leki

(103 wyniki)
  • Znalazłam w internecie pozytywne opinie na temat leków na nadmierne gazy - Beano i Digestive Advantage Gas Formula (pewnie jest ich więcej, ale na razie nie mam czasu szukać). W Polsce są niedostępne. Słyszeliście coś o nich? Czy ktoś z forum mieszka za granicą i ma dostęp do tamtejszych aptek?
  • Mam postać zaparciową IBS.Stosuję lek antydepresyjny.Czuję, że tędy droga.Proszę o kontakt z osobami stosującymi takie leki.
  • Po wykonaniu prawie chyba wszystkich badań standardowych na IBS tak jak u wielu z Was wyniki wyszły prawidłowe. Zatem zaczynam sie skłaniać ku wizycie u jakiegoś psychologa,neurologa lub psychiatry. Czy macie jakieś doświadczenia w tym kierunku ? A może jakieś konkretne leki psychotropowe ulżyły Wam w codziennych cierpieranich i pomogły zapomnieć o dolegliwościach. Jak czytam wypowiedzi przewijają się różne nazwy : Xanax, lexapro, efectin. Gdzies czytałem ze trzeba "uderzyć" w nerw błędny ...
  • U mnie to był strzał w 10 Nie mówię że to antidotum dla wszystkich ale niektórym może pomóc. Pisałem m.in. na tym forum rok temu. Pamięta mnie na pewno Paszczak, Enterol i Ptak. Po kuracji Efectinem jem wszystko jak leci i nie wiem co to jelita. Mam nadzieję że chociaż jednej osobie pomogę pisząc ten post. Pozdrówka dla wszystkich ibs-owców
  • hej! bylam wczoraj u lekarza(sam profesor:)), dal mi jakies nowe leki..combizym i venter, a do tego przeciwuczuleniowy virlix..podejrzewa,ze moze mi sie żółć z watroby cofa..refluks czy cos:P nie pamietam:P:) w srode mam dzwonic do niego i umowimy sie na nastepna wizyte. nie bardzo moge sprawdzic czy sie poprawia cos, bo ciagle jestem na loperamidzie, ale w weekend moze uda sie cos zaobserwowac..aaa...kazal mi przejsc tez na diete bezmleczna i malutko slodyczy.
  • no właśnie jakie bierzecie leki i ile czasu? Ja biorę od jakiegoś czasu duspathalin retard, teraz dostałam loperamid, bo dostałam strasznej biegunki. :(
  • mam jeszcze jedno pytanie - rozumiem - ze ten lek jest na działaniu antydepresyjnym i czy on pomaga tak naprawde? cy warto go spróbować?????????? jak radzicie?
  • Jak zażywaliście xifaxan? Czy dawka 3 razy dziennie po 400 mg oznacza zażywanie leku co 8 godz, czy też rano, w południe i wieczorem? Czy braliście równocześnie probiotyki, czy po skończonej kuracji?
  • czy czeka wizyta u proktologa, czy ginekologa, to nerwicy mozna dostac przy tych wiecznych gazach. czy mozna jakos temu zaradzic? wziac nawet cos silnego, ale zeby miec pewnosc, ze przy takim badaniu sie nic przykrego nie wydarzy?
  • Witam! Czy możecie mi polecic drodzy jelitowcy jakies leki na pożądne" wypróżnienie. Ostatnio mnie zatyka i czuje sie bardzo ocięzały, brzuch pełny i twardy. Kiedy mam wzdęcia i mecza mnie gazy zazywam espumisan - ale on mnie chyba zatyka, tak zauwazylem. Poradzcie cos, dziekuje i pozdrawiam. A moze znacie jakis nowy sposob, zeby pozbyc sie zjn????????????????????
  • Witam. Jestem już na tym forum od pewnego czasu - chyba od dwoch lat. Mam ibs od 4 lat. Chcialam napisac ze w tym wypadku bylam naprawde ciezkim przypadkiem- dokuczaly mi codziennie bardzo silne bole jelit. Nie pomogly leki. Z czasem a dokladnie po 1,5 roku i po odstawieniu wszelkick farmaceutykow choroba zaczela sie cofac i naprawde odtad ibs nie zatruwa mi juz tak zycia jak kiedys- zyje i pracuje jak prawie kazdy czlowiek bez ibs. Choc w pracy mam duzo stresow nie wplywa to na pogorszen...
