leki

(1125 wyników)
  • Dostałam ten lek na grzybicę, niestety w Aptece dostałam lek bez opakowania i bez zadnej ulotki informacyjnej. Czy któraś z was moze mi napisać coś o tym leku? Jak producent zaleca dawkowanie w grzybicy pochwy? Skutki uboczne, no i jak się w was sprawdził
  • Mam pytanie może ktos przyjmuje lek o nazwie betaserc, to jest lek od zawrotów głowy. Interesuje mnie jakie sa reakcje po tym leku ? bo mnie jakos on nie słuzy.
  • Potrzebuje porady. Kilka dni temu skonczylam brac antybiotyk na zapalenie krtani/tchawicy. Stosowalam w tym czasie probiotyk. Niestety pojawil sie swiad okolic intymnych ( delikatne uplawy takze). Wzielam juz po antybiotykoterapii flukonazole 100mg jednorazowo i uzylam gynalgin dopochwowo. Niestety ale chyba przedobrzylam, bo zastosowalam go na wieczor a nastepnie rano, teraz odczuwam pieczenie i podraznienie okolic intymnych. Moze to wcale nie grzybica po antybiotyku? Chcialam w pore uch...
  • witam mój mąż od 6 lat zażywa ERCONTON -prednizon 20mg/ na dobe. czy bedzie miało to wpływ na ciąże?planujemy dziecko,niestety nigdzie nie znalazłam info donosnie leków przyjmowanych przez meżczyzn
  • Bardzo prosze o odpowiedz czy mozna podczas zazywania antybiotyku cyprofloksacyna 500mg w dawce 1000mg na dobe stosowac lek venotrex (300mg trokserutyny w kapsulce). Dziekuje i pozdrawiam :)
  • Mam bardzo obfite miesiączki (przez pierwsze 3 dni) do tego dużo skrzepów, niestety z tego powodu mam problemy z hemoglobiną. Wiem ze są leki ziołowe czy homopatyczne, które bierze się pod czas okresu. Niestety nie pamietam nazwy. Wiecie moze jak sie nazywaja
  • Mam pytanie czy ktos przyjmuje lek ARAVA, na reumatoidalne zapalenie stawów i w zwiazku z tym jak sie czuje i jakie ma skutki uboczne.Mam zapisany ten le ale po przeczytaniu ulotki boje sie go poprostu przyjmowac. jestem osoba chora i raczej lezacą. Prosze o odpowiedz.
  • Jestem zmęczona to pewne (2 małych dzieci, praca, babcie nie pomagają), ale tez nic nadzwyczajnego. Dosyć zestresowana tym co teraz w pracy i od kilku ładnych tygodni średnio raz na 7 dni mam dzien kiedy cały płacze (staram sie nie przy dzieciach), potem jakos sie ograniam, funkcjonuje nadal. Maż namawia mnie na leki antydepresyjne, ja uważam tylko ze jestem przemeczona, widoków na jakis radykalny odpoczynek nie mam. Nie wiem może jednak cos wziąśc, nie chce isc do psychiatry bo nie uwa...
  • Hej Pisałam parę dni temu o moich obawach związanych z operacją torbieli endometrialnych. Miałam ją mieć za dwa tyg. Wczoraj zadzwonił do mnie mój lekarz przekazując mi informację, że jest nowy lek i jeżeli zdecydowałabym się na jego branie to mam przyjechać do gabinetu to mi wszystko wytłumaczy. Oczywiście po pracy zaraz pojechałam. Powiedział, że by u niego przedstawiciel medyczny z Bayera i proponował mu nowe leki m.in. na endometrioze. Wyniki są ponoć zaskakujące. Nie ma tak wiele skutk...
  • .. to znaczy niby logiczne że tak musi być ale te kupne to się różnią w sile działania? kiedyś na mnie dobrze działał loratan, od tego sezonu mam wrażenie że słabo działa. a claritine - też loratan ale w innej postaci - wydaje mi się że działa lepiej. nie wiem czy próbować też innych leków? w tym roku zdarzyły mi się dwa mega ataki duszności - raz po lekach (chyba) a dziś.. no własnie - sama nie wiem. nie polazłam na pogotowie ale kurde nie wiele brakowało (sama nie wiem od czeg...
