Forum Zdrowie Fibromialgia
ZMIEŃ
      leki

leki

(34 wyniki)
    • Witam wszystkich bardzo serdecznie!! Odkąd zdjagnozowali u mnie fibromialgie,najchętniej nie odchodziłabym od kompa,bo cały czas szukam czegoś nowego o tej chorobie (niestety bóle nie pozwalają mi za długo siedzieć przy komputerze,a szkoda:-)) Bardzo często natrafiam na ponoć skuteczny lek Myalgan.Oczywiście zaraz go sobie kupiłam,jednak jakoś nie widze u siebie poprawy chociażby w małym stopniu.Bardzo bym prosiła,aby ktoś mi napisał czy faktycznie ten lek może być skuteczny i po jakim...
    • Ostatnio moja reumatolog przepisała mi nowy lek. Jest to Aspicam. Ponieważ w aptece nie mieli tego leku, zamienili mi na lek produkowany w Polsce, tańszy a identycznym składzie i działaniu. Lek ten nazywa się Aglan. Zażywam go 3-ci dzień i muszę przyznać, że mam dużą ulgę w bólu. Nie bolą mnie stawy, chociaż pogoda jest "pod zdechłym azorkiem", nie wstaję już tak sztywna. Dotychczas po żadnym leku, poza sterydami nie czułam się tak dobrze. Wg ulotki lek ma działanie przeciwzapalne...
    • Czy leki p/depresyjne pomagaja Wam na fibromialgię i jak sie po nich ogólnie czujecie?Z pewnością leki te uspokajają,łagodzą depresję która towarzyszy bólowi.Ja zauważyłam ze owszem jestem spokojniejsza ale bóle są cały czas i nie dostrzegam związku ze jest mi lepiej-czyli ze mniej boli.Poza tym zauważyłam /nie mam pewności ale raczej tak/ ze po lekach np.Anafranil poprostu bardzo tyję.Ograniczam sie z jedzeniem nie jem po 18 a jednak tyję.
    • Jak to u Was jest bo ja bardzo przytyłam i pomimo zmniejszenia jedzenia nie moge schudnąć-myślę ze to po lekach.
    • Witam wszystkich serdecznie, ostatnio w aptece dowiedziałam się, że jest nowy lek na fibromialgię o nazwie KATALODON (skład: flupirtyna). Czy ktoś się z nim już spotkał? Próbowałam coś znaleźć w internecie, ale niestety wszystko po niemiecku, a ja tego języka ni w ząb :(
    • o nazwie MYALGAN /ekstrakt z oliwki, liści winogron, kwiatu stokrotek/. Produkt amerykański, dostepny w polskich aptekach. Cena za 60 tabl. w zaleznosci od apteki 62-68 zł. Są też opakowania większe - wiadomo, że wtedy jest taniej. Sprawdź ulotkę firmy HAMIDA PHARMA.
    • Witam Kochani. Dziś znów byłam u reumatologa w związku z początkami RZS oraz fibromialgią, pani zapisała mi Amitryptylinę. To lek przeciwdepresyjny, ale ponoć pomaga w leczeniu przewlekłych zespołów bólowych, m.in. bólach głowy (w tym migrenowych) występujących w fibromialgii. Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym lekiem? Pomaga faktycznie? Nie mam depresji, więc nie chciałabym łykać antydepresantu, chyba, że naprawdę jest skuteczna jeśli chodzi o niwelowanie bólu w fibromialgii...
    • Witam To widomość dla tych którym nic nie pomaga i chcą skorzystać z leczenia eksperymentalnego. O MNIE.Mam 30 lat i stwierdzoną fibromialgię.Ja jeszcze nie zdecydowałam sie na taką terapię bo pomógł mi trochę mialgan(w 30% ustąpiły bóle rąk i nóg-biore go od 2 m-cy).Ale nie o tym chciałam napisać. W KOŃSKICH W SZPITALU jest lekarz Zbigniew Guzera, KTÓRY PROWADZI LECZENIE EKSPERYMENTALNE LEKIEM NA PADACZKĘ(75 % UCZESTNIKÓW DOSTAJE WŁAŚCIWY LEK A 25 % PLACEBO)podobno są efekty- ...
    • Witam Was wszystkich . jestem jestem na forum i to często ,chce odpisywac ale jakoś nagle ogarnia mnie takie zmeczenie ,ze wyłaczam kompa ..Byłam u lekarza i p. moja doktor przepisała mi nowy dla mnie lek Neurontin Odstawiając jednoczesnie te leki które do tej pory zazywałam czyli TRITTICO CR - lek przecwdepresyjny oraz Coxtral miałam zazywać tylko dorażnie.Po zazyciu tego neurontinu czuję sie strasznie .Jestem strasznie osłabiona ,chcę tylko spać cała jakbym sie w srodku trzęsła...
