koty

(68 wyników)
  • Ktory rasowy kot krotkowlosy nadaje sie do tego, by mieszkal z dziecmi, a wiec akceptowal zgielk, halas, bieganie, spiewanie, zabawy z dziecmi i byl przy tym szczesliwy? Rozumiem, ze znajda sie tacy, ktorzy napisza, ze kazda rasa jest OK, a wiele zalezy od wychowania dzieci i odpowiedzialnosci za to, by odpowiednio traktowac zwierze. Nie kwestionuje tego, jednak wydaje mi sie, ze sa rasy, ktorych, raczej nie poleca sie do domu z dziecmi (np. rasa ragdoll), a i atmosfera w domu, gdzie sa dzi...
  • Czy taki kot jest niebezpieczny, czy na syczeniu powinno się skończyć? Moja sąsiadka jest w takiej sytuacji. Ma 2-letnią córeczkę, a jej teściowa (babcia dziecka) ma kota. Odkąd pierwszy raz przyszli z córeczka w odwiedziny do babci, kot syczy. Pewnie jest zazdrosny, ale oni boją się, że kot może zaatakować małą:-( Dodam, że kot jest z teściową od 6 lat, więc był pierwszy. Jest tu ktoś, kto zna się na psychologii kotów i może coś doradzić?
  • Witam:) Mam takie pytanie, wątpliwość. Moje dziecko ma stwierdzoną astmę, tak na oko, jak dla mnie. Ma 5,5 roku. Testy alergiczne za bardzo nic nie wykazały, tzn po 1+ na pyłki, kurz sierść kota i psa., ale to ponoć wynik wątpliwy i nic nie wnoszący. Kilka razy chorował na zapalenie oskrzeli i dwa razy na zapalenie płuc. Ma przewlekły kaszel, bierze sterydy. Co do astmy nie jestem przekonana w 100%, bo jeśli ma dzień intensywnego kaszlu to po podaniu np. Ventolinu kaszel wcale nie prz...
  • kochane mamy, moja mała 3 latkę ugryzł nasz kot podwórkowy, zdezynfekowałam a na noc założyła opatrunek z cebuli. Rano rączka blada i bez żadnej opuchlizny. mam wizytę umówioną a le nie u mojej lekarki bo od wczoraj nie mogę sie z nią skontaktować. pielęgniarka powiedziała mi że lekarz zadecyduje czy dać zastrzyk przeciw tężcowi po obejrzeniu rączki. Ale najgorzej martwi mnie to że kot pokasłuje i może być na coś chory. ugryzienie niewielkie ale jednak. nie boli rączka bo przez cała noc...
  • Mam trzy dorsłe koty. Dwa kastrowane kocurki i wysterylizowaną kotkę. Koty są niewychodzące, zaszczepione, odrobaczone i ogólnie pod stałą opieka weta, posiadaja ksiazeczki itp. W ogóle sa zdrowiutkie, czysciutkie i kochane. Aktualnei staramy sie z meżem o dziecko i mamy nadzieję, ze neibawe m w naszym domu pojawi się niemowlę. Miesiac temu robiłam sobei badanie na toksplazmozę, wynik jest taki, że ani nei mam tej choroby, ani nigdy jej nei przechodziłam (koty sa z nami od prz...
  • Witam Od długiego czasu zastanawiamy się nad jakimś zwierzaczkiem do domu, bardzo z mężem chcielibyśmy, również mając na uwadze naszego synka który bardzo chce zwierzątko obiecując że też będzie o nie dbał i nie będzie męczył..:) Po wielu pomysłach : świnka morska, chomik, królik itd doszliśmy do wniosku że najlepiej kot lub pies. Pies odpada z racji tego, że często nie ma nas w domu np cały dzień i wogóle więcej obowiązków z wyprowadzaniem itd wspólnie całą trójką zdecydowaliśmy na ko...
  • Jakie zwierzatka macie w mieszkaniach w bloku? Moje dziecko bardzo chce, ja tez sie sklaniam, ale to duza odpiwiedzialnosc i pewnie troche problemow...Co polecacie> Jakie macie doswiadczenia? rybki to nie to...dzieki za opinie! hania
  • Witam Jestem.mama.14.miesiecznego.Szymonka.Od.tygodnia.mamy.tez.malego.kotka.I.chcia labym.sie.dowiedziec.jak.to.jest.u.was (u.tych.co.maja.kota.w.domu).Moj.maly.jeszcze.sam.nie.chodzi,uczulony.na.kocia .siersc.nie.jest.bo.ani.nie.kicha,ani.nie.kaszle.Napiszcie.tez.jakie.sa.relacj e.miedzy.dzieckiem.a.kotem
  • Witam Mam dylemat czy iść do znajomych.Mają kota , którego dostali od babcia ze wsi. Sami nie maja dzieci więc nie rozumieja moich obaw.Zaznaczam że nie ma możliwości pozostawienia małego pod opieką dziadków. Pochodzimy z rodziny alergików ( mama i teściowa mają astmę a ja jestem uczulona na koty) dlatego boję się iść z synkiem (skończony roczek)w odwiedziny. Mały już zaczął chodzić ale jeszcze większość czasu spędza raczkując.Wychodzą mu ząbki i często wkłada rączki do buzi. Boję...
