lipiec

(54 wyniki)
  • wzielam sie za budowe. czy moge cos odliczyc? czy tylko ci moga co zaczeli budowe w 2002r. ?
  • Czy ktos mogłby mi napisać jesli sie orientuje ,kiedy ewentualnie mogę się spodziewać wypłaty zasiłku dla bezrobotnych ,gdy przykladowo zarejestruje sie w urzędzie pracy dnia 1 lipca , ktoś mi mówił że czeka sie b. długo ? Jak to jest w praktyce?
  • Prosze o rade. W pracy otrzymalam do podpisu jakis czas temu porozumienie zmieniajace warunki pracy - konkretnie obnizenie pensji :-(. Nizsza pensja zacznie obowiazywac od 1 lipca. Czy jezeli zloze wypowiedzenie (prowadze rozmowy z nowym pracodawca) z koncem czerwca, to w okresie wypowiedzenia (mam 3-miesieczny) bede otrzymywac pensje dotychczasowa czy nizsza wg wypowiedzenia zmieniajacego?
  • Witam, mąż dostał wyrównanie za jeden dzień lipca w pensji sierpniowej. i o tę jedną dniówkę przekroczyliśmy dochód (starałam się o wychowawczy płatny). czy pani w kadrach może nie wziąść pod uwagę tego wyrównania.dziękuję za odpowiedź
  • Witam W lipcu powinnam wrócić do pracy, ale starsza córka zaczyna wakacje i nie maiłby kto się nią zająć, więc do pracy planuję wrócić w wrześniu. Mam nadzieję, że moje maleństwo dostanie sie od września do państwowego żłobka, na prywatny lub opiekunkę mnie nie stać, a jesli sie nie dostanie to nie wiem co dalej... i tu moje pytanie, bo aby otrzymać zasiłek wychowawczy wniosek musze złożyć na minimum 3 miesiące, Czy jeśli złożę wniosek o urlop wychowawczy do końca roku, a jednak do pr...
  • czy zasiłek rodzinnny jest do sierpnia czy lipca? kiedy jest wypłata ostatniego zasiłku przed złożeniem nowych dokumentów?
  • z tego co się orientuję, to żeby pójść na wcześniejszy macierzyński należy złożyć u pracodawcy pisemny wniosek. Czy macie może wzór takiego wniosku. Szukałam w internecie i nawet znalazłam, ale wszędzie trzeba mieć opłacone serwisy bo to płatne zasoby. Słyszałam też, że na macierzyński przed porodem może skierować lekarz. Podobno na 2 tygodnie przed porodem nie wypisuje już L4 tylko wcześniejszy macierzyński. Pytam, bo od 1 lipca nie będę pracować a termin porodu mam na 30 lipca. ...
  • W ciążę zaszłam na początku czerwca 2006. W 2006 przebywałam na zwolnieniach lekarskich (łącznie 33 dni - jak wyliczył pracodawca) - od 17 do 21 lutego od 4 do 8 maja (to były dwa nie-ciążowe zwolnienia) i następnie już w ciąży od 17 do 21 lipca, od 29 lipca do 12 sierpnia, od 28 do 29 sierpnia i 9 września. Następnie począwszy od 10 września jestem na zwolnieniu nieprzerwanie aż po dziś dzień. Pracodawca wyliczył mi, że 182 dni okresu zasiłkowego kończy m isię 3 lutego 2007. Ale ...
  • Witam, Z powodu kręgoslupa mam zwolnienie lekarskie do konca czerwca. Dzisiaj sie dowiedziałam, ze jestem w ciazy i chce isc na zwolnienie lekarskie. Czy te dwa zwolnienia moga sie nakladac na siebie, czy zwolnienie z powodu ciazy moge wziac dopiero 1 lipca - jak skonczy mi sie to na kregoslup ??? Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
  • Bardzo, bardzo proszę o pomoc. Sprawa jest dla mnie b. ważna! Otóż jestem zatrudniona w firmie od dn. 01.02(umowa na czas nieokreślony). Dostałam propozycję pracy od 15.08. Chciałabym zapytać, kiedy najpóźniej powinnam/mogę złożyć wypowiedzenie. Kolejne pytanie - od 4 do 14.08 mam zaplanowany i zatwierdzony urlop. Czy może się okazać, że po złożeniu wypowiedzenia szef odmówi mi tego urlou (i np. zaproponuje ekwiwalent)? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
  • witam,wiem ,ze nie to forum ,ale tu najszybciej jest reakcja..:) sama sobie prowadze ksiegowosc...niby proste ,ale : wlasnie odkrylam ze żle zaksiegowalam cos w lipcu-juz poplacvone podatki,vaty... i co teraz? chodzi o to ,ze fakturę za telefon zaksiegowalam pod katem ksiegowym 10: zakup materialow i towarow oraz fakturę za art biutowe też tak samo a powinnam pod 13-pozostale wydatki i co ja teraz powinnam zrobić? jestem przeazona ,ale zapewne jest z tego jakieś wyjscie eh... po...
