-
Potrzebuję porady .
Moja córka bez mojej wiedzy przytachała do dom u kota , jak to ujęła chciała mi zrobić niespodziankę . No wiadomo nie byłam zadowolona i myslałam , że on z nami długo nie zamieszka ale dziewczynki póki co dbają o niego dość dobrze .
Patrzę sobie na niego , jest taki malutki , nawet ładny , biało-czarny i całkiem grzeczny i zaczęłam się zastanawiać czy można kota tak wychować aby nie skakał mi po meblach , firankach i tp. wybryków nie wykonywał ?
Jeśli by miał być tak ...
-
1. Kot nie może przebywać w domu
2. OK, kot może przebywać w domu, ale tylko w określonych pomieszczeniach
3. OK, kot może przebywać we wszystkich pomieszczeniach, ale nie wolno mu łazic po meblach
4. Kot może łazić TYLKO po starych meblach
5. No dobra.... Kot może łazić po wszystkich meblach, ale nie może spać na łóżku
6. Kot może spac na łóżku, ale nie wolno mu wchodzić pod kołdrę czy na poduszke
7. OK kot może wejść pod kołdrę albo na poduszkę ale za pozwoleniem człowieka
8. No dobr...
-
przyjechał do mnie czarny kot i teraz śpi sobie pod moim łóżkiem, chociaz do dyspozycji miał o wiele większą przestrzeń :)
miło mieć w domu zwierzaka, no ale jest przez chwilę, więc nie wiem co bym powiedziała po tygodniu :)
-
Pyta o to moja odgryziona ręka (:
-
A wlasciwie kociczke.Moj syn przyniosl ja dzis rano.Albo przez kogos
wyrzucona,albo sie zgubila.Weterynarz ocenil ja na rok,i tak tez
rzeczywiscie wyglada.Jest zdrowa,zadbana,ufna i narazie wyglada na
pieszczoszke.Moze znacie kogos,kto chcialby zapewnic dom koteczkowi
juz takiemu troche odchowanemu.W razie braku chetnych zostanie
oczywiscie u nas,no ale trzy koty to dla mnie juz maly problem!
No i nie wiadomo poki co jak sie ulozy miedzy nimi.Narazie na siebie
fukaja i sycza:)
-
cholera odezwala sie o polnocy. Brudzia chciala wypic.... Kot
Meliniarski- czystej krwi :)
-
Chciałam o coś zapytać . Mój kotek kiedy go wezmę na kolanka i sobie go tak myziam , bardzo lubi jak mu tak pod bródką robię , mruczy sobie wtedy tak fajnie :) On wtedy zaczyna mnie tak mocno lizać mordką po brzuszku jakby chciał się czego dokopać , to jest takie napadowe u niego lizanie mnie . Czy to jest normalne ? No normalnie nie mogę go od siebie oderwać jakby w jakim amoku był :)
-
Od tego wskakiwania na klwiaturkę mój kotek zablokował mi myszkę i stanęła na ekranie jak wryta i ani rusz :)
co ja się naszukałam zastępczej myszki bezprzewodowej ale w końcu znalazłam i jakoś klikam ale tak odwykłam , że mi to strasznie dziwnie idzie .
A tak swoją drogą to nie wiecie jakby można odblokować tą myszkę ?
-
mruczy?
Czy dlatego, że musi, czy z powodu tego, że chce?
Akcja / głaskanie/, reakcja /mruczenie/?
Czy bardziej, akcja/wola kota/?
:D
-
dla Was. Nawet mruga okiem :)
[img]https://gifcenter.prv.pl/images/zwi8.gif[/img]
-
Co to za Melyna bez kota... może być wredny, mieć spojrzenie seryjnego mordercy, może nawet być do Lezia podobny, byleby był jakiś....[img]https://emoty.blox.pl/resource/smutek.gif[/img]
-
O!
-
,,, wchodzi mi na klawiaturę , siada przed samym ekranem i czuję się jak u siebie , jak go zestawiam to znowu wchodzi i tak w kółko , no chyba , że się z nim bawię , Też tak Wasze koty robią ?
-
Czy tylko tak mi sie wydaje?;)
-
bo muszę z domu wyjść a najpier trzeba się rozgrzać:D
-
to jak
krupka w kaszy mannej na mleku.
Pfe :)
-
.... jak się rozbrykał skakał równiez po Was
-
...ale Pixi ma taki smutny wyraz pyszczka:-(
-
ten siedzi taki smutny, dziś mają swoje święto... :)
-
i myślę sobie, jak on rozpoznawał te białe?