lipiec

(23 wyniki)
  • Zapraszamy od 19 lipca aż do początku września na imprezy regionalne, które będą odbywały się co weekend w Zakopanem, Kościelisku, Poroninie, Białym Dunajcu, Białce Tatrzańskiej, Zębie, Jurgowie, Witowie i Nowym Bystrem. Wśród atrakcji m.in. Festiwal Romski, Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich, Dzień Pstrąga, Wybór Nojśwarniyjsyj Górolecki, Wybory Cepra, Ceperki i Harnasia 2008 roku, Dzień Misia, Miodu i Bartników, Dzień Polowaca, Święto Lasu i Strażacki Śpas. Organizatorem jest Ta...
  • Do wiadomosci podróżujacych koleją - nie pojadą od 1 lipca : 1. Kraków Główny (16) - Tarnów (17.25) 2. Kraków Główny (6.37) - Tarnów (8.02) 3. Sucha Beskidzka (19.40) - Żywiec (21) 4. Sucha Beskidzka (14) - Żywiec (15.20) 5. Żywiec (14.33) - Sucha Beskidzka (16) 6. Żywiec (22.31) - Sucha Beskidzka (23.53) 7. Czechowice-Dziedzice (10.17) - Oświęcim (10.53) 8. Oświęcim (14.24) - Katowice (15.28) 9. Oświęcim (7.56) - Czechowice-Dziedzice (8.33) 10. Kato...
  • Podczas 43. Zjazdu Podhalan, który odbędzie się piątego i szóstego lipca br. w Ludźmierzu, przeprowadzone zostaną wybory do nowego 14-osobowego prezydium związku. Nowe władze wybiorą delegaci z 75 oddziałów związku z całej Polski. Podczas kongresu poznamy nazwisko nowego prezesa organizacji. Kto zastąpi dotychczasowego szefa ZP, Jana Hamerskiego ze Szczawnicy, pełniącego swoją funkcję przez dwie kadencję? Trudno dziś przewidzieć. Kandydaci:Ewa Iwulska, Julian Kowalczyk (obecny wicepre...
  • Nowe święto: "22 lipca Dniem Pamięci Ofiar Komunizmu" Marian Piłka - pomysłodawca Dnia Pamięci Ofiar Komunizmu Grupa posłów Prawa i Sprawiedliwości przygotowała projekt uchwały Sejmu w sprawie ustanowienia 22 lipca Narodowym Dniem Pamięci Ofiar Komunizmu. Przedstawiciel wnioskodawców Marian Piłka powiedział we wtorek PAP, że Sejm prawdopodobnie zajmie się projektem na posiedzeniu w przyszłym tygodniu Rzecznik marszałka Sejmu Szymon Ruman potwierdził PAP, że jest możliwe,...
  • Najbardziej wykrzesana plenerowa impreza tego lata odbędzie się w czwartek, 24 lipca w Zakopanem. Na Krupówkach przy Oczku Wodnym spotkają się miłośnicy dobrej zabawy, by poznać kroki Krzesanego, Krakowiaka, a także zatańczyć do rytmów rodem z Bollywood. Impreza przygotowana jest w ramach letniej kampanii reklamowej województwa małopolskiego pod hasłem „Małopolska. Wykrzesane wakacje!”. Organizatorami imprezy są Biuro Promocji Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskieg...
  • Urząd Gminy Poronin Związek Podhalan Oddział Poronin Gminny Ośrodek Kultury serdecznie zapraszają mieszkańców i turystów na 30 Jubileuszowe Poroniańskie Lato na terenie Gminnego Ośrodka Kultury w Poroninie "przy Lyninie". 21 lipca ( środa) - promocja książki monograficznej ;"Poronin dawniej i dziś" w Remizie OSP w Poroninie - godz. 19.00 22 lipca(czwartek) - 10.30 Zbiorka pocztów sztandarowych i delegacji na placu GOK 11.oo Msza św. Odpustowa ( Marii Magd...
  • doradzcie mi, bo chciałabym zorganizować wyjazd do Zakopca, czy pogoda w lipcu będzie sprzyjała wędrówkom czy lepiej obstawić sierpień? pada u was dużo?:)
  • Wybieram się do Was na wczasy;) Jaką zapowiadacie pogodę?
  • Co im zycyć? Porzadnyk obywateloi, takik, co to nie pijom, nie bijom swoik bab i dzieci, pełne kiesenie dudków, coby nie musieli łapówek braći nei kie przydom do chałupy to cielo strawa i baba na nik zawse ceko.
  • ...na wielki picnik rowerowy! ZAPRASZAMY!!! Kierunek ---> BUKOWINA... TATRZAŃSKA!!!