  • Może ktoś jest dobrze poinformowany, czy kryterium dochodowe do zasiłku rodzinnego (504 zł jak mi sie zdaje) to kwota netto czy brutto? A bardziej ogólnie, jak to sie liczy, czyli za jaki okres itp.
  • Zastanawiam sie od kiedy liczy sie wypowiedzenie wreczone po urlopie wychowawczym, czy od dnia powrotu do pracy (bez wzgelu na to ktory dzien miesiaca) czy tez od 1 dnia miesiaca. Niedlugo bede pisac podanie o przedluzenie wychowawczego i pomyslalam, ze moze warto napisac do np 1 czerca zamiast 31 maja- czy wtedy w wypadku wreczenia wypowiedzenia w dniu 2 czerwca liczyloby mi sie ono od 1 lipca? Jak to jest?? Dzieki z gory za pomoc!
  • Zastanawiam sie od kiedy liczy sie wypowiedzenie wreczone po urlopie wychowawczym, czy od dnia powrotu do pracy (bez wzgelu na to ktory dzien miesiaca) czy tez od 1 dnia miesiaca. Niedlugo bede pisac podanie o przedluzenie wychowawczego i pomyslalam, ze moze warto napisac do np 1 czerca zamiast 31 maja- czy wtedy w wypadku wreczenia wypowiedzenia w dniu 2 czerwca liczyloby mi sie ono od 1 lipca? jak to jest??
  • Witam! Nie moge porozumiec sie ze swoja ksiegowa, bo albo ja jej nie moge zrozumiec, albo ona celowo nie chce mi wytlumaczyc co i jak. Pokrotce napisze jak wyglada moja sytuacja. Pracuje w dwoch szkolach. W kazdej na 8/18 etatu. W kazdej ze szkol umowa konczy mi sie z dn. 31 sierpnia . Z tym, ze w jednej ze szkol bede miala ja przedluzona na nastepny rok (na 8/18 etatu), w dugiej na pewno nie.Rodze pod koniec lipca. I teraz moje pytania: Jak bedzie wygladal stan mojego konta na...
  • a jesli tak to powiedzcie mi dziewczyny, kiedy dostajecie przelew na konto? Bo nie spytalam przy rejestracji, wydaje mi sie ze ktos mi mowil ze 25 robia przelewy,a przypyliło mnie z kasa i sie zastanawiam czy dzis dostane
  • W piątek, 15 lipca rodzę. od kiedy należy mi się macierzyński- od dnia porodu, od następnego dnia (sobota?).
  • Mam pytanie, które było już poruszane na forum, niestety nie moge znależć. Jeśli zasiłek rehabilitacyjny jest przyznany np. do 5 lipca a przewidywany termin porodu jest na 20 lipca, to czy musze iśc na wcześniejszy macierzyński, czy też internista może dać mi L4 do dnia terminu. Jeśli dysponujecie jakimiś linkami prawnymi to prosze o namiary
  • Witam! jestem na stażu z UP od początku lutego do końca lipca tego roku. Od niedawna jestem na zwolnieniu gdyż jestem w ciąży. Jednak nie mam umowy i pieniądze będą mi wyłacane tylko do końca lipca. Termin porodu mam na wrzesień. W związku z tym mam pytanie dotyczące tego czego się niedawno dowiedziałam. Otóż pewna znajoma powiedziała mi że mogę się ubezpieczyć samodzielnie w pzu lub zusie, opłacać ileś składek i po urodzeniu dziecka dostanę jednorazową wypłatę pieniążków. Jednak ...
  • Czy po powrocie do pracy po urlopie wychowawczym przysługuje od razu urlop wypoczynkowy? W ilości przysługującej za cały rok, czy tylko za czas przepracowany np. za pół roku - połowa urlopu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się