Forum Kultura Książki ESD
ZMIEŃ
      kot

kot

(20 wyników)
    • no więc w ramach zachowywania postulatu czystości formalnej doszłam do wniosku, że przy zauważanym niejednokrotnie braku zwierząt w 'jeżycjadzie' fani (względnie fani inaczej:) otaczają się nimi namiętnie. i nie jestem pewna, czy aby tym zwierzęciem nie jest z reguły kot:) thedzidka jak wiadomo ma dwa okazowe egzemplarze, biljana ma ze trzy (?), onion dwa, a raczej dwie kocice, dakota też dwie sztuki futrzanych, ja mam wysokogatunkowego burasa, kto jeszcze? trzeba ustalić tę ważką cec...
    • przemówiły do Was wczoraj w nocy? :)
    • Wiele razy dziwiłyśmy się radykalnym matamorfozom bohaterów w kolejnych tomach, takich o 360 stopni (mówiąc językiem D. Szpakowskiego). Taka jest też historia Myszkina: Od kocięctwa był to neurotyk, bał się obcych, bał się wychodzić z domu; na wakacjach wizytę na zielonej trawce poważnie odchorował z nerwów. Niecałe dwa lata temu przeprowadziliśmy się do domku z ogródkiem, Myszkin musiał zamieszkać w piwnicy. Po jakimś czasie zaczął sobie świetnie radzić! Zacęło się od samodzie...
    • Musze sie pochwalic;) Moja starenka kotenka (16 lat czy cos), z ktora skutkiem emigracji rozstalam sie niestety i bardzo nad tym boleje - a nie wiem, czy zdaze wrocic aby sie nia jeszcze nacieszyc - nauczyla sie rozmawiac przez Skype'a;) Pierwszy raz to bylo przypadkiem, bo sie wladowala matce na biurko, ale jak zakicialam to mnie poznala. Dzisiaj juz trzeci raz siedziala, sluchala i wycierala sie w mikrofon - a mruczy jak traktor;))) Nie mowie do niej konkretnie, bo to po pierws...
    • Skoro mozna dyskutować na inne tematy to ja chciałabym zacząć: Przeczytałam w przyszpilonym wątku,ze dużo z Was ma w domu kota i dlatego chciałabym się poradzić. Jak już może przeczytaliście w innym miejscu mam troje dzieci-prawie 5 lat,prawie 3 i najmłodszego-9 miesięcy.Wiecie też,że oprócz dzieci posiadam i męża.To właśnie mój mąz ostatnio zapałał gwałtowną chęcią posiadanie kota, a ja się nad tym zastanawiam.Nawet byłabym się w stanie zgodzić bo mój mąż miał ciężkie dzieciństwo i ...
    • Zupełnie nie na temat... Ale wiem, że kochacie koty :) Otóż pojawiła się w moim życiu jedna słodka białaska, która właśnie pozdrawia Was swoim mruczeniem. To cudem uratowana kicia, wzięta ze schroniska w naprawdę kiepskim stanie, obecnie odżywa. W związku z pojawieniem się kici zaczęłam odwiedzać jedno popularne forum na temat kotów. I się trochę wystraszyłam. Tam to dopiero się ostro dyskutuje! Strach się odezwać, a za poglądy minimalnie odmienne niż jedynie słuszne zostaje się nazwanym ...
    • Czy was nie zastanowiło, co to za kot pętał się u Majchrzaków? I jakoś poza pierwszymi scenami CR nic więcej o nim nie ma. Przecież taka wredota jak Majchrzakowa w życiu nie wzięłaby kota do domu, bo jeszcze by jej podrapał tę cacaną kanapę!
    • Poplakalam sie... www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg
    • Ciągle nie wiem, co Gaba założyła pod firankową kieckę przeobrażona w Motyla. Nie mam pojęcia, czym jest podkoszulek antyreumatyczny. Buszując po internecie znalazłam to:" W Lucernie lokalne prawo zabrania kotu oddalania się od domu o więcej niż 180 metrów. Jeśli kot przesadzi albo zabłądzi, może zostać zastrzelony przez hycla i odstawiony do legalnej garbarni, w której produkuje się „antyreumatyczne" kocyki z kocich skórek. Nieuważnych kotów jest ponoć ok. 10 tys. rocznie...
    • Odtrutka(13)

Proponuje - na ochlodzenie emocji - zabawe. Chodzi o wymyslenie forumowego zdania i przerobienie go na tekst gazetowy :-D Pierwszy przyklad: 'Chyba zabije swojego starego!!! I to juz niedlugo!!! Znowu nie pozmywal naczyn! Czy on jest z Marsa, czy co???" - - 'Frustracje i napiecia w niedobranym zwiazku moga - w swej eskalacji - stac sie nawet zrodlem mysli o morderstwie' Zapraszam do tworzenia swoich przykladow :-)
    • OT koci(19)

