-
czy przy odlamblianiu furazolidonem medana można podawać inne leki np herbapect czy też stodal?
-
Witam.
U mojej 4 letniej córki w próbce kału wykryto nieliczne niezapłodnione jaja
glisty ludzkiej...Hmmm, a badałam ją pod kątem lamblii...Poczytałam już trochę
o tym i mam jeszcze kilka pytań.Skoro jaja są niezapłodnione, czyli można
mniemać, że mała ma tylko samicę, która nie ma jak się rozmnożyć?Czym ją
leczyć, idę w poniedziałek do pediatry po receptę, ale chce wiedzieć czy dobry
lek mi zapisze.Czy glistę tłucze się Zentelem, Vermoxem,Pyrantelum? W razie
czego poproszę lekarkę o ...
-
Podałybyście? Młoda miała przepisany Macmiror w dwóch seriach,, lamblie dalej
są choć poprawa była znaczna i raczej powodem nawrotu jest nieprzeleczenie
mnie...ale wczoraj byłyśmy u gastrologa (nie było naszej doktorki tylko
zastępstwo) i znowu przepisała nam macmiror tyle, że w większej nieco dawce i
dłuższą kurację no i ja bezwzględnie mam wziąć coś na paskudztwa. Lekarka
powiedziała, ze to najlepszy na rynku lek a niepowiedzenie zrzuciła na karby
tego, że ja bez leczenia z czym w zas...
-
Często piszecie o odrobaczaniu bez badań, w ciemno. Ja robiłam badania i nie wyszło. Córka ma ewidentne objawy, duże zmiany skórne, kaszel, biegunki i zaparcia, bóle brzucha, wymioty, budzenie nocne, histerie itp.
Pasują glisty i lamblie. Ale lekarze nie chcą dać recept bez "papierka" z wynikiem.
Nie chcę już dziecka więcej męczyć, bo inne metody leczenia zawodzą. Chcę w końcu zobaczyć, czy będzie poprawa po odrobaczaniu.
kto powinnien dać mi recepty?
Dr Ozimek bez wyników pozytywnych wi...
-
Witam, w jakiej aptece kupujecie Nitazoxanide - wszystkie kontakty jakie dostałam od dr O są nieaktualne, albo urlop , albo zero odzewu na maile itp. , a potrzebuje i tabletki i syrop !!! pozdrawiam
--
-
Jestem 3 dzień po leczeniu Alinią. Jak dla mnie ten lek to wielka ściema, albo za krótka kuracja. Podczas leczenia czułam się wyśmienicie, pierwszy raz tak dobrze się czułam od 3 lat. Tabletki brałam zgodnie z dawkowaniem podanym na ulotce (1 tabletka co 12 godzin przez 3 dni). Następnego dnia po skończonej kuracji meksyk lambliozowy zaczął się od nowa :/
Brałam już wszystko na to dziadostwo, leki odrabaczające również. Po pierwszym zastosowanym leczeniu (tinidazol+summamed) pozbyłam sie teg...
-
Czy ktos kupowal cos w aptece www.magicpharma.com?
Probuje tam kupic od miesiaca alinie. Najpierw nie akceptowali zlecen od nowych klientow przez pol miesiaca, potem drugie pol miesiaca nie akceptowali zadnych zamowien. A teraz kiedy niby juz akceptuja, za kazdym razem odrzuca mi platnosc karta (pomimo ze magicpharma ma do wyboru dwa sposoby platnosci, zaden nie dziala).
Jesli cos zamawialiscie, jaka dokladnie karta placiliscie - Visa czy Visa Electron i jakiego banku? I czy przyslany l...
-
Podczytuję to forum już od dłuższego czasu, a teraz zdecydowałam się napisać w nadziei na jakieś informacje o wspomnianym leku. Niestety w wyszukiwarce wyskoczył tylko jeden wpis - a osoba tylko słyszała, nie używała.
Historia mojego dziecka (4 lata) jest następująca. Od 1,5 roku walczę z przewlekłym kaszlem z wymiotami, objawów robaczycy jest znacznie więcej, ale nie będę opisywała. Oczywiście całe zastępy lekarzy, łącznie z pulmonologiem z CZD proponują długotrwałe kuracje sterydami, pomim...
-
Witam, Czy ktoś zna lub stosował ten specyfik?
Pozdrawiam
-
Dziś odebrałam wynik kału 2 letniej córki i jest glista. W poniedziałek polecę do lekarza. Mam pytanie w związku z tym, że zaczynam przygodę z robalami.... W domu jeszcze 5-latka i 2 miesięczny syn. Czy 5 latce też robić kał, czy lekarz przepisze kurację od razu?
Czy glista może dawać objawy uporczywego kataru? Dziecko ma go od 1,5 roku.... Zjechałam pół Polski, odwiedziłam kilkunastu alergologów, larygnologów w poszukiwaniu przyczyny. Kupa badań, wymazów, cytologii, ige i w końcu ten kał n...
