leki

(13 wyniki)
  • ma ktos doswiadczenie z lekami na skurzce dodatkowe nadkomorowe??wiem ze mam nerwice ,w sumie to juz sie czulem lepiej a tydzis znowu jakas godzine mi skakalo serducho;//neospazmina ,validol,tranxene,concor cor ,xanax mi nie pomaga;/,jest jakis zloty srodek??chce napomniec ze ostatnio zyje bezstresow owiec skad znowu te skurcze??
  • Witam, Kiedyś już pisałam na tym forum o moich problemach z sercem, nie wątpię że serce "rozregulowało" się przez moją nerwicę, którą mam już 10 lat i która głównie objawia się własnie arytmią. Problem w tym, że przez lata, arytmia pojawia się nawet wtedy gdy nerwica jest zaleczona, jestem spokojna.Najpierw pojawiły się takie "chluśnięcia pod gardło" i silniejsze uderzenia serca w tej własnie chwili. Bywały rzadkie, potem częstsze a czasem wogóle nie występowały. Dowiedziałam się...
  • Witajcie. Jestem tu nowy. Mam 34 lata. Do jesieni ubiegłego roku nie miałem żadnych problemów z układem sercowo - naczyniowym. Niestety teraz ten stan się zmienił. Zaczęło się od tego że w całkiem niewinnych sytuacjach (np podczas siedzenia przy stole ze znajomymi)wydawało mi się że zaraz zasłabnę. Siedziałem jak na szpilkach i myslałem że zaraz coś się stanie. Przy tym tętno stawało się bardzo wysokie. Na jakiś czas się to uspokoiło, ale w styczniu znowu zaczęło mi bez żadnych wy...
  • Po powrocie z tygodniowego urlopu w gorach, rano następnego dnia obudziło mnie dziwne uczucie w klatce piersiowej. Było silne i niepokojące więc zgłosiłem się na pogotowie na Wołoską w W-wie. Ciśnienie 140/80 - ok. - nic Panu nie jest, proszę przyjechać "jakby co". Wieczorem nastąpiły silne skurcze serca i zrobiło mi się niedobrze. Przyjechałem do Wa-wy - pogotowie ciśnienie 170/90, EKG - diagnoza dodatkowe skurcze nadkomorowe. Badanie krwi - Potas 3,5. Leczenie - Aspargin 2 x 1 tabletaka...
  • Concor 5(10)

Lekarz kazał mi przyjmować pół tabletki leku o nazwie CONCOR 5 w przypadku, gdy pojawi się tachykardia. Przeczytałam ulotkę i przyznam, że boję się tego leku. Czy ktoś go brał? Jak się po nim czuliście?
  • Isoptin(4)

Czy ktoś przyjmuje ten lek? Mam go przepisanego na częstoskurcz ale jeszcze nie zażywałam ,jedynie dożylnie na pogotowiu.
  • Cześć! mam arytmię i wypadanie płatka. Brałam Staveran i kaldium i Filomag B6,potem Betaloc zok 50 zamiast Staveranu a teraz znów staveran bo byłam 3 mies w ciąży-Betalocu nie wolno w ciąży,więc go przed zajściem odstawiłam.no a teraz po poronieniu zostałam przy staveranie. Mam pytanie do dzieczyn które też mają arytmię,jak się czuły w ciąży?co brałyście z leków?co mówili lekarze?jak rodziłyście? Czy ciąża była bezproblemowa? a co lekarz mówi Wam-które chcecie mieć dziecko i sta...
  • No i w końcu zdołąłam sobie zrobic zapis EKG podczas mojego napadu czestoskurczu. W nocy przed świetami nagle złapało mnie serce zaczęło bić 180 /na min.Potem tak ze 140 .Przetrwałam do rana ,a potem na pogotowie i mam pierwszy w życiu zapis EKG podczas ataku- częstoskurcz nadkomorowy bez skutków hemodynamicznych. Zrobiono mi wyniki na poziom elektrolitów,były idealne .Nie był to mój pierwszy taki atak ale ten trwał z 10 godzin ,więc był najdłuższy .Umiarowono mnie werapamilem i t...
  • Rytmonorm(12)

Lekarz przepisal mi ten lek na dodatkowe skurcze nadkomorowe,i w sumie dziala,jak wezme tabletke z rana 150 mg,ale pod wieczor mnie zaczyna lapac znowu i znowu musze brac 150 mg,czy ten lek po dluzszym braniu moze wyleczyc te dodatkowe skurcze??
  • Moze sprobujmy opisac slowami po kolei co sie dzieje gdy odczuwamy napad czestoskurczu (nie pojedynczy nierytmiczny skurcz). Chcialabym wiedziec jak Wy to odczuwacie, czy podobnie. U mnie zaczyna sie to zawsze nagle i chyba w wiekszosci wypadkow bylo tak, ze byl on wywolany jakims moim ruchem (sklonem, podskokiem, obroceniem np. w lozku, gwaltownym wyciagnieciem reki) a nawet czkawka :-) Serce wali wtedy jak mlot, bardzo szybko, chce wyskoczyc z piersi, kurczy sie rowno ale piek...
  • Hej! Koniecznie chcę pogadac z kimś kto choruje na stwierdzony częstoskurcz nadkomorowy: jakie ma doświadczenia, jakie bierze leki, jak obraz choroby zmienia sie u niego z wiekiem. Czsami mam uczucie, że lekarze nie maja czasu na tego rodzaju rozmowe z pacjentem. Na korzytarzu czeka tłum przytupujących ludzi, lekarz sie śpieszy, a kolejna wizyta za pół roku... Poziombka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się