  • Dziś siostrzenice - 3 latka, podrapał kot raczej bezpański. Nie ma mocnego zadrapania, zmyłyśmy to wodą utlenioną. Czy trzeba iść z tym do lekarza, np po jakąś szczepionkę?
  • macie moze koty?mozecie polecic jakas rase?kot raczej tylko do domu.i wazne pytanie.czy smeirdzi w domu jesli jest kot i zalatwia sie do kuwety?ania
  • Szukam porady, Mam w domu 2 miesięcznego Antosia i 7 letniego syjamskiego kota, kastrata. Do tej pory unikneliśmy problemów związanych z 4 nogim lokatorem, ale przyszłość nie wygląda różowo: 1. Jak uchronić malucha przed szponami i kłami kota? 2. Jak zabezpieczyć go przed "kocimi" zarazkami i sierścią? 3. Jak niedopuścić do wspólnego dzielenia łóżeczka z Antkiem? Może macie jakieś własne doświadczenia, pomóżcie .... Justa
  • Dziewczyny, piszę tu, bo być może któraś z Was miała podobny problem i sobie poradziła... 3 tyg temu w naszym domu pojawiłam się z naszą małą córeczką. Przez pierwszych kilka dni mój trzyletni kot uciekał, jak tylko mała zapłakała. Im więcej czasu mijało, tym kot stawał się bardziej "niedopieszczony" - włazi mi prawie na głowę, usiłuje wskoczyć do wózka małej, a ostatnio stanął jej na nóżce (on waży więcej niż ona!). Zachowuje się tak, jakby jej nie widział. Do tego zaczął mi demo...
  • Słuchajcie juz za kiklanascie dni ma sie pojawic na swiecie moja coreczka. Mamy w domu poltoraroczna kotke. Mam pewne obawy co do jej zachowania jak pojawi sie w domu nowy czlonek rodziny. Jt przytulna przemila,ale: po 1. nie chce by spala w lozeczku z dzieckiem, 2. boje sie ,ze z zazdrosci moze dziecko podrapac, gryzc po raczkach jak bedzie nimi wierzgalo ...itd... Co o tym myslicie i jakie mialayscie doswiadczenia?
  • Moj synek ma prawie roczek. Gdy sie urodzil od 2 lat mielismy juz w domu kota. Na poczatku bardzo racjonowalismy kontakty zwierzaka i dziecka, ale po wakacjach przestalismy. Kotu nie wolno tylko wchodzic do lozeczka maluszka. Synek i kot swietnie sie ze soba bawia. Maly uwielbia kota. Kot cierpliwie pozwala robic ze soba wszystko. Co najwyzej odejdzie i polozy sie tak, zeby synek go nie dosiegnal. Maly nie ma zadnych symptomow alergii. Niestety problem polega na tym, ze prawdopodo...
  • Czy ktoś był na w/w filmie ? Zamierzam się wybrać z 4 latkiem na ten film ale ktoś mi mówił że są podobno ograniczenia wiekowe na ten film ? Czy to prawda ? Czy nadaje się ten film dla dziecka w tym wieku ?
  • Jakie są + i - posiadania kotka? Czym sugerować się adoptując takiego? Nigdy nie miałam kota i kompletnie nie wiem czego się spodziewać in -. Chcemy adoptować ok. rocznego kota.
  • Moja córka marzy o kotku. Ma 4 lata, jest bardzo delikatna i opiekuńcza (jak na małe dziecko oczywiście :). Do niedawna wychowywana była z dużym psem, więc ma wpojony szacunek do zwierząt. Chciałabym wziąść do domu małego kotka, ale nie mam doświadczenia z kotami. Myślę, że dziecko powinno wychowywać się ze zwierzątkiem. Doradźcie mi proszę czy to dobry pomysł, czy lepiej poczekać aż będzie starsza ? Czy wychowanie kotka jest trudne? Ciekawa też jestem czy to prawda, że niektóre...
  • moja corka odkad pamietam uwielbiala zwierzeta, w szczegolnosci konie, psy, koty i dinozaury. w kazdej postaci, czyli zywe, pluszowe, wyciete z papieru, plastikowe, zrobione z plasteliny itd. innymi zabawkami tez sie bawi, ale generalnie moglaby sie bez nich obejsc, wystarcza jej do szczescia zwierzatka. na dobranoc czytamy encyklopedie zwierzat (z jej inicjatywy), jak juz sie bawimy to w pieska albo konikami. wiem, ze wiekszosc dzieci lubi zwierzeta (o ile nie wszystkie), ja te...
  • Pers.(5)

Witam ponownie dziewczyny. Jakie macie doświadczenia z kotem perskim w mieszkaniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się