kasiulka-kasiulka 20.11.09, 19:49 Mam pytanko odnosnie pierwszej wizyty w klinice??Jak wyglada czy sa robione jakies dodatkowe badania czy tylko rozmowa?? Pytam bo mamy termin na poniedzialek i nie bardzo wiemy na co sie nastawic.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kedar-ka Re: Klinika nieplodnosci 20.11.09, 19:58 Jeżeli udajecie sie do kliniki niepłodnosci to macie juz pewnie wstępnie zdiagnozowane co jest nie tak.Weźcie ze sobą te wyniki badań,które zrobilicie do tej pory.Lekarz pewnie na pierwszej wizycie Cie zbada i da skierowanie na szczegółowe badania.Pytaj o wszystko co przyjdzie Ci do glowy bo potem w domu będziesz sie denerwowac jak lekarz Ci czegoś nie wyjasni.Życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka-kasiulka Re: Klinika nieplodnosci 20.11.09, 20:04 Do kliniki skierowal nas moj gin bo staramy sie dwa lata i zero efektow mimo iz wyniki moje i meza dobre.Na ostatniej wizycie moj gin powiedzial,ze on juz wykorzystal wszystkie metody jakie mogly pomoc i nie przynioslo efektow dlatego czeka nas wizyta w klinice. Co do pytan to chyba se zapisze na kartce bo mam ich troche duzo,a z nerwow boje sie,ze zapomne. Odpowiedz Link Zgłoś
kedar-ka Re: Klinika nieplodnosci 20.11.09, 20:26 No i masz racje, zapisz.Ja na pierwszej miałam spytac o tyle rzeczy a oczywiście z wrażenia zapomniałam o wszystkim i stąd moja rada( człowiek uczy sie na własnych błędach).A Twoj mąż robił już badanie nasienia?Podejrzewam,że jeżeli u was jest raczej wszystko w porzadku to lekarz skieruje was na bardziej szczegółowe badania żeby zobaczyć co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka-kasiulka Re: Klinika nieplodnosci 21.11.09, 10:03 Tak maz mial badania jakos w polowie sierpnia i wyniki byly bardzo dobre.Ja mialam tez robione i tez wszystko ok i ani tabletki,ani zastrzyki mi nie pomogly zajsc dlatego klinika.Pytan juz troche mam zapisanych z jednej strony troche glupio z kartka isc,ale z drugiej przynajmniej o niczym nie zapomne i dowiem sie wszystkiego dokladne A wy dlugo sie staracie?Dlugo w klinice sie leczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: Klinika nieplodnosci 21.11.09, 11:09 Z pewnoscia beda chcieli uzupelnic o badania, ktorych jescze nie macie. Na pewno wysla meza na badanie nasienia u nich, bo kazda klinika chce miec swoje wyniki nasienia. Jakas rozmowa, wywiad. No i jesli meza wyniki u nich wyjda tez dobrze to beda sie skupiac na Tobie, nie wiem czy mialam badana droznosc i laparoskopie, jesli nie to pewnie od tego sei zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka-kasiulka Re: Klinika nieplodnosci 21.11.09, 13:10 Laparoskopie juz mialam niby lekarz mowil,ze po laparoskopi sa wieksze szanse na zajscie,ale u mnie nic z tego nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: Klinika nieplodnosci 21.11.09, 13:15 No to jak mialas laparoskopie i wszystko wskazuje, ze jest ok. To pewnie badania nasienia kaza zrobic u siebie. No i pewnie dopiero po tych wynikach beda cokolwiek konkretniej mowic. Bo jesli nie znajda zadnej przyczyny to tez nie wiem co dalej. Pewnie jakies bardziej szczegolowe badania tak jak kedar-ka pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka-kasiulka Re: Klinika nieplodnosci 21.11.09, 14:01 My tez nie mamy pojecia co dalej jesli nie znajda przyczyny.Pewnie lekarz juz cos wymysli. Odpowiedz Link Zgłoś
kedar-ka Re: Klinika nieplodnosci 21.11.09, 20:24 My sie leczymy od niecałych dwóch lat.Wykryli u nas kiepskie nasienie więc całe badania skupiły sie na moim mężu.U mnie wszystko ok.Lekarz napewno będzie wiedział jakie badania jeszcze musicie zrobić.A co do kartki to nie ma sie co wstydzić-lepiej sie dopytaj o wszystko niz później pluć sobie w brode że czegos nie wiesz.Trzymam kciuki,żeby sie coś wyjasniło. Odpowiedz Link Zgłoś
1.zwariowalam Re: Klinika nieplodnosci 16.01.10, 17:09 A jaki to wstyd przyjśc na wizytę z kartką?? Jak dla mnie to znaczy, że idziesz przygotowana na wizytę i pytania nie będą przypadkowe i wymyślone na krześle w poczekalni lub zainspirowane wypowiedziami lekarza. Nic sie nie przejmuj tylko spisuj wszystko co Cie zastanawia. Trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś