest uczulony na kurczaka dlatego Royala nie dostaje, chociaż jadł go na początku. Daję mu karmę Acana, oczywiście bez kurczaka, wcześniej jadł Acanę Grasslands, teraz Acanę Lamb z jabłkiem, na jagnięcinie. Ale problem z drapaniem jeszcze jakiś czas się utrzymywał, dopiero teraz widać poprawę, po jakiś 1,5 miesiąca. A karma bardzo mu smakuje, chociaż cena może przerażać: ok 85 zł za 2,5 kg... pozdrawiam
      • an3czka2 Re: Drapanie 18.09.12, 10:05
        Faktycznie polecam zmianę karmy, zero kurczaka:), i poczekać jakiś czas na efekty. Ania.
        • malgokasp59 Re: Drapanie 20.09.12, 15:39
          przeszłam na purine z jagnięcina , bardzo jej smakuje , zobaczymy jakie będą efekty. Dodatkowo przekąski - mięsne typu wołowina w paskach :)
          • dzikarzeka Re: Drapanie 20.09.12, 15:55
            Mój Karmel też się drapał, wet poradził odstawić kurczaka. Od pół roku podajemy Karmelowi Trainera z koniną. Smakuje mu bardzo, o drapaniu zapomnieliśmy:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka