koty

(120 wyników)
  • czy moze wplywac na potencje?tzn chodzi wplyw kota czy moze jego dusza przejsc
  • Czołem:) Niedzielny poranek, to i temat niedzielny, choć hm..., ważny. Koty. Tu za dziennikiem "Rzeczpospolita": "Koty manipulują opiekunami dzięki mruczeniu, którego częstotliwość przypomina płacz dziecka — odkryli brytyjscy naukowcy Jak się nie napracować, dostając przy okazji pełną miskę i jeszcze pochwałę za dobre sprawowanie? Wystarczy być kotem, który mruczy. A mrucząc, nakłania człowieka do opiekowania się nim. Zupełnie jak własnym dzieckiem. Odkrycia tego dokonali na...
  • Czołem:) Tu za Wikipedią: Thomas Alva Edison (ur. 11 lutego 1847, zm. 18 października 1931) – jeden z najbardziej znanych i twórczych wynalazców na świecie, przedsiębiorca. Założyciel prestiżowego czasopisma naukowego Science (1880). Samouk, od 1927 członek Narodowej Akademii Nauk w Waszyngtonie. Wśród wynalazków: udoskonalenie telefonu Bella przy użyciu cewki indukcyjnej i mikrofonu węglowego, fonograf (1877), opatentował żarówkę elektryczną (1879), w latach 1891–1900 p...
  • Przyzwyczajony do swojej nadrzędnej pozycji w świecie natury człowiek uważa, że należy mu się szacunek i uznanie. Stworzenia takie jak psy poddają się całkowicie jego władzy, nie kwestionują jej i każdym swoim szczeknięciem, spojrzeniem i ułożeniem głowy na łapach pokazują, jak szczęśliwe są z faktu, że mogą mu służyć. Kotom takie poniżenie jest zupełnie obce. Nigdy nie przyjmują do wiadomości faktu, iż w jakikolwiek sposób do kogoś należą. Będą się bawić tylko wtedy, kiedy im się zachce, z...
  • kontakt24.tvn.pl/temat,zlosliwe-ale-kochane-dzisiaj-swieto-kota,75257.html
  • jak polowal na jaszczurke to niewiem czy odpad ogon sam czy kot przegryzl jaszczurke na polowe tak czy siak ogonek dlugo zyl sam wciskal sie w jakas dziure w chodniku a glowa rece nogi brzuch to niewiem gdzie czy zwialy czy zjadl kot.niewazne niwiem co lepiej czy byc tym ogonkiem zupelnie slepym ruchliwym i niewiadomo czy naprawde zywym czy ta lepsza polowa co stracila ogonek ale huj wie co z nia bedzie bo lepsza dla kota jako kolacja wiem ze bym kotem nie chcial raczej na 100 pr...
  • Rencista z Jankowic na oczach sześcioletniej dziewczynki utopił kota. Sąd skazał go na cztery miesiące więzienia bez zawieszenia! - Z takim wyrokiem nie mieliśmy jeszcze do czynienia - przyznaje prokuratura. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7004286,Do_wiezienia__bo_utopil_kota.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=856991 tylko 4 miesiace?
  • wiadomosci.onet.pl/2129808,12,zachwalal_smak_miesa__spotkaly_go_klopoty,item.html
  • Adnan Qureshi, profesor neurologii, który prowadził to badanie na niemal 4 500 uczestników uważa, że osoby, które głaszczą koty doświadczają mniej stresów i niepokojów, a zatem są obciążone niższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób sercowo-naczyniowych. portalwiedzy.onet.pl/4868,11127,1514595,1,czasopisma.html
  • "The New York Times": Badania wykazują, że kontakt z kotami może zmniejszać ryzyko zawału, chronić przed alergiami, astmą, a nawet pewnymi rodzajami raka. Psy nie mają już niestety tak dobroczynnego działania. pies.onet.pl/26714,26,0,uroki_posiadania_zwierzat,artykul.html
  • Kot członkiem ludzkiej rodziny? Tak, ale... Niektórzy uważają, że koty traktowane jak dzieci, to koty szczęśliwsze. A ty? Jesteś kocią mamą lub kocim tatą? Na stronie PetPlace.com można znaleźć listę rzeczy, które niezbicie dowodzą, że *usynowiłeś* swojego kotka. 1. Masz przy sobie zdjęcia swojego pupila. Nosisz je w portfelu, stawiasz na biurku w pracy, ustawiłeś jego fotkę jako tło pulpitu. Umieszczasz zdjęcia kota na swoim profilu na Naszej Klasie. 2. Twój kot dostaje preze...
