koty

(64 wyniki)
  • Znalazłam kota biało-rudy z obrożą przeciwpchelną w okolicach Stalowej. Kotek udomowiony więc może ktoś go szuka.
  • Uwaga zgłaszam się z prośbą, wczoraj na spacerze po Parku Mazowsze moja narzeczona znalazła małego kotka, wiek około 1 miesiąca, jest biały w czarne ciapki. Niestety my mamy już psa i kota (też został przygarnięty) więc nie możemy się nim zająć. Jeżeli znalazła by się osoba, która się nim zaopiekuje to prosze dzwonić pod nr tel 794-502-483.
  • Witam, Dzisiaj wracając z pracy znalazłam na ul. Radnych (przy parku) - 9 młodych bezdomnych kociaków:( Szczegóły tutaj: forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65787 Mieszkam w Pruszkowie od grudnia 2006. Prawie nikogo tu nie znam (praca od rana do wieczora:( Bardzo chciałabym pomóc tym kociakom... Jeśli ktoś z Was mógłby: - udzielić mi jakichkolwiek informacji nt. właściciela posesji lub karmicielach (wyłapanie kotów bez nich bedzie trudne lub niewykonalne) - przygarnąć kociaka tymcz...
  • dla wszystkich milosnikow miauczacych zwierzatek mam kiepskie info, na trawniku lezy kot, nie znam sie na kotach, ale po gabarytach mysle ze to mlody kotek, co dziwne nie gdzies przy ruchliwej ulicy, gdzie moglby go samochod potracic, tylko na podworku, w ramach humanitarnego zachowania ktos przykryl mu glowke husteczka higieniczna, ale on tak tu lezy od wczoraj, wiec pewnie niedlugo sepy zaczna sie zlatywac. kogos mozna poinformowac aby sprzatnal tego trupa???
  • Dziś 13 więc jakieś nieszczęście musiało wleźć mi w drogę. Kot, a właściwie kociątko (wet przyjął 2 do 3 miesięcy).Znalazłem na trawniku.Pyszczek - jedna maska z ropy i krwi.Nie dało się przejść jak obok innych bezdomnych kotów. Prawie godzinkę spędziłem u Weta.Kocina miała 40 stopni gorączki (nie wiem jak to jest u kotów, ale ja przy takiej gorączce pisałbym testament).Dla kota gorączka chyba też niezwykła bo pani wet była zaniepokojona.Dostał na miejscu kroplówkę, zastrzyk witamin, an...
  • Chciałbym zwrócić uwagę uczestników Forum Pruszków na zdarzenie, jakie miało miejsce w sobotę, w Wigilię Bożego Narodzenia. Kiedy przechodziłem wieczorem koło bloku przy Kubusia Puchatka 14, zauważyłem kota, który siedział za zadrutowanym okienkiem w piwnicy i rozpaczliwie miauczał. Kot nie mógł wydostać się z piwnicy. Obszedłem blok dookoła i stwierdziłem, że w okienkach piwnicznych, w których nie było szyb umieszczono drucianą kratę, a otwór, przez który przechodziły koty, zab...
  • ... a dokładniej kotka. Ma 8 lat, wabi się Lissi, jest biało - czarna, ma taki śmieszny czarny pypeć na brodzie (czarną łatkę). Nie ma jej od trzech dni, wyszła na noc i nie wróciła. Kotka jest z nami od maleńkości, bardzo nam jej brakuje, pomóżcie proszę, może ktoś ją widział... Zdjęcia są w profilu. Jesli ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... bardzo proszę o kontakt pod mailem gazetowym... Nagroda :)
  • a konkretnie w okolicy Faraona taki ładny, duży, puchaty w olbrzymim ogonem - no i jak w temacie jasnorudy - zna go ktoś? bardzo chcę żeby zamieszkał u mnie ale dawno go nie widziałam. a może jest czyjś (najbardziej to mnie interesuje - nie chciałabym ukraść komuś kota)? wygląda dość czysto.
  • Witam Mam prośbę i pytanie:-))) Czy ktoś niema w nadmiarze dlugiego futerka? Rodzice zostali sami :-)) i się nudzą, lubią futerka więc pomyślałam że uszczęśliwię ich jakimś kociakiem. Niestety żaden z moich podopiecznych niedarady mnie zakocic :-))) Tak sobie pomyślałam o Was - Waszych znajomych, może macie kocię do oddania. 4ręce dorosłe odpowiedzialne mające sporo wolnego czasu:-)) A poszukiwany jest kot(chłopak) mały taka kuleczka, z dluzszą sierscią (Dziadek uwielbia czesa...
