leki

(604 wyniki)
  • od 10 lat chodzę do tego samego lekarza. Sprawdzalismy rózne leki, na róznych etapach różne sie sprawdzały... Doszliśmy wspólnie do układu pernazyna 100mg, depralin 20mg, i od niedawna połówka edronaxu na próbe. Nie czuję się na tym zestawie do końca dobrze, nastrój raczej smutny, energii raz troche więcej raz mniej, po pernazynie czuję sie często w ciągu dnia ospała. Nie jestem do końca przekonana do tyh leków, ale z drugiej strony może za dużo wymagam? Z jakiś powodów (np tycie) eliminowa...
  • Bo cholera mnie trafiła, gdy pani magister w aptece 3 kroki od domu obdzwoniła hurtownie i rzekla "NIE MA" i zwróciła receptę, bo podobno nie można robić odpisów. To mam w dupie w takim razie. aptekawaw.pl/ Tu próbuję. Odbiorę w Wawie, ale chyba obsługują apteki na terenie całego kraju (nie wczytywałam się zbyt dokładnie). I tu jest ten ładny Tegretol, którego podobno nigdzie nie ma. Podaję linka, może komuś się przyda. Jest jeszcze polecana tu już przez Was www.doz.pl/apteka/ ale...
  • Czesc Od roku cierpie na depresje, przetestowano na mnie wszystkie SSRI, Effectin, Wellbutrin i nie tylko - bez efektów. Poniewaz choruje na CHAD wlaczono mi lit i ketrel - one tez nie wykazaly u mnie dzialania antydepresyjnego. Moja pani doktor z przychodni na Nowowiejskiej (dr. Nowakowska, świetna) wymyśliła ostatnio Edronax, lek działajacy na noradrenalinę. Czy ktoś z was brał/bierze ten specyfik? z jakim efektem? pozdrawiam Kasia
  • Dalsze leczenie męża po doprowadzenie go do depresji polega na odstawieniu leków, które dostawał w czasie manii. Nie wiem, czy to nie grozi nawrotowi.... Jestem wkurzona....na angielskie leczenie.
  • wiem wiem, było milion razy. Ale mimo to zapytam. Otóż czas dłuższy jadłam koktajl seroxat+anafranil. Miałam horrendalny apetyt i mimo chodzenia 5 razy w tygodniu na fitness nie chudłam. Bardzo to było dołujące. Od 3 dni mam koktajl zoloft (sertralina) + anafranil i wydaje mi się (mam nadzieję, że nie są to moje pobożne życzenia) że apetyt jest co najmniej o połowę mniejszy. Pytanie moje jest takie: czy ktoś z Was też zauważył wzrost apetytu (a w konsekwencji tycie) po seroxacie?
  • Witam wszystkich serdecznie, Tak nieśmiało chciałabym dołączyć do waszego forum. Kiedyś napiszę coś więcej o sobie. Teraz mam pytanie, może ktoś tak miał. Zażywam 2x25mg lamitiginy i 2x75mg venla.. dziennie, tak od 5 miesięcy. Ostatnio zauważyłam, że bardzo łatwo robią mi się siniaki. I nie jest to związane z uderzeniami, stłuczeniami itp. Te siniaki robią się w dziwnych miejscach, czasmi są typowe, a czasami mają kształt takich małych kółek o średnicy ok. 2 cm. Zdaję sobie sprawę, że ...
  • Witam, od dziesięciu lat biorę leki na CHAD. najpierw miałem totalne chuśtawki z miesięcznymi megamaniami, potem przerodziło sie to w rapid cykling, 3 dni tego, 3 dni tego. Potem odstawiłem alkohol i wszystkie używki, zaczałem prowadzić zdrowy tryb życia i zostałem tylko z depresją, która mam od półtora roku. nie mam już hipomanii, nic już nawet nie mogę zrobić, śpię po 14 godzin, sexu nie widziałem od miesięcy (mimo, że "mam na stanie" mega atrakcyjną współczującą kobietę), jednym słowem ma...