  • Pewien chemik z Torunia usłyszał o schizofreniku, któremu lekarz poradził kupno kota. Tak dla zdrowia. I zamknięty w sobie pacjent zaczął sam wychodzić z domu. Wspomniany chemik postanowił sprawdzić, jak to możliwe. I tak Mirosław Tomasz Wende, pasjonat zwierząt, został pierwszym w Polsce felinoterapeutą, specjalistą leczącym za pomocą kotów. Zanim jednak wybrał się do szkoły specjalnej, by pomagać chorym dzieciom, przeczytał zagraniczną literaturę na ten temat. Dowiedział się, że najb...
  • Czołem:) Zobaczcie, czego ci Japończycy nie wymyślą: "Są Japończycy gotowi zapłacić równowartość 10 dolarów za godzinę spędzoną w towarzystwie kota. W Tokio przybywa kawiarni oferujących tego rodzaju atrakcje. Zamiast kota, może być królik, fretka, albo - tańsze - skarabeusze. Kto przychodzi do kawiarni specjalnie po to, by spędzić czas z kotem? Ludzie, którzy chcieliby mieć w domu zwierzęta, ale - z różnych powodów - nie mogą sobie na to pozwolić. Korespondent BBC w...
  • "Czarne koty na salonach" dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57580,3682779.html Pozdrówka Krzysztof
  • Mieszkam z rodzicami (jescze!).Mój 5 letni synek na urodziny koniecznie chce kota.Szczrze to jestem za! no ale niestety "starsi państwo" nie daja zgody:( Pytanie jak przekonać?-wg.mnie mały weźmmie dziadków na litość. Pytanie drugie kota czy kotkę? (główny argument dziadków-koty smierdzą) Dziękuję z rady:) Małego urodziny 31.10-mam trochę czasu.
  • Niemiecki wynalazca, produkujący na swoje potrzeby biopaliwo, wzbudził oburzenie obrońców praw zwierząt. Wynalazca ten wykorzystuje do jego produkcji również zdechłe koty. 55-letni Christian Koch z Saksonii powiedział gazecie "Bild", że jego organiczne paliwo do dieslowskiego silnika, uzyskane z domowej mieszanki śmieci, przejechanych na drodze kotów i innych składników, jest sprawdzoną alternatywą dla normalnego paliwa. "Jeżdżę moim samochodem z dieslowskim silnikiem napędzanym ta...
  • Siedzi już z 10 godzin u mojej koleżanki i dalej jest strasznie przerażony. Wyciągnęły go dziewczyny spod szafy, pogłaskały, posadziły na kanapie i on tam siedzi. Bardzo cięzko to zniesie? Bo jest jeszcze plan B, żeby kot siedział przez całe wakacje w pustym mieszkaniu i świrował dokarmiany przez dochodzące koleżanki - ale to i dla nich większy kłopot i kot w samotności zgłupieć może... (a oto i on: 216.218.248.205/datastore/11/f1/b/11f1a8d94ad0f346b07dcdb6a9dbd08a.jpg_ )
  • wiadomosci.onet.pl/74921,21,0,0,1,pokaz.html No, Salonowi kociarze, a Wasze koty świecą? Moje małpy jakoś nie chcą..:)
  • spod prysznica? Kot ma jechac na nowy domek, ale jedna noc przenocowal u mojej dziewczyny. Niestety nie polubili sie z jej kotem, cos sie tam poprztykali w nocy i moj teraz siedzi pod prysznicem. Prysznic ma jedna duze wejscie pod spod i jedno male, ze ledwo sie jakis patyk miesci. Probowalismy - kici kici - wabika wedliniarskiego - wabika drazniacego (czyli smyrania go po nosie w nadziei ze sie wychyli) - stukania i straszenia - dziubania go patykiem w dupe i probowania ca...
  • Czołem:) Pewna psio- kocia akcja w Warszawie: "Fundacja dla zwierząt „Przytul Psa” zaprasza Państwa do udziału w pikniku dla zwierząt, który odbędzie się w najbliższą sobotę, 30 maja na terenie osiedla Służew nad Dolinką. Piknik będzie miał miejsce w sąsiedztwie Służewskiego Domu Kultury w godzinach 10 – 18. Kochane, wspaniałe, skrzywdzone przez człowieka zwierzęta będą miały okazję znaleźć nowe, ciepłe domy. Piknik ma na celu promocję zwierząt do ado...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się