Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      koty

koty

(57 wyników)
    • Witajcie! Mam "koci" kłopot. Mieszkam w bloku 12-piętrowym. Jedna z sąsiadek z innego pietra wypuszcza na całe dni kota. I ów kot, chociaż może chodzić gdzie chce, na ubikację wybrał sobie nie dwór, lecz nasz korytarz! :( Najpierw załatwiał sie na końcu korytarza, ale od niedawna zmienił upodobanie i zaczął się załatwiać na wycieraczce pod moimi drzwiami! I nie jest to tylko "zaznaczanie terenu". Wiem, że w sklepach zoologicznych są specjalne preparaty, ale są bardzo drog...
    • moze juz wiecie, ale jesli nie to nazwa tego dobroczyncy to Furminator Tyle kudlow to wyczesuje, ze serio macie o 70% mniej wlosia w domu.. Dla zainteresowanych moja recenzja anuszka1979.blogspot.com/2012/06/furminator-czyli-jak-z-jednego-kota.html
    • Mój problem może się wydać śmieszny, ale mi wcale nie jest do śmiechu. Otóż zaopiekowałam się niemłodym już, cwanym kocurem, gdyż żal mi go było. Nie miał co jeść, sypiał na mojej posesji pod tujami. Codziennie wyrzucam jakiś stary plaster szynki, niedojedzonego tatara i inne wędliny. Szkoda mi było wyrzucać do kosza, więc dawałam je kotu.Cieszyłam się, że mogę uratować go od śmierci z głodu. Kot nie jest przeze mnie trzymany w domu, bo jest na wpół dziki i boi się mnie. Przebyw...
    • witam zastanawiam sie nad kupnem kotka... ale poniewaz bedzie to moj pierwszy kot ...mam doswiadczenie tylko z psami... wiec prosze o wszelkie opinie na temat tych tajemniczych dla mnie stworzen... jak narazie nasluchalam sie tylko mnostwa stereotypow i mitow o tym zze koty to niewierne, wredne bestie pozdrawiam
    • W pobliżu mojego zakładu pracy żyje kocia rodzina.Ponieważ zrobiło się zimno koty szukają schronienia. Dziś uruchamiając samochód na parkingu usłyszałam przedziwny hałas - jakby do plastikowej beczki wsypywał ktoś ziemniaki. Spod samochodu wybiegło 5 młodych odchowanych już kotów i ich matka. Mój samochód ma wysokie nadkola, jest tam jak się okazało dużo miejsca i koty chyba polubiły ciepło silnika. Ruszając, bałam się czy jakiś ze mną nie pojedzie. Czego mogę się spodziewać po ...
    • ratunku!! Mam sąsiada, którego kot ustawicznie załatwia się na moim ogródku. Nie mam pojęcia jak go (kota :)) oduczyć, a mam już serdecznie dość zbierania kocich gówien. Na ogródku nic nie sadzę i nie sieję, bo obrzydzenie mnie bierze, że miałabym potem np zjeść truskawkę czy rzodkiewkę obsikaną przez kota. Doraźne przeganianie skutkuje tylko na krótko. Na delikatne sugestie, żeby sąsiad coś z tym zrobił, sąsiad twierdzi, że jego kot napewno tam się nie załatwia. Może ktoś zna s...
    • Witam, moze ktos poradzi mi jak odstraszyc agresywnego kota rzucajacego sie z pazurami na mojego psa za kazdym razem gdy przechodzimy przez chodnik kolo domu, pech chcial ze wlasciciel kota jest naszym najblizszym sasiadem. Kot jest gluchy, wiec zadne krzyki i odglosy nie pomoga. Moze psiknac w niego czyms? Nie chce mu zrobic jednak krzywdy, tylko odstraszyc by sobie poszedl i nie wdawal sie w bojki z moim psem. odpychanie go noga nie wchodzi w gre, bo kot bardzo mocno drapie. Z...
    • mam od 4 tygodni kotka. dstaliśmy go jak miał miesiac. kot straaasznie duzo je, jest agresywny -gryzie domownikow wbijając z calej siły zeby i przytrzymuje pazurami;/ czasem też na nas parska ;/ jakby był dziki. Ostartnio zauważył że mam takie puchate kapcie i przytula się do nich i udaje, że ssie mleko matki, mruczy, tak lezy, przebiera łapkami... Wczoraj udało mi się go ugłaskać - zasnłał mi 2 razy na kolanach... a dziś cały dzien gryzie i drapie , czai się z drugiego konca pokoju i N...
