lipiec

(123 wyniki)
  • Powiedzcie mi dlaczego dziewczyny mowia za maja termin porodu "na lipca" "na czerwca "na grudnia" a nie na LIPIEC, CZERWIEC czy GRUDZIEŃ. Może sie czepiam ale dla mnie to brzmi tragicznie. Czy to jest wogóle poprawne ?? nie jestem polonistka ale wydaje mi sie ze chyba nie...
  • kto ma podobny??
  • i jaka jest płeć Waszego dziecka?jestem pierworódką przez 9 mies. nie chciałam wiedziec jaka to będzie płeć.Mam tylko przeczucia,że jest to dziewczynka.Na ostatnim USG pozwoliłam gin powiedzieć tą słodką tajemnicę mężowi bo bardzo chciał wiedzieć.Wszyscy znajomi mi mówią,że to chłopiec.Dlatego,że się nic nie zmieniłam.
  • Jak się czujecie? U mnie brzuch wysoko i brak skurczy przepowiadających :-( A ja już bardzo jestem ciekawa kim "ono" jest!
  • mam termin na 1 lipca trwa wlasnie 35 tc juz nie moge sie doczekac :)))))))))))))))) wlasnie przygotowalismy pokoj dla maluszka wy tez?
  • Witam serdecznie... czuję się inaczej..test zrobię jutro..i mam nadzieję..że będzie pozytywny:) A co u Was, czy są już tutaj mamy z terminem na lato 2006? Gorąco pozdrawiam Edyta
  • napiszcie kto rodzi w krakowie w lipcu, ja się strasznie zdenerwowałam jak pocztałam sobie trochę listę czarnych ginekologów z naszego miasta i to co się wyprawia w szpitalach, jak się nie "gratyfikuje"....
  • Witajcie, ile jest nas z terminem na lipiec? Czy bylyscie juz u lekarza potwierdzic ciaze? i jakie objawy macie? jak sie czujecie? pozdrawiam cieplutko
  • Witam przyszłe mamy termin mam jak wyzej, brzuch wysoko i caly czas rosnie, mala sie wierci, ale brzuch mi nadal nie opadl, czy urodze w terminie ?? Tez tak macie, czy mozliwe jest rozpoczęcie porodu (oczywiscie poza peknieciem wód plodowych) z wysokim brzuchem ? pozdrawiam Kaska i Zosia tickers.baby-gaga.com/p/dev207pr___.png
  • Właśnie dziś się dowiedziałam! I jeszcze nie mogę się do tej myśli przyzwyczaić:) Czy któraś z Was również zostanie Mamą w lipcu 2005?
  • 24 LIPIEC(22)

Czy ktoras z Was ma tez ten termin?
  • Hej! W niedzielę tj. 2 lipca o godzinie 21.30 w ogródku piwnym zaczęły odchodzić mi niespodziewanie wody. Przyjechałam spokojnie do domu, szczęśliwa że to już bo wiedziałam że od odejścia wód mam 24.00 godziny żeby urodzić,zabrałam torbe, wykąpałam się i pojechałam do szpitala. O godznie 22.30 byłam już przyjęta i na porodówkę. Miałam 1 cm rozwarcia, a wody wciąż odchodziły. Podłączyli mnie pod KTG i tak przeleżałam do 6.00 rano. Zrobili lewatywę, rozwarcie się nie powiększało, sk...
  • Ja mam termin na 15 i właśnie pojawił się pierwszy i mam nadzieję ostatni :( Jak jest u Was? Co stosujecie? Ja mosowałam brzuszek i wsierałam Fissan. Może macie jakiś sposób na pozbycie się już powstałych? pozdrawiam
  • 3800g i 54cm, 10pkt. Jesteśmy już z malutką Alunią w domu. Chciałam tylko powiedzieć wszystkim dziewczynom, które boją się porodu, że nie jest źle. Poród trwał tylko 4 godziny. Co prawda bóle parte miałam przez 2 godziny ale jak się już prze to ten ból jest taki nijaki i tak naprawdę mało boli. Środków znieczulających żadnych nie dostałam bo jestem uczulona na dolargan i dopiero do szycia przyszedł anastazjolog i coś mi podali. Trzymajcie się i nie denerwujcie. Pozdrawiam wszystki...
  • 5 lipca o godzinie 12.45 urodzilam córeczke.Wstalam z rana do toalety,na papierze zauważylam przezroczysty sluz ze smużkami krwi,zaraz po tym zacząl pobolewać mnie brzuch.Okolo 8 mialam już silniejsze skurcze,po 8.15 mąż zawiózl mnie do szpitala.Mialam 2 cm rozwarcia,po godzinie bylo juz 6cm,mialam tak silne bole,że nie nadążalam lapac powietrza,bolalo jak cholera,przy 9cm odeszly mi wody i polożylam sie na lóżko,nadeszly bole parte i po dwoch parciach mialam swoja sliczna i zdrow...
  • Witam oczekujące mamy! Czy któraś z Was ma wg OM termin porodu wyznaczony na połowę czerwca, a z własnych obliczeń i USG wie, że będzie to początek lipca? Moja dzidzia rozwija się dobrze, ale każdy lekarz przystępujący do badania USG dziwi się, że jest mała. Zawsze wychodzi 3 tyg młodsze. Czasem moje tłumczenia, że rzeczywiście on jest 3 tyg młodszy niż wynika z wieku ciąży obliczanego wg OM, nic nie dają. Lekarz ostatnio stwierdził, że bobas może mieć hipotrofię, tzn. że ma małą ...
  • mam termin na 1 lipca a po piatkowym badaniu ginekolog stwierdzil, ze jak na ten etap ciazy rozwarcie jest nikle,a wrecz go nie ma a zeby w ciagu tyg. sie zrobilo to raczej bardzo nikle jezeli porod nie wywola sie sam to mam przyjsc do szpitala miedy 5 a 8 lipca co robic? przeciez na rozwarcie nie mam wplywu,a za mc mam byc swiadkiem na weselu a z tego wyglada ze bede wygladala jak royjechana kaczka moye jednak idzie przyspieszyc rozwarcie
  • bylam u gina wyzaczyl mi termin na9-tego sobote normalie termin mialam wyznaczoy na15tego,o ósmej mam sie zglosic na izbe przyjec powiedziec ze mam skurcze i boli mnie brzuch mam skierowaie doszpitala o bedzie mial wtedy dyzur wszpitalu i bedzie je wykonywal ,ostrzegl mie jednak ze bede miala klucie w kregoslup i bede zieczulona w dol czy toboli napewno wamtez cesarke robil lekarz prowadzacy ciaze
  • Ale miałam poród... 4 dni po terminie, w sobotę 22 lipca po południu nagle zrobiło mi się niedobrze i musiałąm zwymiotować... i tak co oik godzinę lądowałam w WC i wymiotowałąm - aż wreszcie torsje stały się takie silne, że brzuch miałąm twardy jak kamień i strasznie bolał... nie wiedziała, czy rodzę i dlatego wymiotuję czy może było odwrotnie/? Ok 22.00 pojechaliśmy z mężem do szpitala - bo od tych wymiotów dostałąm też skurczy... słabych ale w miarę regularnych - w szpitalu przy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się