leki

(18 wyników)
  • Czy leki przeciwbolowe maja wplyw na dzialanie pigulek antykoncepcyjnych i ewentualnie ktore mozna spokojnie zazywac?
  • Witam chcialam sie zapytac jak to jest faktycznie. Biore leki przeciwbolowe, Saridon, w ulotce jest napisane:"Lekarz powinien zdecydowac czy pacjent moze stosowac Sardion jesli jednoczesnie stosuje :" m.in. wymieniona dosutną antykoncepcje.I dalej " wymienione leki nalezy stosowac z lekiem Saridon ostroznie poniewaz moga wchodzic w interakcje z zawartymi substancjami". Ale nic nie jest napisane czy to znaczy ze ten lek oslabia antykoncepcje??? Pytalam sie lekarza rodzinnego, ale jakos n...
  • Drogie kolezanki, podczas wizyty u lekarza na moje pytanie czy konkretne leki nie koliduja z tabletkami uslyszalam: chyba nie. A w ulotce nie pisze dokładnie z jakimi koliduje tylko sa podane pewne składniki. Az tak to sie nie znam aby no 100% wiedziec czy cos takiego maja moje tabletki anty. A rzecz sie tyczy antybiotyków Tetralysal, i antybiotyków w ogóle oraz lekow bez recepty: Espumisan, Magnez, Betakaroten. Najmniej wiem co z tymi antybiotykami bo reszta to chyba nie koliduje...
  • Czy ktos wie może jakie leki oprócz antybiotyków obniżają skuteczność Cilestu. W ulotce są wymienione niektóre antybiotyki i pochodne dziurawca np. a mnie najbardziej interesuje czy np. Gripex mógł obniżyć skutecznośc tabletek anty.
  • Na ulotce jest napisane ze niektore substancje np. witamina C powoduja zwiekszenie stezenia hormonu w surowicy. Czy to znaczy też że nalezy się dodatkowo zabezpieczyć, czy nie pociąga to za soba takich konsekwencji. Pytam dlatego, że w ostatnim tyggodniu barnia tabletek bylam przeziębiona i między innymi zarzywałam takie srodki jak witamina C czy gripex, ktorego skladnikiem jest paracetamol ( wymieniony na ulotce jako substancja dzialajaca jak witamina C) Jutro czyli w sobote biorę osta...
  • Mam pytanie - czy branie lekarstw przeciwko grypie zmniejsza skuteczność tabletki anty? Nie mam na myśli antybiotyków, chodzi mi o leki typu gripex, polopiryna itd. Z góry dzięki za odp. :-)
  • Mam pytanie odnośnie stosowania Furaginum /leku na "pęcherz"/ w połączeniu z lekami antykoncepcyjnymi Wprawdzie nigdzie nie pisza o szkodliwosci ale mam wątpliwosci czy nie obniza działania leków antykoncepcyjnych, chodzi dokladnie o lek Yasmin Bedzie wdzieczna za podzielenie się wiedza Pozdrawiam.
  • Witam musze przyznać ze zdenerwowałam sei......otóz mój mąż od jakiś 10 dni przyjmuje jedną dziennie tabletek furanginu,wcześniej przez 5 dni brał 2 razy dziennie je ( czyli bierze je juz jakieś 15 dni) i tak sie zdrzyło z e ostniego dnia kiedy brał ten lek mieliśmy stosunek (...) niestety wydaje mi sei ze tak sei niefortunnie złozyło ze miałam wtedy dni płodnena :-( -ja nie biore zadnych leków...nie musze nadmieniać chyba ze nei zabezpieczalismy sie........Mam pytanie czy kto...
  • Witam, jestem w gronie "szczęśliwców" cierpiących na astmę aspirynową. Przyjmuję singular i 2 środki wziewne. Zastanawiam się nad ponownym braniem tabletek antykoncepcyjnych (brałam Diane35 i Harmonet na długo przed zdiagnozowaniem astmy). Czy ma to w ogóle sens? Czy te środki nie będą się wzajemnie wykluczać? Proszę o opinię.
  • Przepraszam zapomniałam dodać do mojego poprzedniego wątku, że podczas brania tabletek anty brałam równiez antybiotyk. W ulotce yasmin jest napisane ze antybiotyki (ampicylina,tetracyklina,ryfampicyna)hamują jego działanie. Na moim antybiotyku jest napisane ze zawiera doksycykliny-czy to to samo? Nie znam sie na lekach ale mozee któras z was bedzie mogła mi rozjasnic sytuację-będę wdzięczna-pozdrawiam
  • Dziewczyny czy moglbyscie mi moze napisac co dokladnie oslabia wchlanianie tabletek lub wchodzi w interakcje z nimi. Chodzi mi o konkretne leki bezrecepty( bo te na recepte to mozna sie lekarza zapytac) Poza tym moze wiecie czy to czym popijamy tabletke ma jakies znaczenie dla dlugosci wchlaniania sie?
  • mam pytanko!!!w ulotce jest napisane ,ze nie zaleca sie stosowania cyprest ''tylko''jako doustny srodek antykoncepcji???i ja juz po prostu zgłupiałam:( czytałam rowniez na innym forum ,ze podczas przerwy 7-niowej nalezy sie dodatkowo zabezpieczyc ???
  • WITAM zupelnie nie wiem po czym od 2 dni mam skurcze bolesne zoładka Ginekolog jest na moj pech na urlopie a poniewaz to małe miasteczko wiec nie ma zastepcy Dziewczyny wiecie moze co mozna wziasc na lekki ból żoładka co nie spowoduje zmniejszenia skutecznosci tabl.anty Jakis rumianek,no-spe czy cos innego bede wdzieczna za kazda odpowiedz p.s bylam w aptece i pytalam o to ale Pani wyciagala instrukcje i sama doradzic nie umiała
  • nie wiem czy biorąc leki i antybiotyk mogę zacząć brać pigułki a właśnie dostałam okresu pomocy!!!!
  • Czy ktos boryka sie z tym problemem? Jakie leki bierzecie i czy pomagaja?? Pozdrawiam
  • Mam pytanie: czym popijacie pigułki? Ja zawsze gorącą herbatą albo bez popicia w trakcie jedzenia. Nie wiem czy to dobrze?
  • w sobotę rozpoczęłam pierwsze opakowanie femodenu, czy to normalne że ciągle "bolą" mnie piersi ? (tzn tak jak przed okresem) dziękuję za odp
  • Pytanie jedno mam - kto wie, jak wygląda sytuacja z interakcją antybiotyku i pigułki anty? Biorę takie coś, co, zgodnie z info w ulotce, obniża skutecznośc antykoncepcji doustnej. Na jak długo? Czy zakończenie kuracji antybiotykowej równa się wzrostowi skuteczności tabletki? Czy trzeba się zabezpieczac do końca opakowania dodatkowo? W ulotce nie napisali, a lekarz nie wspomniał nawet o interakcji, mimo że powiedzialam, że biorę hormony...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się