    • Mam 37l od lipca 2007 r zaczęły się moje problemy z kregosłupem wcześniej tez były bóle ale nie takie teraz nie moge spac bo drętwieje w nocy nie moge obrucic się na bok jak spie jak sie budze jestem spowolniona obolała jak się już rozruszam to jest ok podczas długiego siedzenia drentwieja mi nogi i odczuwam ból w udach byłam juz u dwóch neurologów neurochirurga i reumatologa dostałam wiele skierowań na badania sporo leków zastrzyków od sierpnia mam zwolnienie miałam rehabilitac...
    • Poczytajcie ta stronę www.aphextwin.only.pl/depr/leki.htm Zwróccie uwage na skutki uboczne tych leków.
    • Przeczytajcie proszę ten link.Dzisiaj go znalazłam.Nie wiem jeszcze czy jest dostepny ten lek MIRTAZAPINA w aptekach bo w necie nie znalazłam. bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/synaba/121000/sn121812.htm
    • Kochani, dopiero odkryłam swoją chorobę i i bardzo ucieszyło mnie to forum. Pomyślałam , świetnie, może czegoś więcej się dowiem o fibro. Widzę jednak,że jest jakiś zastój , a tak chciałoby się dowiedziec, jak inni przechodzą tę chorobę, no i jak sobie radzą? Najaktywniejsza jest założycielka i jeszcze kilka osób ale i one jakoś zamilkły! Co się dzieje, czyżbyscie wszyscy ozdrowieli?
    • to aminokwas podobno zalecany przy fibromialgii - chyba zwiększa wydzielanie serotoniny, ale nie mogę go nigdzie znaleźć: apteki, zielarnie... czy ktoś wie gdzie to można znaleźć??? pozdrawiam
    • Czy ktoś z was brał lek Febrofen? Dostałam ostatnio taki lek od mojej reumatolog, jeszcze nie zdążyłam go wykupić, jaki on jest, miał ktoś z was ulgę w bólu, czy po nim się tyje?
    • czy ktos z was bierze te leki??jak na Was działąja?czy cos pomagaja???
    • czesc bardzo szybko zrezygnowalas z naszego forum a tu naprawde niekiedy jest ciekawie cos sie ostatnio popsulo ale wroci do normy zaloz swoj watek o chorobie i pisz nawet samo pisanie daje ulge i swiadomosc ze jest nas wiele bo to co tu to nie wszystko duzo odeszlo moze wyzdrowieli moze im bylo nudno moze ..... ale jesli masz Ochotę i sile to pisz pozdrawiam an
    • Guaifenesin (guaiphenesin) na fibromyalgię Ten środek ostatnio robi furorę w leczeniu fibromialgii, choć na razie nie ma jeszcze solidnych publikacji naukowych. Guaifenesin jest popularnym składnikiem farmaceutycznym syropu na kaszel, ponieważ „rozluźnia” plwocinę. Używa się go także w leczenie dny moczanowej ponieważ ułatwia wydalanie kwasu moczowego przez nerki. Do leczenie fibro wprowadził guaifenesin Dr St. Amand. Z tego co na dzisiaj wiadomo: Tylko niektórzy...
    • Szanowni Uczestnicy Forum! Nie mam doświadczeń z fibromialgią - tylko jak przez mgłę pamietam sąsiadkę moich rodziców, która miała objawy bardzo zblizone do tych, które opisujecie. Pamietam też, że Pani Ania strasznie cierpiała i wymagała bardzo uważnej opieki. Wyprowadziłam się od rodziców około 15 lat temu, kiedy rozpoznanie tej choroby nie było tak oczywiste. Widzę, że do dziś niewiele się zmieniło, a napewno nie odczucia i zmartwienia chorych. Prowadzona zupełnie innymi pob...
    • Witam was!Chce sie podzielic z wami czyms co zmienilo moje zycie. Jak pisalam dawno ze jestem chora na fibro ,robilam rozne badania ktore polecaliscie mi i nie wykryto mi choroby po ukaszeniu. Jak wiecie nie ma tabletek na fibro i tabletki na bole malo co pomagaja.Tu gdzie mieszkam *skandynawia* ta choroba zalicza sie do gropy chorob jak *cukrzyca lub rak* to znaczy choroba nie wyleczalna. Sa rozne tabletki na bole,ale to nie znaczy ze te tabletki pomoga. Moj maz przeczytal ze juz w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się