Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      leki

leki

(181 wyników)
    • Panie Arłukowicz, puknij się Pan w głowę! Chcesz Pan, zeby astmatycy zdechli, czy ktos się pomylił? Alvesco 160 kosztowało 12,8 -kosztuje 160,27 zł Oxodil kosztował 3,2 kosztuje 61,17 Panie ministrze jak młotek nie pomoze to moze lewatywą Pan spróbuje!!!
    • www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/Eksperci-wzrosl-handel-podrabianymi-lekami,120599,6.html "podrabiane leki"... Co znaczy "podrabiany"?...inny (udajacy orginal), czy...skradziona technologia?
    • Normalnie porypane to wszystko jak by na to nie spojrzeć- tu gdzie mieszkam jest stała cena na każdy lek- bez względu na to czy na sraczkę czy na serce - 7,4 GBP. Do tego osoby po 60-tce, uczące się, do 16-tego roku życia dzieci, kobiety ciężarne i rok po porodzie i inne grupy mają leki za darmo. Czyli da się- tylko w Pl można zbankrutować idąc do apteki.
    • Na ile realne jest zagrożenie dla produkcji generyków, jeśli ACTA zostanie podpisana?
    • (z wyjatkiem, gdy nie ma odpowiednich generykow). Taka praktyka jest stosowana przez firmy ubezpieczeniowe w najbogatszych krajach swiata. Arlukowicz ma więc racje.
    • ... lekarz. [b]Tak, tak to nie żart a fakt !!![/b] Wg najnowszego rozporządzenie ministra Arłukowicza właśnie tak ma być. Jest to najnowszy bubel prawny myślicieli utrzymujących się z kasy podatników. Panie Arłukowicz idź pan do diabła i wstydu oszczędź.
    • Ciekawe, co wymyślą lemingi, by "ratować reputację oszustów..."
    • W ostatnim pisemku Łódzkiej OIL zatytułowanym "PANACEUM" ( panaceum.oil.lodz.pl/newspaper/53/panaceum03-2011.pdf Biuletyn ORL w Łodzi Art Z Posiedzeń Rady) przeczytałem następujący tekst: Cytuję; [b]"...Zgodnie z ustaleniami podjętymi na ostatnim posiedzeniu Prezydium ORL, pod dyskusję członków Rady poddano bardzo kontrowersyjne, niebezpieczne dla lekarzy zapisy końcowe projektu nowej ustawy o refundacji leków, która jest aktualnie procedowana w Sejmie. Przepisy te w sposób...
    • wiadomosci.onet.pl/kraj/kary-dla-lekarzy-wypisujacych-drogie-leki,1,4780182,wiadomosc.html hm. Pct3 ma rację - wypisać na 100% i niech się klient *pacjent* martwi.
    • dla pacjentów… podwyżka umiarkowana... to jest ciekawa i wcale nieoczywista kwestia, która jednak nie zaświata pod niskim czołem red. Rymanowskiego, nie wspominająco o zgranej szajce jego rozmówców, tak się niby troszczących o tych pacjentów ….
    • Tym tematem powinno zainteresować się Państwo i wkońcu NFZ! Leczenie WZW B w Polsce odbiega od wytycznych europejskich! Mimo przysługującego każdemu obywatelowi konstytucyjnego prawa do ochrony zdrowia, tysiące pacjentów chorych na przewlekłe wirusowe zapalenie wątroby typu B (WZW B) nie ma zagwarantowanej skutecznej terapii. Pacjenci ci narażeni są na wystąpienie poważnych komplikacji, jak marskość wątroby, rak wątroby, co w rezultacie prowadzi do konieczności przeszcze...
    • Niedawno wydarzyła się bardzo przykra rzecz w moim życiu- przyszło wiele smsów z wyrazami współczucia, wśród nich jeden- od repa z firmy. Zdumiało mnie ,że przedstawiciel przesyła mi kondolencje- po otworzeniu wiadomości- okazało się,że nie o moje sprawy chodziło. Treść wiadomości- "miło mi poinformować Państwa,że od któregoś tam dnia cena naszego leku wynosić będzie 10 PLN." Czy nas lekarzy powinny interesować takie rzeczy? Czy wśród istotnych informacji o leku powinna znaleźć się...
    • no nie mogę już na prawdę, z tymi lekami. Dlaczego wszystko musi być takie drogie?? nawet te refundowane leki często są takie, że muszę rezygnować z paliwa do samochodu, żeby wszystko wykupić! wrrr... jestem na prawdę zły na te głupie firmy farmaceutyczne, co mogłyby przecież taniej te swoje leki sprzedawać i ludziom pomagać, a nie zdzierać ostatni grosz...
    • pilnie jest mi potrzebny tzw.bloker angiogenezy pod nazwą tetrahiomolybdate, niedostepny w Polsce.jaką drogą mozna u nas sprowadzić lekarstwo,nawet nie wiem, czy jest ono dostępne gdzieś w Europie, wiem,ze w Kanadzie, ale nie mam żadnych możliwości,ze by je stamtąd sprowadzić.Bardzo proszę o podpowiedź.
    • gdy pacjentka jest w szpitalu ,a na oddziale nie maja takich lekow,ktore trzeba brac na stale? Spotkalam sie z 2 wersjami: -jeden dr mowi ,ze zamowi szpital i sprowadzi te leki -drugiego to w ogole nie obchodzi nie ma i juz... Jest jeszcze trzecia wersja ,ze szpital wypisuje i rodzina wykupuje ,ale w moim przypadku nie bylo mowy o tym Nurtuje mnie to do dzis...
    • Jednego nie rozumiem w "pieczatkowym protescie": dlaczego pacjenci nie moga zwrocic sie bezposrednio do NFZ z roszczeniem, zasadnym przeciez, refundacji nadplaconej w aptece kwoty?
    • kolejna z serii publikacji wywazajacych otwarte drzwi, tym razem w przekroju www.przekroj.pl/wydarzenia_kraj_artykul,1840.html niestety pelna idiotyzmow: 1. otwierajaca historyjka o "mlodej lekarce", wraz ze swiatlymi radami dla niej na zakonczenie niestety wpisuja sie ogolny ton publikacji o lekarzach jako osobnikach niedouczonych, leniwych i przekupnych 2. czemu wina obarcza sie "mloda lekarke" a nie dostrzega sie ciaglego festiwalu cudow przy tworzeniu list refundacyjnych 3. pom...
    • Zastanawiałem się ostatnio nad kwestią reklamowania leków. Z jednej strony - nie należy wywierać wpływu na pacjencie, który nei zawsze jest w stanie ocenić, który środek jest dla niego najwłaściwszy. Z drugiej - rodzi to chęć wpływania przez firmy na lekarzy, często bardzo nieetycznego. System ma niby chronić konsumentów, ale chyba trochę odcina ich od informacji (choćby lekko skrzywionej przez reklamę), skazując na decyzję lekarzy, którzy mogą (nie twierdzę, że tak jest zawsze) kierować się...
    • Pomijam juz sprawe ze nie interesuje ich co aktualnie pacjent bierze dlaczego lekarze przepisuja pacjentom tony lekow? Przemysl farmaceutyczny w Polsce ma sie najlepiej ze wszystkich krajow europejskich Prosze lekarzy o komentarze
    • Inspiracja z forum: Dlaczego lekarze nie wypisują wyłącznie najtańszych leków??? Może ktoś wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się