leki

(123 wyniki)
  • Rozpoczyna się okres pylenia traw. Ostatnio zapomniałam zapytać lekarza prowadzącego o stosowanie leków typu claritine czy zyrtec podczas terapii. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc i chyba wścieknę się z powodu swędzenia oczu i ciągłego kataru.
  • Odwiedzilem dzisiaj swojego lekarza domowego. Jest to lekarz ogolny, ale z tego lepszego sortymentu. On znalazl wirusa przed laty, on poinformowal mnie o nowych terapiach (lekarstwach). On robi mi zawsze badania i konsultacje. Dzisiaj chcialem sobie z nim pogadac o nadchodzacej potrojnej terapii. ...i nagle gosciu opowiada mnie, ze sie ostatnio duzo dzieje na polu walki z HCV i HIV. Badaja nowe lekarstwo, jeszcze nie jest wprowadzone, jeszcze kilka lat potrwa zanim wejdzie na ...
  • Z przyczyn zdryowotnych musialm przerwac leczenie zoataly mi leki rybawina , interferon oraz telaprevir.
  • Czy ktoś czytał może na jakichś bardziej wiarygodnych portalach o tym leku? www.geekweek.pl/jeden-lek-zabije-wszystkie-wirusy/335045/ wiadomosci.onet.pl/swiat/powstaje-lekarstwo-na-wszystkie-wirusy,1,4819635,wiadomosc.html www.mojanorwegia.pl/ciekawostki/nowe_lekarstwo_pokona_wszystkie_typy_wirusow.html
  • Zaqkonczylam w lipcu leczenie hepatit c typ 3a lekiem w fazie badan klinicznych, psi-7977 i rybawiryna (leczenie trwalo 12 tyg.). leczenie zakonczylo sie pomyslnie :) wiec polecam innym - beda jeszcze kolejne fazy badan.
  • witam ciagle slysze o testowanych lekach , bliska mi osoba dostala taka propozycje od dr cianciary ale czy to jest sens znowu przechodzic pieklo i testowac na sobie lek? czy jest ktos komu sie udalo ?szukamy swiatla w tunelu....:( jesli znacie kogos kto wyzdrowial po testowanych lekach napiszcie, pozdrawiam
  • www.rynekaptek.pl/polityka-lekowa/case-doradcy-zabraknie-pieniedzy-na-refundacje-lekow,1618.html Wg mnie nie ma co liczyć na wprowadzenie nowego standardu leczenia do 2015 roku. Mało prawdopodobne, że MZ nagle zauważy potrzebę wzrostu nakładów na leczenie HCV o ok. 100%. Leczenie HBV i HCV pochłania obecnie 221 mln złotych. Wszyskie programy lekowe 1000 mln. Zgodnie z nową zasadą jak zwiększą wydatki na terapeutyczne programy lekowe to będzie trzeba uciąć dofinansowanie leków w aptekach - n...
  • Strona z ciekawymi artykułami z trwającego kongresu EASL (Europejskie Towarzystwo Badań nad Wątrobą): www.hivandhepatitis.com/ między innymi o: - nowym, dającym mniej skutków ubocznych przy podobnej skuteczności interferonie lambda - wysokiej skuteczności nowych terapii bezinterferonowych - dużym ryzyku poważnych skutków ubocznych stosowania Telepreviru i Bocepreviru u pacjentów z marskością - skuteczności nowych leków przy leceniu HBV
  • W 2011/2012 mają zostać wprowadzone do użytku 2 nowe leki. Niestety: 1. Droższe 2. Więcej skutków ubocznych 3. Też tylko dodatki do interferonu i rybawiryny. Pierwszy to omawiany już na tym forum Teleprevir, drugi to Boceprevir. Przynajmniej jeden z tych leków będzie wymagał tylko sześciomiesięcznego (zamiast rocznego) podawania. Jako pierwsze leki będą wprost zatrzymywać mnożenie się wirusa HCV. Niestety ominięcie zbyt wielu dawek może skończyć się nawet niemożliwością używania lekó...