-
Czy są w ogóle tacy??? Szukam pediatry na Śląsku...Nie znalazłam ani jednego!, który potraktowałby sprawę poważnie. Diagnoza dla większości - alergia... :/
A tak awaryjnie, czy ktoś z Was może mi przesłać na forumowego maila adres mailowy do dr Ozimka?
-
Dziewczyny
Zaczynamy walkę z owsikami i w związku z tym mam wiele wątpliwości. Dzieciaki dostały 3 dawki pyrantelum, my jedną (mam nadzieję, że sprzedadzą nam 3 - jeśli nie to czeka nas wizyta u internisty). Wiem, że czeka nas sprzątanie - ale pytanie kiedy zacząć? Od razu przy pierwszej dawce leku? Gruntowne porządki codziennie przez okres leczenia? Zmiana pościeli, ręczników, gotowanie bielizny to wiem - ale co z zabawkami, dywanami etc?
Jak długo jaja przetrwają poza ciałem człowieka...
-
Witam,
zamawiał ktoś lek Alinia z apteki w Meksyku?
Jeśli tak potrzebuje kilku informacji. Proszę o kontakt.
-
Masakra z tymi owsikami.. w dodatku mam 5 miesięczne dziecko (któe cały czas karmię piersią) i boję się żeby też go nie dopadły (o ile już tego nie złapał..) Dzisiaj w nocy obudziłam się po 2h snu i myslałam,że mnie skręci, normalnie jakby jakiś robal tam się ruszał. A potem ta świadomość że coś tam jest nie pozwoliła mi zasnąć. Pojechałam do lekarza i przepisał Pyrantelum, zjadłam 2 tabletki w odstępie 20 minut o 14:00.... i ciekawa jestem,czy już teraz będzie spokój?? Jak szybko działa ten ...
-
Witam,
Ostatnio zacząłem miewać zawroty głowy, duszności(nawet podejrzewano u mnie astmę), nudności, zaparcia, bóle w płucach + kaszel, bóle głowy i brzucha a jakby tego było mało mam jeszcze chroniczne zmęczenie i osłabienie. To nie wszystko :) Czasem mam wrażenie, że pompuje się jak balon a wieczorami mam w brzuchu koncerty - tak jakby coś się tam trawiło (z tym, że nie jadam nic na 2 godziny przed snem). Ostatnio mam też problemy ze snem i ... często łapie się na zgrzytaniu zębami!
Goog...
-
Czy przed lekami na lamblie trzeba zawsze profilaktycznie podać na obłe, nawet jeśli obłe nie wyszły ?
W mojej 4 osobowej rodzinie wszystkim wyszły lamblie, a obłe nikomu. Badanie było robione w dobrym labie.
(5 miesiecznemu niemowlakowi nie badaliśmy obłych, ale jak reszta nie ma, to jego nie podejrzewam)
-
Jakie reakcje miały Wasze dzieci?? Moja córka dostała pierwszą dawkę niecałe dwie godziny temu a od pół godziny zanosi się kaszlem praktycznie non stop.
Pediatra powiedziała, że to nie musi być działanie terapeutyczne, że to może być podrażnienie śluzówki związane z tym lekiem. Czy ktoś z Was miał takie problemy????
I jaką dawkę dostawały dzieci tak przed 3 rokiem życia? Mała waży 14 kg lekarka powiedziała by dać po tabletce rano i wieczorem a na ulotce jest że po pół tabletki.
p.
-
Jestem tu od niedawna, doznaję szoku czytając wątki na forum codziennie po trochę. Moją rodzinkę również dotknął problem pasożytów (glisty ludzkiej). Wkurza mnie to bagatelizowanie sprawy przez lekarzy, idę do pediatry rodzinnej i dostaję opakowanie vermoxu!!! To szczyt wszystkiego! Na cały problem powinno patrzeć się z innej strony. Od 7 lat jestem astmatykiem, od dwóch tygodni nie biorę wziewów, olałam AZS który obejmował tylko dłonie i ręce do wysokości łokci, przestałam brać leki na alerg...
-
witam,
chciałabym abys mi pomógł doradził. Mam córke 4 lata. Wiem ze ma
mam candidie ++ i no i pasozyty lambie z objawów bo w labolatorium
felix nic nie wyszło. w lutym leczylismy je tinidazolem + dieta ale
objawy szybko wróciły a organiz teraz jest bardzo osłbiony. od dwóch
tygodni leczymy sie homeopatycznie. i mniej wiecej od tego czasu za
kazdym razem jak córka zje jakis (owoc jabłko arbuz porzeczki maliny
itd..) i kapuste kiszoną oraz ogórki wokół ust dostaje strasznej
swę...
-
Czy istnieje jakiś lek na glistę, owsiki, które może przyjmować mama karmiąca