  • Witam, mam taki problem, dzisiaj powinnam przyjąć pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania, ale widzę na recepcie, że jest data realizacji od 16.06. Recepta wystawiona 16.01, więc rozumiem, że w aptece mi tego nie sprzedadzą? Moja wina, że dopiero teraz to zauważyłam, ale moja ginekolog zawsze wystawia mi 6 recept, do tej pory zawsze data realizacji przypadała przed kolejnym opakowaniem. Nie wiecie, gdzie mogę dzisiaj podejść, żeby wypisano mi taką receptę? Nie mam niestety p...
  • zastanaiwam sie ile sztuk lekarstwa (najbardziej intetresuje mnie W TYM MOMENCIE ;)clotrimazolum 500mg) moze byc wypisane na 1 recepcie.. wiem z doswiadczenia ze wypisywanie dwoch recept to dla lekarza nie lada wysilek i nie chca tego robic...ile wiec mozna?
  • Przez dwa lata brałam antydepresanty, rozmiar z 40 skoczył na 46:( Nie pomogła siłownia, dieta (oponki nie są od jedzonka, bo apetyt raczej nie dopisywał), hula-hopy, rowerek. Nie za bardzo wiem jak jeszcze się za to zabrać...
  • Witam,jestem nowa,ale od czasu do czasu zaglądam na emamę i wiem,że "ruch" tutaj jest spory,więc proszę Was dziewczyny o pomoc. Wczoraj dostałam wezwanie z ZUSu na komisję lekarską zapewne w celu zweryfikowania zwolnienie lekarskiego(przebywam na nim od 16 dni). Za ponad tydzień czeka mnie operacja stawu kolanowego. Ból nie do wytrzymania,uniemożliwia mi pracę(przedstawiciel handlowy-a w praktyce dostawca,magazynier i sprzedawca w sklepie) Wg opinii kilku lekarzy(u tylu byłam),praca sp...
  • Mam pytanko - niedlugo podchodze do zabiegu in vitro, a niedawno przechodzilam niewielka infekcje grzybicza pochwy(dostalam jednorazowo lek Gynoxin dopochwowo oraz Flucofast jednorazowo 150mg doustnie). Czy to nie bedzie zagrazalo ew. zarodkowi, jesli uda sie zajsc w ciążę? Przewidywany termin in vitro to druga polowa lutego, wiec minie prawie miesiac. Jesli sie znacie to odpiszcie prosze, bo wizyte kolejna mam dopiero 6 lutego.
  • Mam małe pytanko do Was: jakie są skuteczne leki niehormonalne na menopauzę?moja mama brała hormony ale zaczeły jej puchnąć nogi i wystąpiło ryzyko zatoru. u gina dowiedziała się że musi iść do chirurga naczyniowego ten zrobi poziom hormonów i da inne leki na tą menopauzę ale puki co ma silne jej objawy najgorsze są te uderzenia gorąca, strasznie się męczy i nie może pracować -jest bardzo czynna zawodowo.jest tyle tych leków naturalnych bo puki co innych brać nie może. jaki byłby...
  • Dziewczyny czy któraś z Was brała jakieś leki na nerwy. Moje dzieciaki mnie wykańczają, praca mnie wykańcza,jestem już zmęczona i ostatnio mam wszystkiego dość. Muszę moją psychikę trochę podratować. Ostatnio coraz częściej wrzeszczę na dzieci, fakt aniołkami nie są trzeba mówić głośno i to samo powtarzać z tysiąc razy. 2-3 godziny dziennie z nimi po wysiłku umysłowym i ciągłym kontakcie z ludźmi nie mogę tolerować takiego zachowania. Może jest coś co uspokoi moje nerwy. Pozdraw...
  • Czy ktos go przyjmuje , czy pomaga?
  • chodzi mi konkretnie o leki na przerost prostaty- leki te hamuja przeksztalcanie sie testosteronu z 1 postaci w inna, w ten sposob dzialaja lekko anntynadrogennie i moga np ograniczac łojotok.....???spotkalam sie z opiniami ze kobiety moga spokojnie je zazywac, ale nie jestem przekonana do konca..
  • Czy ktoś przyjmuje ten lek i jakie są objawy uboczne?? u mnie wystapiły bóle kręgosłupa, czy to jest mozliwe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się