  • mam psa, nie moge go zatrzymac...
  • Od rana siedzi na klatce w bloku na Osiedlu Bolesława Prusa. Czarno-rudy. Nie ma prawego oka. Może komuś zginął lub ktoś przygarnie?
  • Specjalny wątek tematyczny o zwierzakach w Pruszkowie. Zgubione, znalezione, weterynarze, porady i wszelkie inne sprawy.
  • Witam, Eksperymentalnie zakładam ten wątek, bo nie mogę odżałować wątku ornitologicznego, który nam gdzieś zaginął... :-( A okazja jest wyśmienita, by temat ptaków (a przynajmniej bocianów) odświeżyć ponieważ: - "pierwszy bocian przyleciał do nas 2 kwietnia o godzinie 13.15" Tak przynajmniej utrzymują autorzy strony: www.bociany.kalinski.pl/ Z tejże też strony wziął się tytuł wątku ;-) Tak więc - gdyby naszły Was jakieś pozytywne reflekcje dotyczące boćków oraz wszelkich in...
  • wczoraj wieczorem (07.06.2009r) kotka "kicia/cicia", os. staszica, w okolicach carrefoura express, przy ul. powstańców, wyskoczyła z balkonu, z drugiego piętra. miała ostatnie dni rui, więc może być tam, gdzie są koty. nie ma nawet roku, jest dość szczupła, nie duża, ma pręgi na grzbiecie - sierść podobna do tego kota z whiskasa; zielone oczy. nie miała obróżki. nie boi się psów, od małego przebywa w ich towarzystwie. zazwyczaj niechętnie podchodzi do obcych, ale może, gdy zgłodnieje, to przy...
  • Witam, Coś mi mówi, że czas najwyższy reaktywować kocie rozważania. Okazja po temu jest dobra, bo po pierwsze dzisiaj wypada kolejny Światowy Dzień Kota (World Cats Day) - "święto mające podkreślić znaczenie kotów w życiu człowieka". A jak wiadomo, znaczenie kota w życiu człowieka duże jest ;-) Po drugie, w lutym to właśnie pamiętnego roku 2005 popełniłem pierwszego kociozaułkowego posta na FPruszków (rok 2005, jak wiadomo, to był dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwias...
  • Są czarne,bure,mniejsze wieksze i bardzo ruchliwe,ze nigdy ich nie mozna złapać!Ale może to i dobrze,bo dzieciaki już próbowały je wyłowić!Mowa o małych ,dzikich kotkach "zadomowionych" w zaroslach bloku przy ul.Działkowej 54,od strony pól.Kilka z tych maleństw niestety już odeszło i to w taki sposób,że powinnismy się wstydzić.Kotki dokarmia codziennie osoba,która niestety tak jak i inne osoby to robiące jest potępiana,przeganiana tak jakby robiła coś złego!Kociaki są dzikie,rop...
  • Może ktoś chce przygarnąć przyjaciela z sąsiedztwa?:) adopcje.miau.pl/index.php?p=1360 adopcje.miau.pl/index.php?p=1654 adopcje.miau.pl/index.php?p=1554 adopcje.miau.pl/index.php?p=1338 adopcje.miau.pl/index.php?p=1330 Dlaczego warto mieć zwierzęta - www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79340,3386769.html Dlaczego warto mieć kota? - www.kocipazur.org/index.php?id=247
  • Jeszcze szaro było, gdy wyszedłem na podwórko aby trochę podgarnąć śnieg i przygotować miejsce na nowe opady. Przez pół godziny tej zabawy towarzyszył mi dobiegający od strony ogrodu charakterystyczny śpiew kosa. Poprzednio jeden z nich uwił sobie na wiosnę gniazdo w miejscu zbyt dostępnym i padł ofiarą zdziczałych kotów. Może ten się uchowa...
  • Czy ktoś może polecić weterynarza w Pruszkowie lub okolicy.
  • Wracając dzis z pracy na peronie PKP znalazłam psa. Kundelek średniej wielkości, z troche dłuższą sierścią. Pies jest dorosły, biały z brązową plamką na grzbiecie i z ciemnym pyszczkiem. Bardzo przyjaźnie się zachowywał w stosunku do mnie. Kupiłam mu jedzenie w sklepie zoologicznym. Zjadł w takim tempie, że nie mam wątpliwości, że był bardzo głodny:( Lekko kulał też na prawą tylnią łapkę. Niestety mogłam go tylko nakarmić. Wzięcie do domu odpada, bo mam w domu koty (które niekoniecznie lub...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się