Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      lipiec

lipiec

(26 wyników)
    • Leci ktos z Okecia do NY 4 lipca o 13:30?
    • Czy ktos sie wybiera???
    • sa tu takie osoby, odezwijcie sie
    • Przyszedł czas na Porządki z postami , które łamią Regulamin Forum ! Zapewne spora część zarejestrowanych Użytkowników Forum dostało e- mail z informacją : [b]Witamy, Administracja nie czyta wszystkiego na forum. Moderuje na podstawie zgłoszeń użytkowników. Więcej tutaj: forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476647.html Jeśli na forum są jakieś nieregulaminowe posty - prosimy o przesyłanie zgłoszeń z linkami na adres forum@agora.pl Pozdrawiamy, Zespół Gazeta.pl[/b] TYLKO OD WA...
    • polecam wyskoczyć z USA - albo z Europy
    • W lipcu planuje podroz do USA. Chcialabym wynajac samochod na ok. dwa tygodnie. Najchetniej wypozyczyc w Salt Lake City, a oddac w Los Angeles. Sprawdzilam na kilku stronach wypozyczalni koszty wynajecia (najtanszy samochod) i przyznam szczerze, ze troche mnie przygnebily ( dwa tyg. ok.1000 USD) a czytalam w kilku watkach na tym forum, ze komus sie udalo wypozyczyc na ten sam okres za ok.650 USD, nie mowiac juz o przewodniku Pascala z 2005, ktory podaje koszt wynajecia samochodu n...
    • Hej, poprosiłem kupując bilet, by mieć możliwie jak najdłuższą przesiadkę w Nowym Jorku. Mam więc 7 godzin, więcej się niestety nie udało. Ląduję 4 lipca na JFK o godzinie 11.10. Następny samolot mam o 18.16 z Newark. Mam wobec tego kilka pytań. Z odprawą na JFK chyba nic nowego nie odkryję. Miałem już kiedyś odprawę na O'Hare. Jeśli miałbym na coś uważać, to proszę o wskazówki. Ile może taka odprawa potrwać? Chciałbym tak wygospodarować czas, by mieć choć 2h, żeby cokolwiek zobac...
    • Witam, stary paszport konczy mi sie w lipcu a maju musze wyjechac na tyszien do USA. W paszporcie mam wize wazna jeszcze przez 2 lata, czy moge na ten paszport wjechac do USA bez problemu ? dziekuje!
    • Bilety (6)

Witam moze ktos z was doradzi mi gdzie zakupic bitely do Calgary wylot z Polski albo Berlina,moze byc z Londynu.Ceny w necie mnie zabily na moja rodzine(jade z mezem i dziecmi) wychodzi ok 14-18 tys zl(lipiec).Chcemy leciec w lipcu ale czerwiec zdecydowanie bardziej tanszy.Ale i tak ceny wychodza ok 12 tys.Bede wdzieczna
    • Czy ktoś z was wie, czy można polecieć do USA za jakąś mniej koszmarną cenę niż 1000 dolarów (przełom lipca i sierpnia).
    • Alaska(8)

Witajcie, Wybieram się w lipcu/sierpniu na Alaskę. Czy ktoś tam był i może mi udzielić pożytecznych ( interesuje mnie wszystko) info? Z góry dzięki, pozdrawiam
    • WITAM WSZYSTKICH W JAKI SPOSOB DOWIADUJECIE SIE O WYGRANIU ZIELONEJ KARTY slawekagata@o2.pl
    • Witam wszystkich. Dwa tygodnie temu, we wtorek zlozylismy papiery o przyznanie Sociala... Powiedzieli nam, ze to trwa od 3dni do 4 tygodni przy czym (gosciuwa mysli) ze bedzie to trwalo ze 2 tygodnie. Minely wczoraj dwa tygodnie a my dalej go nie mamy... Dlatego moje pytanie brzmi: -ile to trwa w praktyce? Bardzo nas to ogranicza, i chcielibysmy aby jego sprawa zostala zalatwiona jak najszybciej...
    • Jak w niedz zostalo wyslane zgloszenie a dzis w pon nadal nie ma potwierdzenia na e-mial to znaczy, ze cos nie tak poszlo, czy co ? Ile Wy czekaliscie na potwierdzenie E-DV? --- pozdrOwka
    • DV-2006(7)

czy moze ktos juz dostal powiadomienie o wylosowaniu green card 2006? tzn. wyselekcjonowaniu do dalszego procesu.
    • mam zamiar wyjechac do kanady w lipcu na jakis miesiac no i musze zabrac sie za wize,nie robilam tego wczesniej, wiec kilka porad by sie przydalo. 1. moja mama i babcia legalnie przebywaja w USA 2.jade z facetem, ktory jest Kanadyjczykiem, w dodatku starszym ode mnie(teraz pytanie czy nie lepiej zaproszenie dostac np od jego siostry, osoby plci zenskiej) 3.mieszkam i studiuje w Londynie 4.Moj ojciec byl kiedys w Kanadzie i grzecznie z niej wrocil, chyba tez teraz jest gdzies w stanach,...
    • witam!! lecę w lipcu do ny i zastanawiam się jak najtaniej to zorganizowac.moze ktos juz przede mna przetarl tanie szlaki i moze sie podzielic tym doswiadczeniem?? berlin? londyn?? bede wdzieczna za wszelkie odp ;))
    • Czesc, Właśnie dzisiaj umówiłam się na rozmowe z konsulem w Krakowie - pierwszym wolnym terminem był 8 lipca:-( Nie dość, że będę musiała płacić już 65 dolarów za wizę (chyba) to mam jeszcze jeden, a nawet dwa problemy. Otóż jestem studentką i 8 lipca nie będę miała już indeksu więc nie wiem jakie dokumenty mam pokazać konsulowi???? Indeks bedzie w dziekanacie - sesja i moge go odebrac w pazdzierniku a do USA chcialam wybrac sie pod koniec lipca. I jeszcze kompletnie nie wiem ...
    • Czesc i czolem! Wyslalem po losowaniu dodatkowe informacje, o ktore mnie poprosili (3 formularze) w polowie lipca. Do tej pory zadnych odpowiedzi. Jak sadzicie, czy mam rozumiec, ze moja poczta gdzies przepadla, czy to tyle trwa ? travek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się