  • ledwo mówię, piszę też długo, nie mam siły chodzić porady potrzebuję odstawić leki iść do szpitala na zabijanie się nie mam siły nawet :(
  • Witajcie, Chciałam prosić o poradę odnośnie oczyszczania organizmu z leków przed ciążą. Wiecie może ile należy odczekać od odstawienia leków typu lamotrygina, ketrel, citronil, tegretol, xanax? Pozdrawiam, I.
  • Poszłam do lekarza i poprosiłam o coś dla siebie, bo nie dają rady.... Co sądzicie o tym leku?
  • Czy ktoś z Was miał taki skutek uboczny i po jakim leku? Bo ja tak mam od niedawna w stawach biodrowych i barkowych, w innych nie i mam w podejrzeniu dwa specyfiki. Nie chcę pisać jakie, żeby niczego nie sugerować.
  • Czy komuś się to udało?
  • od jak dawna? czy jest stabilnie? pozdr maly lew na lekach ;)
  • Leki(7)

Dysforia, wsciekłość, darcie gęby, chęć walenia glowa w sciane. 2 dni temu- stan 0. Wczoraj nastrój zmienny. Dziś dysforia, nagły spadek- wycie i znowu wściekłość nie do opanowania. Jakieś 1,5 tyg temu psychiatra odstawiła bioxetin- stan hipomaniakalny. Biore 800 tegretolu, 100 Lamitrinu, 10 Zalasty. A dziś- zabiła mnie zmianą dawek. Ja, że Bioxetin muszę włączyć, a ona, że zwiekszyc Lamitrin do 150 i Zalaste do 15. I cholernie mi sie nie podoba ta decyzja i coś mi smierdzi w tym dawk...
  • Witam Chciałbym zapytać doświadczonych pacjentów, które leki nie powodują tycia? Odkąd stosuję Depkinę Chrono, do tego Rispolept to mam kulminację +30 kilogramów w ciągu ostatnich dwóch lat. Wspomnę u mnie to jest już 60 kilo powyżej wagi normalnej, zaczynam mieć problemy z krążeniem i zaraz padnie mi serce. Wiem że to lekarz powinien coś zasugerować, ale mało któremu lekarzowi zależy na czymś więcej oprócz efektu leczniczego. Jak o siebie nie zadbasz to nikt o Ciebie nie zadba, ot co. Pro...
  • Tak hipotetycznie: Zaczęłam się leczyć na dwubiegunówkę miesiąc temu. mam przyjmować leki przez rok. kiedy mogę zajść w ciążę? Od razu po odstawieniu leków można czy należy oczekać? Nie planuję ciąży, ale chciałabym wiedzieć. Dzxiękuję za opinie!
  • Córce lekarka zmieniła leki brała Welbutrin i Tritico i przez tydzień miała straszne nudnosci ale nie wymiotowała. Czy któraś z was tak miała?Po tych lekach lub po zmianie.
  • Czy mógłby ktoś podać link do w/w listy? Szukam na stronie NFZ, ale nie widzę.
  • Dzisiaj dzwonili z pracowni w sprawie rektoskopii i umówiliśmy termin na następną środę. Pani powiedziała jak się przygotować (3 lewatywy, tylko woda już na dzień przed). Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, co z lekami. Biorę Lamitrin, Kwetiapinę i Propanolol. Nie mogę oddzwonić bo numer niezidentyfikowany, a w rejestracji nie łączą tylko podają dane pacjenta od razu po wyjściu z gabinetu lekarskiego ze skierowaniem na dane badanie, a osoba z pracowni endoskopii sama dzwoni i umawia term...
  • Dostałam niedawno edronax, bo depralin20mg i paroxetyna 100mg nie do końca poprawiaja mi nastrój. Tzn cały czas tak smutnawo, dołeczki i ospałość, czasem dwudniowo hipomania a potem znowu dołek i całe tygodnie "pod kreską". Lekarz zaproponował ostrozne wprowadzanie edronaxu jako leku podnoszącego poziom adrenaliny, bo depralin działa tylko na serotonine. Chciałam się trochę dowiedzieć o tym leku ale mam wrażenie, ze nikt go nie bierze, na forach cisza...może bierzecie coś innego o podobnym d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się