Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      marsa

marsa

(19 wyników)
    • Witam chce sie wybrac na koniec lutego, który rejon lepszy? moze nawet cieplejszy? Polecacie jakis konkretny hotel? Czy w tych miejscowosciach wyglada tak samo jak w hurgadzie ze po wyjsciu za hotel nie ma gdzie wyjsc na spacer, oprocz pustyni
    • Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się w jakie dni odbywa się dwudniowa wycieczka z Marsy do Asuanu połączona ze zwiedzaniem Abu Simbel? I ile kosztuje u rezydentów?
    • Witam jestem zainteresowana spędzeniem wczasów w Egipcie. Planujemy wyjazd w maju (zapewne po 10). Byliśmy już 2 razy w Hurghadzie, wiec jakieś doświadczenie już posiadamy. Zdaję sobie sprawę, że każdy kurort ma swoja specyfikację, w tym roku planujemy wakacje MARSA ALAM. Jedziemy tam pierwszy raz, wiec każda opinia, doświadczenie i opisana przygoda da nam szersze spojrzenie na to czego powinniśmy się spodziewać na miejscu. Jesteśmy fanami snurkowania planujemy zatrzymać się w zatoce BRAYKI....
    • Witam! W miesiącu sierpniu wybiram się do Taby (z Itaką), będzie to mój trzeci pobyt w Egipcie, a pierwszy w tym kurorcie, moim marzeniem jest wybrać się na wycieczką fakultatywną Petra Jordania. Bardzo proszę o wszelkie wskazówki odnośnie tej wycieczki chodzi mi o cenę czy z Itaki czy są biura na miejscu, które oferują korzystniejsze warunki cenowe. Jak wygląda cała wyprawa, co warto kupić. Bardzo proszę o informacje, będę wdzięczna za każdą wiadomość.
    • Witam Chciałbym zasięgnąć opinii na temat możliwości snurkowania i jakości rafy przy następujących hotelach: Hotel Resta Reef Resort Hotel Blue Reef Resort Hotel Oriental Bay Marsa Alam Hotel Best Western Solitaire Resort Hotel Resta Grand Resort Hotel Kahramana Marsa Alam Resort Dzięki za info pozdro
    • czy może ktoś polecić jakiś hotel w Marsa żeby nie było żadnych animacji na plaży. szczególnie chodzi mi o brak muzyki.Nie żartuje, bardzo proszę o info. (powyzej 4 gwiazdek)
    • jak w temacie - czy mamy wziąść cieplejsze (mam na mysli bluzę )ubrania do samolotu ?czy tez w nocy i tak będzie gorąco ?
    • Ostrzegam przed pogodą w maju. Wrocilam wczoraj, inni pewnie potwierdza (cale lotnisko mowilo tylko o tym). Z 7 dni wiało i było pochmurne przez 5. Masakra, rzadko kto był opalony. Egipcjanie z ktorymi rozmawialam mowia ze maj jest wlasnie takim miesiącem, gdzie diametralnie zmienia sie pogoda i fronty. byli zdziwieni że o tym nie wiemy. szkoda urlopu:( ogolnie rAfa niezla, morze piekne. hotel fayruouz na medal i itaka rowniez (tego balam sie najbardziej)
    • Czy Ktoś wie jakie jest obłożenie w samolotach z Katowic do Marsa , oraz czy warto jechać do hotelu Equinox, opinie które przeczytałem mówiły o słabym ALL , ale plaża i sam hotel oki , może Ktoś był w kwietniu i podzieli się wiedzą?
    • będę tam w lutym mam pytanie do osób które maja doświadczenie z tym terminem jaka jest w tej chwili temperatura wody i wiatry? czy komfortowo można pływać bez pianki? czy dla dzieci nie będzie zbyt zimno ten rok wydaje się chłodniejszy niż ubiegły niestety trafiam na różne informacje i mam wątpliwości z góry dzięki za info
    • Wybieram się na jeszcze dziewicze tereny Marsa el Alam. Czy ktoś tam już był? Proszę o wiadomości :)
    • Witajcie Przeszukałem forum, ale opinii na temat tego hotelu nie znalazłem. Na wakacje.pl też ni widu ni słychu, a wygląda całkiem całkiem. Czy ktoś z forumowiczów wie coś o tym hotelu??
    • Kochani poradźcie Marsa czy powtarzać Sharm (PALMYRA, FARANA). Byliśmy 4x w Sharm 1xEl Gouna, 1X HG i korci nas teraz bardzo Marsa Wybieramy się w 2 rodzinki z dziećmi czyli raczej pobyt ale fajnie by było gdyby można było gdzieś 2-3 razy pójść, pojechać coś zobaczyć jakiś spacer kafejka co by się nie zanudzić w hotelu, bo typowe wycieczki z dziećmi w tym okresie to odpadają. Chcieli byśmy fajne baseny dla dzieci dobry All dla nas no i fajna rafka co by można na maksa snurkować no i c...
    • Witam !!! Wybieramy się do Marsa el Alam na tydzień i w tym czasie oprócz korzystania z atrakcji hotelowych chcilibyśmy zobaczyć malownicze zatoczki, błękitne laguny z rafkami, jakich wiele w okolicach Marsa. Dwa miejsca, które mnie szczególnie zainteresowały to: - WADI EL GIMAL www.youtube.com/watch?v=yN6taOqNhA4 oraz - SHARM EL LOLI (pomijam uczestników filmu ;) www.youtube.com/watch?v=xy0IbQ_Ki9E&feature=related Oba te miejsca znajdują się na północ od HAMATY i przegl...
    • Czy ktos moze mi wytlumaczyc,o co chodzi? mam wykupiony tydzien w sol y mar, od 26 pazdziernika, a w piatek dzwoni facet z itaki i oznajmia, ze skroca mi wczasy o jedna dobe. Nie podal ani zmienionych godzin wylotu (ja tego nie moge znalezc na stronie itaki...) ani sposobu, w jaki jest zwrot za te dobe. A moze wiecie, czy z tego powodu mozna zrezygnowac i domagac sie zwrotu pieniedzy? Za te sume pojecalabym na 2 tyg do sharm, ale nie wiem,ile trwa taka walka o zwrot kasy..I teraz nie wi...
    • Witam! Mam pytanko czy ktoś był w tym hotelu? Jakie wrażenia? Lecimy tam z mężem 7. 09. Prosimy o wszelkie informacje ;-))
    • A więc kolej na Lahami Bay – nasz trzeci , ostatni etap podróży po Abu Dabbab i Asuanie/Abu Simbel i fantastyczne uwieńczenie 10 lat wyjazdów do kraju faraonów .380 km na południe od Hurghady a 115 km za Marsa Alam. Z Hurghady do MA można dotrzeć autobusem ( 3X dziennie 19.00 , 01.00 i 05.00 ) lub taksówką za ok. 100USD.Z Polski do MA wycieczki proponuje Itaka , wkrótce dołączą inne biura. Nie wiem czy dalej w kierunku Hamata/Lahami/Berenice kursuje publiczna komunikacja....
    • Jeśli ktoś był tam w ostatnim czasie,proszę o jakieś informacje: jakie biuro, jak wygląda dojazd, jak wygląda sprawa hoteli i zaplecza i czy rzeczywiście to takie odludzie - i zupełnie coś nowego. Z góry dziękuję Janka
    • Wybieramy się w lipcu na urlop do hotelu Radisson Sas w El Quisser,czy ktoś z forumowiczów był w tym hotelu,albo może w tej miejscowości?Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się