Pozwolę sobie na jeszcze jeden temat niezbyt Jeżycjadowy , mam nadzieję że nie zostanę karnie za to usunięty :-)) Jak zdążyłem się zorientować w kategorii ulubiony pieszczoch zdecydowana palma pierwszeństwa na forum należy do kotów maści wszelakiej. No i w temacie kocim znalazłem dzisiaj ciekawy przyczynek historyczny. Otóż koty w pewien sposób przyczyniły się w do upadku jednej z najpotężniejszych kongregacji zakonnych w średniowieczu jaką była kongregacja klasztorów związanych z op...
    • jutro wieczorem moj kot ma usuwanie kamienia nazebnego w znieczuleniu ogolnym - trzymajcie kciuki poza tym poinformowany, ze ma sie dzis najesc, bo jutro nie dostanie (do zabiegu ma byc na czczo), olal sprawe i poszedl spac
    • Ponieważ biegam ostatnio jak ten przysłowiowy kot z pęcherzem (i tymczasowo jestem tylko czytelniczą forum) zbieram jakieś miłe filmiki, by się po powrocie do domu, przez chwilę odprężyć. Mnie, jako bierną wielbicielkę kotów ten rozłożył na łopatki i aż nie mogłam się nim nie podzielić:) www.youtube.com/watch?v=pfoOmd-Ykes Mam nadzieję ,że nie spotka mnie jakaś sroga kara za offtopowanie.
    • Trochę tu kociarzy jest, więc ośmielam się podzielić problemem, może ktoś ma jakieś dobre rozwiązanie, na które nie wpadłam. Z racji tego, że sklepy przechodzą na ekologiczne torby i nie dają już jednorazówek (co pochwalam co do zasady), mam problem, bo do tej pory tych torebek używałam do zbierania kocich nieczystości. No i kończy mi się zapas właśnie i nie wiem, w co pakować kocie kupy? Podzielcie się swoimi sposobami, proszę...
    • Na stworzenia tego wątku wpadłam czytając: "Zaraz coś mnie trafi... " Wpisujcie się Kochane, jeżeli jeszcze chce się Wam dyskutować o książkach MM ;) - Bo tak coś czuję, że "Zcmt" może być początkiem końca tego forum :(
    • Tonie, i to tak szybko, że nawet bąbelki nie zostają. Weźcie mi powiedzcie, że znajdę sobie jakąś normalną pracę z normalną pensją i nie będę musiała uprawiać na co dzień borejkowskiego minimalizmu.
    • konserwy?(22)

Kanapka z paprykarzem mamy Borejko na wakacjach pod namiotem. Kilka konserw dla Kreski, gdy Dmuchawiec wylądował w szpitalu. Makaron z konserwą Damba. Jak to właściwie było z tymi konserwami? Pamiętam, że na wszystkie wyjazdy, rajdy etc. były obowiązkowe (+ dżem?) i u mnie w domu też zawsze kilka było na tzw. czarną godzinę, na którą nie mogłam się doczekać, bo sardynki w oleju uwielbiałam. Ile to mogło kosztować w porównaniu do cen obecnych? Bo jak teraz kupuję sobie czasem jakąś...
    • Wszystko wskazuje na to, ze glowna atrakcja mojej wycieczki do domu bedzie uspienie Kluchy czy raczej tego co z niej zostalo, bo praktycznie nie je od jakiegos czasu, tyle, co na przymus... niby czlowiek byl przygotowany, kot ma 17 lat, chore nery i od jakiegos czasu pomalu sie zamyka... ale jest mi do kitu. moja eurosierotka biedna...
    • Jako psią mamę interesuje mnie bardzo kwsetia zwierzaków , a raczej ich brak w ksiązkach pani MM.Zauważyliście ,że Borejkowie nigdy nie posiadali żadnego żyjątka ? Nawet jednej małej złotej rybki ! Jedyne zwierze jakie sobie przypominam to nieszczęsny pies pana Paszkieta notorycznie maltretowany przez braci Lisieckich (uch jak ja ich nie lubie). Czyzby tak kochany człowiek jak pani Musierowicz nie lubiał zwierząt ?? Nie wierze ! Co wy na to ??
    • Jakie zwierzaki pasują do poszczególnych bohaterów i bohaterek? Do Pyzy - australijski pies pasterski Do Ignaca - basset Do Józinka - terier Do Żaby - jamnik <skrobie się po głowie> Ale czemu? Tak mi się kojarzą i juś ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się