  • Byc może było już cos na ten temat ale... Czy słyszeliście o jakimś nowym leku (ponoć końcowa faza badań), który nie oddziałuje na wirusa ale chroni wątrobe przed działaniem tego gada. Robi to ponoć tak skutecznie, że wirus praktycznie nie "szkodzi"? Jeżeli był już wątek na ten temat to proszę podajcie mi link...
  • Niedawno zatwierdzono w USA Incivek. Wiem, że u nas będzie dostępny dopiero za parę lat ale... co jeśli chciałabym go tam kupić za własne pieniądze? Może ktoś się orientuje, co mogę zrobić, jak to załatwić? Cena nie gra roli. Bardzo proszę o odpowiedź.
  • Telaprevir, eksperymentalny lek z grupy inhibitorów proteaz, daje doskonałe rezultaty w leczeniu wirusowego zapalenia wątroby typu C (WZW C) - informują badacze z Duke University. Właśnie zakończyła się kolejna faza testów klinicznych preparatu.Przeprowadzone próby należały do tzw. II fazy testów klinicznych, czyli wstępnych eksperymentów mających na celu ocenę skuteczności oraz bezpieczeństwa opracowanej terapii. W studium wzięło udział 250 pacjentów cierpiących na WZW C, u których ni...
  • Szukałem ostatnio suplementy/leki na wątrobę. Poniżej najtańsze jakie znalazłem ;) najtańsza sylimaryna w kapsułkach - Sylimaron 100 - ok. 8,79 zł za 60 kaps x 100 mg (6 000 mg w jednym opakowaniu) najtańsze fosfolipidy - Essentiale Phospholipide - 9,99 zł za 50 kaps. x 300 mg źródło: aptekagemini.pl najtańszy kwas ursodeoksycholowy(Ursofalk/Ursopol) - Proursan 250 mg x 100 kaps ok. 115 zł dr gamma pisał, że we Wrocławiu można dostać 10 kapsułek za ok 80 zł. źródło: www....
  • Mam genotyp 1, poziom zwloknienia watroby 2. Zaproponowano mi dzis udzial w studiach nad nowym lekarstwem. Studia sa tylko dla jedynek, ktore nie odbyly jeszcze zadnej terapii. Oprocz intraferonu i ryby bedzie podawany dla 75% pacjentow dodatkowo ten nowy lek GS-9190, dla reczty standart leki plus placebo. Ten lek ma blokowac rozmnazanie sie wirusow. Byl juz testowany na ludziach, ale do tej pory nie na tak duzej grupie ludzi (200 osob). Wyniki poprzednich testow sa ponoc obiecujace. Sc...
  • Jakie bierzecie leki przeciwdepresyjne podczas terapii INF i rybaviryna? Jeżeli w ogóle z takich korzystacie...
  • mieliście jakieś skutki odstawiennicze? bo ja jakoś dziwnie się czuję... nawet określić się tego nie da tak po ludzku:P pozdrawiam
  • Z Francji dochodzą pierwsze wieści o cenie nowych leków: Telapreviru i Bocepreviru. We Francji od grudnia obowiązuje tymczasowe zezwolenie na stosowanie Telapreviru i Bocepreviru u poważnie chorych pacjentów, dla których nie istnieje żadna inna efektywna metoda leczenia. Koszt Telapreviru wynosi wtedy 22 000 euro, a Bocepreviru – 30 000 euro. Francuskie stowarzyszenie SOS Hepatites podaje, że całkowity koszt rocznej terapii takich pacjentów, których we Francji jest ok. 500, wynosi &#...
  • Witam Mam pytanie czy podczas leczenia interferonem i rybawiryną można brać np.Persen forte??? Z góry dziękuję Pozdrawiam
  • Nadmieniam że nie chodzi o HCV ale przebytą infekcję typu B, oprócz tego wątroba jest otłuszczona i stale podwyższony Alat. Jak długo mogę podawać Sylicaps? Czy Essentiale Forte jest odpowienim lekiem w przypadku otłuszczenia wątroby? Pacjent poddany jest diecie niskotłuszczowej, a essentiale to przecież fosfolipidy?
  • Czy znacie leki jakich należy unikać w trakcie terapii peg+ryba. Na razie słyszałem o dziurawcu. Czy znacie inne ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się