    • mam problem z dzikimi kotami, które buszują i brudzą w moim ogrodzie, notorycznie paskudziły w piaskownicy dzieci, więc mąż często zmieniał piasek albo zakrywaliśmy piaskownicę. Obecnie zrobiły sobie toaletę pod świerkiem a z tamtąd dość ciężko jest posprzątać, bo kłujące gałęzie nisko rosną nad ziemią. Czy ktoś mógłby mi podać skuteczny (czyt. humanitarny) sposób na pozbycie się tych kotów?
    • jestem tak wsciekla ,ze naprawde wywale tam skad przyszedl.Glupia przygarnelam taka lachudrę , jego menu dzienne zaznaczam: 2 puszki kitketa"380 g , ser 20 dkag ze smietana , 4 parowki i MALO!!! a jeszcze 20 djg smietany.chcecie to smiejcie ale mam dosc platania sie pod nogami ,bezustannego miauczenia zagladania w gary i talerze ,lazenie po parapetch.Czy schronisko przyjmie takiego glodomora?
    • mam białego psa i białego, bardzo futrzastego kota. Są kochane, ale doszło do tego, ze nie mam już rzeczy, która nie była by w ich sierści. spódnice, bluzki i nie mówiac o swetrach, szalikach i płaszczu są w ich kłakach. także pościel mimo iz zganiam je z łóżka. proszę poradźcie jak pozbyć sie tego problemu, może jest specjalny rodzaj odkurzacza??
    • czy można coś zrobi zeby nie śmierdziało i żeby nie było czu tego zapachu??????
    • pomocy!!!! nie bylo mnie kilka dni w domu dzieci w tym czasie przyniosly kotka spaly z nim bawily na dywanie kulaly sie po lozku etc po powrocie oniemialam okazalo sie ze kotek ma pchelki pomijam juz sprawe dzieci i nieodpowiedzialnego ojca jak teraz zdeyznfekowac i pozbyc sie tego ustrojstwa czy kocie pchly przechodza na ludzi jak sie tego pozbyc skoro kotek byl w poscieli dywanie i bog wie gdzie jeszcze jak zdezynfekowac i odkazic dom pomocy!!!!!
    • Witam, z nastaniem wiosny odkrylismy kocie WC w naszym ogrodku. Chcialabym skutecznie i na dlugo/na zawsze zniechecic kota/koty sasiadow do zalatwiania sie u nas. Jak to zrobic? Czy ktos zna jakis skuteczny srodek, ktorego nie zmyje jeden deszcz? Czy mozecie doradzic mi jakies adresy sklepow, gdzie mozna nabyc "odstraszacz"? Miasto obojetne, mam rodzine lub znajomych, ktorzy kupia przesla ;)) Pozdrawiam
    • Prosze o poradę. Kot sąsiadów notorycznie obsikuje "zaznacza teren" mi wejście do domu /szczególnie wycieraczkę/ i wokół domu. co zrobić aby zniechęcić intruza. Opcja psa lub kota domowego nie wchodzi w grę. dzięki za porady
    • jakie są domowe sposoby na odstraszenie kota od pewnych mebli, np. kanapy? słyszałam kiedyś, że cytryna działa odstraszająco, jak jej używać?
    • czy slyszal ktos o jakims specyfiku, przedmiocie, ktory wklada sie do pralki w celu wylapania siersci? (gdzies cos slyszalam, ale nie wiem co to jest). Mam w domu dwa koty i juz wysiadam psychicznie, siersc mimo szczotkowania jest wszedzie. dzieki z gory
    • czy można dawać dorosłym kotom serek bieluch, który zawiera laktozę jak wszystkie przetwory mleczne ale one nie sa na nią uczulone; nie maja biegunek a chętnie go jedzą?
    • Czesc. Mam nie lada problem. Otóż mój sąsiad ma kota (samca) i ten kot niestety jest sporym uciażeniem dla mojej rodziny. Sika gdzie popadnie na nasz dom, na drzwi, na siedzenie w moim samochodzie (szyba byla uchylona, na wózek mojego dziecka który stał na podwórku, smród sie niesie, ze nie idzie wytrzymac. Bylem z tym u tegoz właśnie sąsiada z prośbą, aby cos zobił, bo jego kot jest dla mnie uciążliwy, a on na to: "A co mam zrobić, zabić go??" I jak z takim palantem gadać. Dlatego pr...
    • który zadomowił sie w naszym garażu i jest dośc uciążliwy, brudzi,łazi po samochodach koszmar, pomóżcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się