  • 26 lipca Bronisław Czech zostanie patronem Średniej Krokwi K 85 w Zakopanem. Akt nadania jego imienia dla skoczni będzie zwieńczeniem dwudniowych uroczystości.Główne uroczystości odbędą się 25-26 lipca w Zakopanem. 25 lipca,piątek godz. 17 uroczysta msza święta w Starym Kościółku, a po niej nastąpi złożenie kwiatów na nagrobku Bronisława Czecha na Pęksowym Brzyzku. W ten sam dzień o godz. 20 w hotelu COS odbędzie się otwarcie wystawy "Bronisław Czech - człowiek wielu żywiołów", przyg...
  • A szczególnie naszej Aneczce z Krainy Kangurów:) ANNA Nie mów nic, proszę Cię no bo co można rzec w takiej chwili? Nie mów, że wrócisz tu że odchodzisz na dni tylko kilka wyjdź ot tak jak gdyby nic, jakbyś szła kupić chleb do sklepiku Anno! Nie mów nic, proszę Cię, nie mów : kiedyś wrócę tu. Chyba, że głos drzew i ptaków nasze dawne noce przypomni Ci chyba, że Twym oczom blasku słońce doda - wtedy wróć. Gdy obdarowałaś mnie naszyjnikiem Twoich rąk stałem się - najbogat...
  • 22 lipca(13)

Witom w Szokolady Świynto forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=26813501 Kożdy niychej to pamiynto.
  • Tak gdzieś zasłychnąłem;)) Może w tym wątku wreszcie się wszyscy zgodzą?:))) Make love not war - pamiętecie?
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3119554.html Ks. Jan Twardowski - zasnął... ŚPIESZMY SIĘ Annie Kamieńskiej Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą zostaną po nich buty i telefon głuchy tylko to co nieważne jak krowa się wlecze najważniejsze tak prędkie że nagle się staje potem cisza normalna więc całkiem nieznośna jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy kiedy myślimy o kimś zostając bez niego Nie bądź pewny że czas masz bo pewność niepewna zabiera...
  • Uwaga! Od 18 lipca zaprasza na swoje spektakle. Na widzów czekają liczne niespodzianki. Spektakle Teatru Witkacego prezentowane będą także w Hotelu Belvedere, Droga do Białego 3, Sala im. E. Kwiatkowskiego - wejście od strony Kawiarni Wiedeńskiej - sprzedaż prowadzona jest w kasie w siedzibie Teatru. Rezerwacja i sprzedaż biletów na sezon letni od 10 lipca. Uwaga nowy numer KASY TEATRU 600 00 15 14 od wtorku do soboty od 9.00 do 14.00 oraz na godzinę przed spektaklem (wyłącznie na ...
  • ...na IV Międzynarodowy Festiwal Organowy ( od 26 cyrwca do 14 siyrpnia)z udziałem wybitnych artystów z Austrii, Finlandii, Niemiec, Republiki Czeskiej, Szwajcarii, Ukrainy, Wielkiej Brytanii, a także z różnych miast Polski Aktualnie na: 21 lipca (śr.) godz.19.00 Kościół Św. Krzyża, ul.Zamoyskiego Bromley Youth Chamber Orchestra. Wielka Brytania. 23 lipca (pt) godz.20.00 Kościół Matki Boskiej Fatimskiej, Krzeptówki. The Tygeberg Children's Choir. Republika Południowej A...
  • Zdecydowałem się opisać sytuację jaka mi się przytrafiła, a osąd bohaterów którzy w niej wystąpili pozostawiam turystom, którzy walą do Zakopanego stadami oraz góralom, którzy tak pięknie śpiewali piosenki Naszemu Papieżowi, a postępują jak postępują. Do rzeczy: Na początku 2008 roku zdecydowałem się wynająć z narzeczoną kwaterę w Zakopanem. Znalazłem taką stronę w internecie: www.noclegi.zakopaneonline.pl/?action=obiekt&id=595&jak=solo Właścicielem domu z pokojami do wynajęcia j...
  • Moze fto co wie? Niek do znać: www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=3122
  • ROK 2oo9 - muzyka góralska - 24 stycznia Kraków, kościół p.w. św. Brata Alberta na os. Dywizjonu 303, godz.18.00 18 stycznia Żyrzyn, Szkoła Podstawowa ul. Tysiąclecia 143, godz. 17.00 17 stycznia Lębork, Kościół Ojców Franciszkanów, godz. 19.00 16 stycznia Nowy Dwór Mazowiecki, 15 stycznia Lublin, sala MOSiR, al. Zygmuntowskie 4, godz. 12.30 10 stycznia Ruda Śl. Dom Kultury, ul. Kokota 170, godz. 17.00 6 stycznia Nowy Sącz, Centrum Kultury...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się