  • Poniższy artykuł można przeczytać na stronie www.onet.pl: www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1600050,1,jelito-specjalnej-troski,index.html Mearin jest dyrektorem oddziału gastroenterologicznego ośrodka medycznego Teknon w Barcelonie. Przyjmuje mnie w przerwie między pacjentami. Teraz już wiem, że wokół nas wprost roi się od osób z zespołem drażliwego jelita, cierpiących z powodu dolegliwości okrężnicy. Nie zdajemy sobie z tego sprawy, bo otwarte mówienie o takich dolegliwościac...
  • Czy ktoś czytał obszerną informację (4 strony) na temat IBs ,która daje lekarz gdy diagnozuje IBS?.Wiecie co tam pisze?tak naprawde to pisze,zę sami nie wiedzą od czego to jest....tyle procent z nerwow...tyle od jakiś innych prawdopodobnych przyczyn...Czy ktoś zna inna chorobe w której jest tyle "chyba".Jak stare powidzenie mówi"chyba " to sie wierzba na wietrze.NIe wierzę w chorobę która nie ma swojej konkretnej przyczyny.Nazwali chorobę która jest tak rózna jak są ludzie.Jeśłi...
  • Tribux(10)

Czy ktoś z Was zażywał ten lek? Przepisał mi rodzinny, nie wiem czy opłaca się w ogóle wykupować...
  • Na poczatku witam się z Wami.Podczytuję Was juz od jakiegos czasu,ale dopiero dzisiaj się ujawniam. Na IBS choruję od około 6 lat,ale dopiero od około roku jest duze pogorszenie.Teraz cięzko juz mi wyjsc gdziekolwiek z domu,a ze mam dziecko wiec czasem po prostu musze. Wczoraj byłam pierwszy raz u psychiatry.Dał mi alventę i dzis wieczorem mam zamiar wziąc pierwsza tabletkę.Poczytałam troszkę o tym leku,ale na forach o depresji. Jestem ciekawa czy ktos z Was to brał?Jakie były ef...
  • Już wiem, że przyczyną mojego IBS-u jest psychika... Wiem też, że muszę nauczyć się radzić sobie ze stresem i nadpobudliwością. Aktualnie jestem w trakcie psychoterapii, ćwiczę jogę i czekam na efekty... Chciałem się wspomóc jakimiś lekami uspokajającymi i teraz pytanie: co będzie kiedy problem IBS-u zniknie i będę chciał odstawić leki. Znowu się zacznie to samo?? Jednym słowem- czy w moim przypadku leki odniosą jakiś efekt?
  • ile utrzymywały się efekty uboczne? brałam 75 mg i miałam zero skutków ubocznych nie działało jak trzeba teraz biorę 150 mg i żołądek mi wysiada jelita szaleją, żołądek boli, zero apetytu i całkowite zmulenie, po prostu czuje że żołądek mam napakowany chemią plus mdłości do tego ogólnie czuje się jakbym była chora na grypę - słaba, zmęczona, bez sił i serducho też się dziwnie zachowuje ... mijają 2 tygodnie na nowej dawce i nie wiem czy to przejdzie? organizm jakoś się...
  • Witam serdecznie :) Mam najprawdopodobniej zaparciową postać IBS, co wnioskuję niestety jedynie po tutejszej dyskusji i Waszych opiniach, w zestawieniu z moimi dolegliwościami. Gastrolog, po badaniu USG jamy brzusznej /de facto robiłem je dwukrotnie - w odstępie roku/, stwierdził, że nic mi w zasadzie nie jest i, że mam dużo pić, uważać na to, co jem, nie stresować się etc. :/ Jak mam się nie stresować mieszkając w Warszawie? :P Jak uważać na to, co jeść, bez żadnych wskazówek? ...
  • tylko nerwicę lękową, lub coś w ten deseń. IBS stwierdziło u mnie 5 lekarzy... U mnie jest to psychika i albo psychoterapią, albo lekami się z tego gówna wyleczę. Czego i Wam życzę. pozdrawiam
  • Zacznę od drobnej ponurej refleksji – nie masz zdrowia, to nie masz pieniędzy, a jak nie masz pieniędzy to nie będziesz miał zdrowia. W piątek wydałam kolejne 90 zł na prywatną wizytę, tym razem u gastrologa w Centrum Gastrologicznym w Krakowie na ul. Szlak 28 , pani doktor po wysłuchaniu moich dolegliwości (dokuczających mi już ponad 10 lat – a mam 26) wypisała takie badania: kał na krew utajoną, krew na morfologię, aspat, alat, fosfatazę alkaliczną, ggtp, CRP, żela...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się