koty

(42 wyniki)
  • Pozdrawiam koty @misi,wszak to ich dzień.Pewno Palikot też ma swój sądny dzień. A ma gościu rację ,że to wszystko w Sejmie to k....two polityczne. Wystarczy posłuchać ludzi na dole.Faktem jest jednak to ,że motłoch jest strasznie zmienny.
  • .....w niedziele nam sie udala, nad jeziorem jak sie tylko pojawilem przyszedl do mnie kot,glsno mialczac,raczej skomlac ocieral mi sie o nogi, doslownie kroku nie moglem zrobic,jak poglaskalem go to sie przestraszylem,same kosci pod bardzo pieknym rudym futrem,leciutki byl jak piorko,pojechalem do domu, pokroilem mu kawalek miesa,kawalek kabanosa i chleba bo nie wiedzialem czym karmiony,zaczal od miesa,potem chleb,potem pokrecil sie miedzy nogami i kabanosy tez zaczal jesc,nie je...
  • darcia pazurami dywanu ? Misia??????!!!
  • Uwielbiam koty i nie tylko ja, fascynuje on człowieka od tysięcy lat. Kot umie skutecznie podporządkować sobie pana. Ta oto anegdota oddaje różnicę między naturą kota i psa: "Pies myśli: Ten mój pan jest dla mnie taki dobry: karmi mnie, bawi się ze mną, głaszcze, przytula. Jest chyba bogiem! Kot myśli: Mój pan jest dla mnie taki dobry: codziennie mnie karmi, czesze, głaszcze, bawi się ze mną. Jestem chyba bogiem!" Czy wiecie jakie są pożytki z posiadania kota?
  • ale trudno ...zostały same..szukają domu..tutaj szczegóły fotoforum.gazeta.pl/72,2,1146,97343353,97343353,0,2.html?wv.x=2&v=2
  • Moim Noworocznym postanowieniem jest odchudzanie siebie i sierściucha.....Ze mną idzie dużo łatwiej ale jak mam wytłumaczyć odkurzaczowi, że musi schudnąć? Moja 4-letnia kotka waży 8kg. Kilka razy próbowałam ją odchudzić ale tak głośno domaga się jedzenia, że serce mi mięknie i daję za wygraną....a poza tym boję się, że sąsiedzi będą wzywać policję za maltretowanie kota... Daję jej jeden raz dziennie mokrą karmę....suche i woda jest dostępna cały czas. Nie mogę schować suchego bo jest jeszcz...
  • Dziś po raz drugi w tym roku byłam na długim, rowerowym spacerze. Kocham rower przynajmniej tak, jak ludzi z poczuciem humoru;) Rząd przygotowuje rowerzystom miłą niespodziankę w postaci nowych przepisów. Min. będzie można jeździć chodnikiem, czyli zalegalizuje to, co i tak ma miejsce:) Z kondycją u mnie marnie:-/ Jednak rowerek stacjonarny to zupełnie inna bajka.
  • CZy wszystkie kociary i kociarze świętowali ? Dzień Kota - Giornata mondiale del gatto – święto obchodzone corocznie 17 lutego , a moze tak zdacie relacje ;) jak to u Was w domach Mruczki dziękowały ??? NAsz jest obrażony na cały świat,bo marcowe harce są już w łebku ale michę przysmaków wciągnął :). ...ten z kolei chyba nie świętował ? :-D www.youtube.com/watch?v=tNxnhlKPzf0
  • – nieformalne polskie święto kundelka, czyli wszystkich wielorasowych psów, obchodzone corocznie 25 października, tj. w dzień po wejściu w życie ustawy o ochronie zwierząt. Data 25 października to również Dzień Ustawy o Ochronie Zwierząt, a miesiąc październik jest miesiącem dobroci dla nich. Mimo ,że w kotach "robią" psy lubię ,cenię i szanuję, więc wszystkim waszym pupilom życzę szczęśliwego i długiego psiego życia!!!!
  • Kocury(19)

Czy Wasze koty też tak się zachowują? www.voila.pl/479/6w9bv/
  • [i](..)Felinoterapia, podobnie jak dogoterapia czy hipoterapia, zyskuje coraz wiecej entuzjastów . Termin ten pochodzi od słowa łac. felix, czyli kot i słowa terapia. Oznacza to "leczenie za pomocą kota". Najbardziej popularna jest w Stanach Zjednoczonych, Szwecji, Wielkiej Brytanii i Australii. Na szczęście dziedzina ta zaczęła rozwijać się także w Polsce. Zauważono terapeutyczny wpływ zabaw z kotami, głaskania kociego futra na nastrój, nerwy, parametry medyczne i obolałe, spracowane ręce. ...
