Forum eDziecko Porozmawiajmy Zakupy
ZMIEŃ
      lipiec

lipiec

(37 wyników)
    • Wyszło mi,że 2 razy w roku idzie mi masa pieniędzy na ubrania /obuwie dla dzieci. Raz to grudzień/styczeń, a drugi to teraz czyli czerwiec/lipiec. Nawet wydaje mi się , że teraz dużo więcej, bo kupuje i na jesień, zimę i ciut na wiosnę. Też tak macie?a tak a propos: co teraz kupujecie na wyprzedażach (bo ja kurtki jesienne i zimowe, i buty jesienne i zimowe, w nadziei, że te jesienne będą na wiosnę:), oraz codzienną odzież na wiosnę dla córki, bo rozmiarówka dla syna jest mniej przewidywalna ...
    • Do zainteresowanych: VAT na buty i ubranka dziecięce z 8 do 23 proc. wzrosną prawdopodobnie dopiero od 1 lipca 2011 roku - tak ustalono wczoraj na sejmowej podkomisji finansów. Przed projektem jeszcze Komisja Finansów Publicznych i drugie czytanie w Sejmie.
    • Proszę o poradę, jaki kupić wózek dla dziecka, które urodzi się w lipcu? Czy wystarczy 3 funkcyjny - spacerówka z wkładaną miękką gondolą czy raczej kupić odzielnie głęboki i spacerówkę? Boję się, że w miękkej gondoli dziecku może być za gorąco i czy wystarczy do wiosny. Dodam, że mieszkam pod miastem, gdzie nie ma chodników, więc koła muszą być duże i nie zależy mi na foteliku w zestawie ( został po starszym dziecku). Jeśli macie jakiś doświadczenia i sugestie w tej sprawie, to pro...
    • jakie ubranka kupic jesli chodzi o wyprawke dla dziecka z poczatku czerwca...?
    • Witajcie Proszę o rady co kupić a czego nie dla dzidziusia, który ma urodzić się w lipcu. Chciałabym powoli wszystko szykować, ale nie chcę też wywalać bez sensu kasy. Na razie mam ochotę na kupowanie, a jak już będę "szeroka" to wątpię czy będzie mi się chciało. pozdr Ewa i mały ktoś w brzuszku
    • Do tej pory spedzalismy wakacje albo na campingach albo wynajmujac apartamenty. W tym roku myslimy o wyjezdzie typu all inclusive, samolotem, gdzies na poludnie Europy. Zastanawiam sie czy lepiej juz sie rozgladac za ciekawymi ofertami i liczyc na propocje typu first minute czy nie majac sprecyzowanego celu podrozy, czekac do wakacji i lapac jakas okazje last minute. Czy takie okazje w lipcu sa w ogole okazyjne?
    • Drogie mamy, proszę doradźcie mi, czy lepszy będzie wózek uniwersalny (z wkładką - nosidelkiem) czy może lepiej kupić tradycyjną gondolę? Właśnie przezczytałam, ze noworodki, ze względu na kręgosłup, do 6 m-ca życia powinny jeździć wyłącznie w gondoli? Sama już nie wiem co zrobić, a wybór jest ogromny. Proszę pomóżcie!
    • Rodzę w lipcu, to moje pierwsze dziecko i nie mam pojęcia jaki wózek wybrać (dodam że zamierzam mieć jeszcze jedno dziecko) .Czy kierować się porą roku? Czy wybrać wózek wielofunkcyjny? Pomóżcie bo przeraża mnie perspektywa podjęcia takiej decyzji.
    • dzwoniłam do sklepu i pani poinformowała że jest tylko 3 w cenie 2 i nie wie kiedy i czy w ogóle będzie 50/50 - więc czekamy dalej !!!!!!!!
    • zwonilam dzis do nexta na infolinie i pani podala ta date.
    • Dziewczyny pamiętacie kiedy jest ta WIELKA wyprzedaż w NEXT w ANGLII?? Pamiętam że jedna była jak było ciepło, tylko nie wiem kiedy dokładnie:)
    • Nie śledziłam wcześniej strony NEXTa, więc mam pytanie czy wyprzedaż letnia będzie też dostępna on line? Wiem, że jeżeli będzie to tylko przez strone UK. Jeśli tak to kiedy zazwyczaj rozpoczynała się letnia wyprzedaż?
    • Chodzi mi o sklepy w Anglii.Czy w sklepach stacjonarnych w lipcu jest przeceniona wiekszosc kolekcji wiosna lato?Czy tylko najwieksza wyprzedaz jest przez internet a w sklepie tylko niewiele ubranek?W jakich terminach najlepiej wybrac sie do Next w lipcu?Maz akurat bedzie w Anglii i chcialabym wyslac go do sklepu :)
    • Chodzi o Londyn. Wiecie może, kiedy zaczynają się letnie wyprzedaże?
    • Pytanie jak w tytule : od kiedy są letnie wyprzedaże: najbardziej interesują mnie ecco, coccodrillo, mariquita i tzw. sklepy sieciowe z ubraniami dla dzieci ? Jeśli wiecie to jakiego rzędu są obniżki na buty ecco w wyprzedażach ? I jeszcze jedno pytanie czy sklep w ecco w jankach ( fabryczny ?, widziałam przejeżdżając ) to sklep z cenami outletowymi ? czy z bieżącą kolekcją ?
    • Jednak vat na ubranka niemowlęce i buty do 35 rozmiaru będzie nadal 8%. Ma wzrosnąć od 1 lipca 2011r. do stawki 23%. Jednak niektóre sklepy podniosły ceny tłumacząc zmiana stawki vat. A jest to nieprawda ,ale kapcie domowe befado które chciałam kupić synowi w Maradze zamiast 32,90 kosztują 38,90. Pani tłumaczyła mi iż od lutego wzrośnie vat i oni na nową kolekcje kapci już podnieśli ceny. Wielu kupi nie patrząc na ten wzrost ceny całkowicie nie uzasadniony.
    • Wiecie coś może o nich? Będą jakoś teraz?
    • Jak tu wygląda sprawa wyprzedaży? Interesują mnie ubranka dla dziewczynki, która ma się urodzić na koniec lipca:))
    • Bo piszecie że już, ja czytałam że w lipcu:( Już nie wiem kiedy sie wybrać. W moim mieście porządnych sklepów nie ma i nie jestem obyta z wyprzedazami. Proszę o objaśnienia. A moze to jest tak że teraz się zaczynają ale nisko przecenione a w lipcu to już są większe wyprzedaże, ale część rzeczy jest już wykupiona? Ja już nic nie rozumiem. Chciala bym pojechać raz i zrobić zakupy a nie jeździć co chwile:)
    • Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym czy kupować ubranka z krótkim rękawem czy po prostu lżejsze ale z długim. Poród przypada na lipiec. Lato zapowiadają upalne, ale jakie bedzie kto to wie? Poradźcie co kupować. Nie chcę z zakupami czekac do ostatniej chwili, ale nie chciałabym również kupić zbyt grubych lub zbyt cienkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się