Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      lipiec

lipiec

(55 wyników)
    • Czy wyjazd do Włoch czteroosobową rodziną w lipcu w ciemno np w stronę Toscani to wg Was ryzykowne przedsięwzięcie? Oczywiście myśle tu o znalezieniu noclegów w przyzwoitej cenie w miejscowości niekoniecznie wyskokowej. Pytam ponieważ wiele razy byłam w Chorwacji i większych kłopotów ze znalezieniem wolnych apartamentów nie było.
    • Bibione lub Lignano i znalezc nocleg?które miasto w ogóle polecacie dla rodziny 30 + 28 + 2 letni synek? nastawiam sie na kwatery,pokój 2+1 w cenie ok 50 euro/dobę,realne ?ps.którędy jechac z gliwic? dziekuje za wszystkie rady
    • Witajcie, postanowiliśmy wyrwać się na 2 tygodnie na Sardynię - pod koniec lipca, wylot 18 lub 25.07. Strasznie późno podjęta decyzja to jak wiadomo wysokie koszty, mały wybór. itp. Wcześniej niestety się nie dało, ale udało nam się wygospodarować trochę pieniążków. Mam prośbę jeśli wiecie coś o w miarę niedrogim i fajnym wynajęciu domu lub apartamentu. Będę wdzieczny za każdą podpowiedź. Grzegorz
    • Witam, Planujemy wybrać się w tym roku do Toskanii od 17 lipca na dwa tygodnie. Zakwitł nam w głowie plan, że tydzień wcześniej wynajmiemy coś w Rzymie i będziemy mieli jeszcze jeden tydzień na zwiedzanie Rzymu. Ale pojawiła się wątpliwość czy nie będzie na to zwiedzanie wtedy za gorąco, szczególnie dla naszych dzieci - 5 latki i 8 latka. Powiem tylko, że dzieciaki są "zaprawione" w aktywnym wypoczynku ... co roku staramy się tak spędzać wakacje. Aha sprawdziłem Średnie temperatury i ...
    • Witam. Chcialabym zapytać czy polecacie urlop we Włoszech z dzieckiem 2,5 letnim? Dojazd własny samochodem osobowym. Jakie ewentualnie miejsca na taki urlop moglibyście polecić? Chodzi raczej o te blizsze Wlochy ( nie na samo południe). Planujemy urlop na przełomie lipca sierpnia.
    • Witam Proszę o informację tak z autopsji jakie są temperatury (średnio) w regionie Bibione - Lignano. Czy bardzo ciepło (tak jak lubię) czy raczej tylko znośnie ? :) Wiem że to glupie pytanie jednak proszę o te info :)
    • Czy ktoś może mi powiedzieć, na jakie owoce mogę liczyć na początku lipca w Kalabrii?
    • Jakie plaże są w Katanii??Jedzie ktos moze na oboz mlodziezowy w lipcu wlasnie tam??;]
    • Planuję urlop na Sardynii w lipcu ale póki co odstrasza mnie cena promu. Jak na razie tylko Moby daje jakiś pogląd na koszty - prom z Livorno lub Piombino wyceniają na 700-800 euro za rodzinę 2+2 i auto typu długie kombi... Jak dla mnie - za dużo, może ktoś doradzi ile to kosztowało w tym roku ? Adam
    • Jadę do Włoch w lipcu na 3 tygodnie. Jaka tam (północne i środkowe Włochy) jest wówczas pogoda ? Co wziać? Dziesiątki krótkich rękawków i lekkich sukienek czy normalnei ,wszystkiego po trochu? Co jeszcze byscie doradzili zabrać, poza okularami słonecznymi i czapeczka? Parasolke?
    • Czy to dobry pomysł zeby pobyt we Włoszech urozmaicić dwoma noclegami w Rzymie? Czy w lipcu da radę zwiedzac?
    • Czy znajdziemy noclegi w małych miejscowościach?
    • Będziemy ok 15 lipca w okolicach Wenecji a potem w Remini.Powiedzcie czy są tam komary takie okropne jak rok temu w tym samym czasie w Chorwcji.
    • Witam serdecznie, bedziemy w Caorle przez dwa tygodnie i niestety wypada nam w środku 4 czerwca. NIe chcę to robić żadnej agitki ale szkoda nam naszych ośmiu głosów (będzie 8 dorosłych + 9 dzieci). I teraz pytanie - skoro najbliższa komisja jest w Mediolanie - czy wykończymy dzieci biorąc je tam tylko w celu zagłosowania z Caorle? to w końcu 350 km... czy lepiej żeby 2 głosy zmarnować (2 mamy zostaną z 9 dzieci - wtedy mamy się wykończą) czy ktoś ma ten sam problem? Zupełnie nie roz...
    • Witam! Bedę miała okazję spędzić miesiąc w Udine (Wenecja Julijska) w ramach uczelnianej wymiany wakacyjnej. Czy ktoś może orientuje się co ciekawego można zobaczyc w tym regionie w tym calkiem sporym okresie czasu? Generalnie , w internecie jest bardzo mało informacji o tym regionie - czyżby to oznaczało, że nie jest zbyt trakcyjny :( Bede wdzieczna za informacje. pozdrawiam! nelly
    • Witam, W lipcu będę z rodziną w Austrii w okolicach Klagenfurtu. Stąd niedaleko juz do Włoch, w których nigdy nie bylismy. Kusi mnie, zeby namowic rodzinę na tydzień we Włoszech ale muszę mieć silne argumenty ..:) Wiem, że przekonać mogę tylko miejscem spokojnym, (bez tlumów ludzi) ładną plażą i odległość od granicy z Austrią możliwie najmniejszą. Czy możecie mi powiedzieć czy w ogole jest czym sobie głowę zawracac ? Znajdę coś takiego w połowie lipca ? Z góry dziękuję
    • Hej, jedziemy do Toskanii w niedziele. Planujemy spać pod namiotami. Spotkałam opinie, że w sezonie nawet na kempingach trzeba mieć rezerwacje, bo ciężko z miejscami. Czy to prawda, ze bez rezerwacji nie znajdziemy noclegu pod namiotem? Nie mamy konkretnego planu, gdzie będziemy się zatrzymywać, więc trochę przeraziła mnie ta wiadomość. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z możliwością rozbicia namiotu za zgodą właściciela gdzieś przy winnicy lub gospodarstwie? Z góry dzięki za informację. Je...
    • Witam, mamy pytanie czy ktoś może był w H. Monte Tauro? Jaki stan tego hotelu,jakie warunki, bo z tego co czytaliśmy na różnych stronach to różne są opinie. Co do Taorminy czy mocny skwar w lipcu i czy duży tlok? Interesuje nas jeszcze Lido Tropicana, bo mamy ja w ofercie, czy duze tłumy, czy warto tam plażowac czy raczej szukac czegos innego w poblizu?
    • Witam wszystkich, czy w lipcu w Rimini lub w Cecinie ( Toskania ) jest bardzo gorąco ? Planuję urlop na samym początku - I połowa lipca Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ chcemy jechać z naszym 2 latkiem :-)
    • Witam. Chcę jechać po raz pierwszy do Włoch (rodzina 4 os.). Proszę o namiary na jakiś sprawdzony w średniej cenie apatament, w spokojnym miejscu, blisko plaży - obojęnie gdzie. Pisząc w średniej cenie - mam na myśli 50-60E (max 70E) na przełmie lipca-sierpnia. Wiem, że jest dużo stron - oglądam, ale wolę sprawdzone. Polecicie coś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się