  • www.emetro.pl/emetro/1,85648,8877852,Matki_Teresy_od_kotow.html które karmią,leczą ,ratują bezpańskie koty.Wbrew powszechnej raczej opinii to nie zwariowane staruszki ale młode,wykształcone kobiety.I nie tylko kobiety, choć ich jest większość.Forum Miau to chyba najbardziej prężne zwierzęce forum.I najbardziej uzależniające.Zaczynałam w necie od kocich for bo jest ich oczywiście więcej.Już tam nie piszę, tylko zaglądam i czasem wspomagam finansowo.No ale podziwiam to co robią i cenię za wra...
  • Koty są dziś najpopularniejszymi zwierzętami domowymi, goszczą one w około 33% domów w Polsce, wygrywając pod tym względem konkurencję z psami. Mimo iż na przestrzeni lat spotykały je różne losy, dziś są coraz bliższe ludziom. Koty zawsze fascynowały swym majestatycznym pięknem i elegancją ruchu. Zawsze miały też swych zagorzałych wrogów i fanatycznych wielbicieli. W starożytnym Egipcie koty codziennie miały swoje święto. Obecnie Światowy Dzień Kota obchodzi się 17 lutego. Skąd właśni...
  • Siedze na komputerze i mysle jak zabezpieczyc balkon przed wychodzeniem kotow na zewnatrz.Balkon mam duzy takie 5 metrow,obudowany.Zastanawiam sie nad siadka ma byc estetyczna )))) Poprzedni ulubieniec /dachowiec amerykanski prosto z Chicago / wyskoczyl tylko raz i to wystarczylo aby zrozumial ze swiat zewnetrzny nie dla niego!! Siedzial na zewnetrznym parapecie bez zabezpieczen i byl ozdoba balkonu))) Nie chce przezywac stresu szukania i martwienia sie o swoje nowe kocie nabytki. Jesli m...
  • wiadomosci.onet.pl/2065874,69,,item.html
  • Zaczynam przedstawieniem moich pupili: bastarda o imieniu Caruso i suni wabiącej się Sara. Caruso na swojej porannej gimnastyce zaczepia Sarę: [b]"Złap mnie! Złap mnie!"[/b] [IMG]http://i51.tinypic.com/2q05y55.jpg[/IMG] ...i już z wyższej póki: [b]"A widzicie, ciamajda nie potrafi!" [/b] [IMG]http://i54.tinypic.com/4v1erm.jpg[/IMG] Kiedy jest już w klatce, Sara prosi: [b]"Podnieś mnie, pliiizzz!"[/b] [IMG]http://i54.tinypic.com/2emjt69.jpg[/IMG] [b]"A teraz zostaw. Jak...
  • ciekawe czy w większych miastach też wpadną na takie doskonałe pomysły wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8680645,Zarzadzenie_wojta__Psy_w_gminie_maja_byc_na_uwiezi.html Oprócz tej informacj mój wzrok zatrzymał się na prośbie o doprowadzenie obejścia do porządku , najpierw jest prośba , później mandat a wreszcie za uchylanie się od wykonania nakazu zabranie obejścia:D
  • polecam miłą stronkę dla kociarzy catsinsinks.com/
  • Temat jak z podstawówki. Wklejam linki by sie czegoś trzymać: Podział zwierząt na czyste i nieczyste: www.nonpossumus.pl/ps/Pwt/14.php biblijne prawa dotyczące jedzenia: www.ccg.org/polish/s/cb019.htm O zabijaniu zwierząt, Franciszkanie: bezsloganu.blog.onet.pl/O-zabijaniu-zwierzat,2,ID415201175,n Sama nie jestem wegetarianką, zjadam zwierzęta nieczyste w tym świninę, sorry, wieprzowinę a także krwią ich nie pogardzę w kaszance :( W domu jest jeden weganin i jemu gotuje wedle ...
  • "Uprałam" dziś, swoją kotkę... Ale nie wykręcałam:)))Śpi teraz cała niezadowolona z zabiegu.... Bo doszło jeszcze ucinanie pazurków,czego bardzo nie lubi... Czy też kąpiecie domowe koty(domowe w znaczeniu,że nie wychodzą poza obręb mieszkania)????.Ja tak 2 razy do roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się