leki

(7 wyników)
  • Ciekawa jestem czy ,któraś z Was podawała to dziecku i czy były jakieś efekty widoczne.Z góry dziękuję za opinie.Pozdrawiam
  • właśnie wróciłam z córcią od neurologa.byłyśmy na wizycie kontrolnej, od czerwca mała bierze nootropil(plus całą masę leków homeopatycznych i izopatycznych, ale o tym lekarce nie wspominam, bo by mnie wyśmiała), potwierdziłam,ze mała w czasie wakacji zrobiła sporo postępów, pojawiło się kilka "słów", np. da-daj, me-koza, be-owca, za-kwiaty, ta i ne,tu, ba-jak się przewróci, bebe i jeszcze kilka czy kilkanaśnie podobnych, no i zrobiła trochę postępów ruchowych, próbuje "biegać"(cięzko to nazwa...
  • Jak już pisałam w innym wątku i na forum anatemki moj syn ma opóźniony rozwój mowy, zaburzenia zachowania, potworne zaburzenia snu i nieharmonijny rozwój intelektualny i dzisiaj odebrałam wynik eeg ktory jest nieprawidłowy z tendencją do napadowości (zaznaczam, że syn nie ma żadnych objawów padaczki). Neurolog zapisała mu lek przeciwpadaczkowy na pół roku i powiedziała, że ma nadzieję, że coś sie ruszy w jego rozwoju...Ma nadal chodzić do psychologa i na terapie. A ja nie wiem czy...
  • nootropil(13)

Witam.Chciałabym zapytać czy ktoś z Was podawał dziecku ten lek, czy były efekty i czy powodował zwiekszoną pobudliwosć?
  • Witam! Gdy córeczka miała 6m-cy okazało się że choruje na padaczkę i jest opóznienie rozwoju psychoruchowego.Podajemy jej depakine chronosphere.Zaczeliśmy też rehabilitacje metodą vojty,jezdzimy na basen i masaże.Dziś ma 15m-cy nie raczkuje,nie siedzi ,no i nie chodzi.Dowiedziałam się że dla dzieci z epi lepsza jest rehabilitacja metodą bobat bo ponoć vojta cofa ją a nie pomaga.Nie wiem już co robić!Prosze o pomoc!
  • Nootropil(10)

Mój syn ma zdiagnozowana zachowania autystyczne i opóźniony rozwój. Od miesiąca dostaje nootropil w celu pobudzenia funkcji poznawczych. Niestety na 4 ml dziennie zamieniał się w diabełka, a w ciągu jednego dnia w napadzie szału pogryzl i pobil aż 5 dzieci. Czy któraś z forumowiczek, ma również tego typu doświadczenia z tym lekiem. Czy on naprawdę stymuluje rozwój i umiejętności umysłowe? A może jest jakiś lepszy specyfik? W tej chwili zmniejszyliśmy dawkę o połowę i mały jest o wi...
  • witam, mój młodszy trzyletni synek w wieku1,5 r. mauczył sie mówic mama,baba,nie, da, icia( kot),bałbał( pies),gaga( ptak)...i od 1,5 roku nic nie drgnęło!!!Miał badany słuch, jest ruchliwy, lubi melodie,spiewa( po swojemu),jest pogodny i towarzyski- niby wszystko dobrze- tylko za nic nie chce nic mówić. Kiedyś w zabawie( jak był sam w pokoju)cos tam mówił chyba jak ,,tata",czy noga- ale jak poprosiłam ,zeby powtórzył z usmiechem i uporkiem mowi,,baba"!na wszystko!,,ciotki" rodzin...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się