leki

(14 wyniki)
  • Czy może ktoś wie?kiedy będzie jakiś lek na dmd?albo zna etap dzisiejszego postepowania testów i kiedy można mieć nadzieje?Bo po wizycie w klinice przy ul.banacha wcale jej nie ma...
  • Witam wszystkich Wczoraj przeczytałem artykuł w Fakcie na temat leku. Może ktoś z Was też go czytał, a może ktoś wie coś więcej na ten temat.
  • Enarenal(14)

Witam Mój Synek ma 2 lata i 10 miesięcy od roku wiemy że jest chory na DMD.wczoraj mieliśmy wizytę u kardiologa,z serduszkiem wszystko ok,ale lekarka stwierdziła że w myśl nowemu rozporządzeniu po stwierdzeniu choroby dziecko powinno dostawać lek: ENARENAL. Mały ma przepisane 2,5mg/dobę. Dzisiaj wykupiłam lek,przeczytałam ulotkę i zdębiałam! Czy Wy tez podajecie ten lek Waszym dzieciom??Są jakieś skutki uboczne( w ulotce jest ich mnóstwo natomiast lekarka nam powiedziała że nie wywołuje...
  • Zwracam się z prośbą do rodziców, którzy podają lub podawali swoim synkom Deflazacort.Napiszcie proszę jakie są Wasze spostrzeżenia, gdzie zaopatrujecie się w lek, czy ktoś z Was zrezygnował z Deflazacortu na korzyść Encortonu.Czy rozpoczęcie leczenia sterydami wiąże się z pobytem na oddziale szpitalnym przez kilka dni? Z góry dziękuję za informacje.
  • www.rp.pl/artykul/108748.html przeczytajcie i powiedzcie czy słyszeliście coś o tym?
  • PTC124(5)

Może kogoś zainteresuje i podrąży ten temat: Naukowcy odkryli, jak leczyć dystrofię mięśniową * Główny autor pracy, doktor Lee Sweeney z University of Pennsylvania School of Medicine, tak mówi o nowym odkryciu: "Jest to terapia nowej generacji, która może pomóc wielu pacjentom z różnymi chorobami genetycznymi spowodowanymi tą samą mutacją". Nowy lek opracowany przy współpracy specjalistów z firmy South Plainfield, NJ- biotech nazywa się PTC124, a mechanizm jego działania polega ...
  • Mam nadzieję, że wszyscy bywalcy forum wiedzą już o tym, że AVIBioPharma ( www.avibio.com/ ) zaczęła testy leku w terapii "exon skipping" w zakresie zasłonięcia (przeskoczenia)eksonu 51. Piszę w skrócie bo zainteresowani mogą więcej znaleźć na stronach które podam. Anglicy zwrócili się również do czeskiego Parent Project o udział chłopców z czech i słowacji w tym przedsięwzięciu. W tym wypadku bardzo ważny jest prowadzony przez doktora Vondráčka rejestr chorych na DMD. Rejestr,...
  • Lek(24)

Witam, podobno w Warszawie rozpoczęto podawać lekarstwo, podobno jeździ się raz w tygodniu na zastrzyk? Na razie delecja po 50 exonie, czy któraś z Mam, które tam jeżdżą mogłaby napisać coś więcej? Byłabym wdzięczna, wiadomo wszyscy czekamy....
  • Słyszeliście o dr Rybaku i terapii genowej w ww. miejscowosci? Dzwonilam tam mowiono ze organizuja 3 tygodniowe turnusy dla chorych na dystrofie ale nic wiecej nie wiem bo nie zastalam lekarza . Czy ktos z was tam był lub cos słyszał. Podaje nr tel. do tego szpitala w Dziekanowie to kolo Warszawy. Podaje nr 022 7512666
  • news(22)

TO JEST NAJCIEKAWSZE www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=40669&nfid=crss NAJCIEKAWSZE
  • Tego artykułu nie wydrukowała Integracja. Na początku był bardzo dobry.Zbliżały się jednak wybory do parlamentu i niepolitycznie było go drukować . Ponoć zbyt drastyczny. Ciekawe czy dla najbliższych Kamila również Siedemnastoletnia śmierć? Niewielka osada na Ziemi Lubuskiej. Lasy, zieleń. Latem i jesienią grzyby jagody i co tam jeszcze dziko urosło a nadaje się do słoików na zimę. Ze skupu runa leśnego utrzymywała się rodzina Kamila, dzielnego chłopc...
  • Uteplex(7)

Ktoś coś wie na temat tego leku?Działanie, dostępność.czy ktoś go stosuje?
  • mam pytanie/czy ktoś ma doświadczenie na temat podawania protandimu?czy można go podawac z encortonem albo z deflazacortem ?czy można bezpiecznie zmienic podawanie encortonu na deflazacort i odwrotnie ?jakie podajecie środki osłonowe w przypadku podawania sterydów ?
  • Witam!!Mam 9 letniego synka chorego na DMD i od 2005rprzyjmuje Encorton Jest słabszy od rówieśników ,chodzi ale nie biega,nie podskakuje,więc w czym pomaga encorton?w jakiej formie byłby mój syn gdyby tego nie brał? Bardzo proszę może ktoś mnie oświeci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się