Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      mieszkanie

mieszkanie

(5836 wyników)
    • NO i mamy nową strategię - Dom Development będzie oddawał wszsytkie mieszkania pod klucz - czyli jeśli od nich mam pod klucz za 7000 tys. to tzw. stan deweloperski od innego dewelopera kupię za najwyżej 5500... I tak to Dom Development uprzedził konkurencję i zepsuł do reszty rynek deweloperom :)
    • Poszukuję od kilku miesięcy mieszkania 2-pok. Z jednej umowy kupna wycofałam się w ostatniej chwili, gdy odkryłam, że deweloper postawił osiedle na terenie podmokłym i po roku od oddania kluczy ludziom zalewa parking podziemny i komórki lokatorskie... Szukam: dwóch pokoi, 40-60 m2, na mieszkanie bez wykończenia mam około 500.000 zł, po lewej stronie Wisły. Raczej rynek pierwotny, choć zaczęłam już szukać na wtórnym, ale w max. kilkuletnich blokach. Zależy mi na spokoju i możliwie zielonej oko...
    • Wlasnie rozpoczałem prace w Warszawie i przy kosztach wynajmu 2000-2500 miesiecznie za kawalerke, postanowilem zakupic mieszkanie. Chce skorzystac z Programu MDM. Mieszkanie raczej na kilka lat, a nie na cale zycie, wiec z kategorii low endowych. Mysle o wielkosci 40-50m^2. Czy przy limicie programu MDM jest szansa na mieszkanie w lewobrzeznej Warszawie? Najchetniej WOLA (no bo o mokotowie nie mowie:) Zna ktoś jakieś inwestycje?
    • Witam, Jest tu zapewne wielu agentów deweloperów, dlatego pokuszę się o wątek. Poszukuję mieszkania deweloperskiego: - dzielnica: Mokotów /Żoliborz/ Wola / wczesne Bielany - powierzchnia: 60m2 (+/- 5m2) - termin realizacji inwestycji: max 2kw 2014 - rozkład: preferowane 3 pok. - kuchnia: preferowana osobna, lub aneks we wnęce lub z możliwością zrobienia minimalnej wnęki - cena do 475.000 PLN - finansowanie: kredyt hip. (brak problemów ze zdolnością kredytową) Oferty proszę po...
    • Ciekawa formuła sprzedaży. Ostatnie mieszkania z trzema i czterema pokojami na warszawskim osiedlu Światowida klienci mogą licytować. www.wyprzedaz-mieszkania.pl
    • Rozważam zakup mieszkania zbudowanego na osiedlu z epoki PRL, tj. nie posiadającego garażu podziemnego a co za tym idzie miejsc postojowych. Parkowanie odbywa się po prostu przy publicznej ulicy, parkingów strzeżonych w okolicy bloku brak. Czy wg. was to duży minus? Czy posiadając samochód z typowej, średniej półki należy obawiać się: - szybszego wyeksploatowania auta z uwagi na stawianie go na chodniku - dużego ryzyka kradzieży auta/jego akcesoriów? Bo co do problemów z parkowaniem czy...
    • Ceny wyjsciowe 5100 - 5800 za duży metraż. Ile realnie udaje się wynegocjować podczas negocjacloji z developerem? Której inwestycji na terenie M.W. unikać jak ognia? Szukam mieszkania dla rodziny 2+2
    • dobraulica.pl/2013/02/softlofty-na-woronicza-ghelamco-kolo-zajezdni/ kiedyś się zastanawiałam, jak można kupować kwadraty w tak beznadziejnych miejscach jak np. w linku powyżej? niech mi wytłumaczy ktoś, kto już tam lub w podobnym mieszka - może zrozumiem? ja 2-3 lata temu szukałam mieszkania (od rozpoczęcia do zakupu minęło ok. roku). kupiłam w okolicy dobrze skomunikowanej, do przedszkola mamy 5 min. spacerem, są szkoły (to na przyszłość), jest żłobek publiczny do którego dziecko się...
    • Szukam takiego mieszkania, Białołęka, Bemowo odpadają Czy ktoś może słyszał o takim mieszkaniu?
    • [i]W Warszawie, wskutek stałego popytu na wynajem mieszkań, właściciele mogą pozwolić sobie na podwyższanie stawek czynszów. W skali roku, zaledwie w granicach 2 proc. zdrożały miesięczne stawki wynajmu nieruchomości dwu i trzypokojowych. Pięcioprocentowe podwyżki dotyczą mieszkań czteropokojowych[/i] www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-w-ciagu-roku-zmienily-sie-ceny-wynajmu-mieszkan-2768700.html
    • www.ekonomia24.pl/artykul/705505,977173-Sprzedaja-lokale-od-osmiu-lat--a-klient-nadal-nie-przychodzi.html
    • Witam, mam pytanie odnośnie zakupu mieszkania w bloku, który kończy w tej chwili 10 lat. Lokalizacja i osiedle spełniają moje kryteria, nie mogę znaleźć nic lepszego na rynku pierwotnym (co nie jest niemożliwe, ale cena już przewyższająca moje realia). Mieszkanie również spełnia moje wymagania (na - tylko aneks kuchenny). Osiedle niesamowicie zadbane. Będzie to moje pierwsze mieszkanie, finansowane w połowie z kredytu. Jest też dość drogie - metraż ok. 40 m2 z garażem, cena 520 000. Na sam...
    • ... i ta różnica będzie jeszcze rosła artykuly.krn.pl/Taniej-bedzie-kupic-mieszkanie-niz-je-wynajac-2_0_1656.html
    • Tak jak w temacie, zastanawiam się nad zakupem. Co sądzicie o takim mieszkaniu? Do tej pory mieszkałem w domu, ale muszę kupić mieszkanie w bloku. Czy w takim metrażu można normalnie pomieszkać? www.osiedle-jodlowa.pl/lok11.html
    • Zna ktos te inwestycje i może coś więcej powiedzieć ?? flathunters.pl/oferta-1976744/nowemieszkania_Warszawa/Ochota/nazwa_Latour/1pokoje.htm flathunters.pl/oferta-2004157/nowemieszkania_Warszawa/Bielany/nazwa_LaCascade/2pokoje.htm flathunters.pl/oferta-1995018/nowemieszkania_Warszawa/Wola/nazwa_Intenso/2pokoje.htm od pewnego czasu nosze sie z zamiarem zakupu czegos na wynajem i zastanawiam sie ktora lokalizacja bedzie najlepsza ? Czy jeszcze warto w ogole inwestowac w mieszkania na wy...
    • Witam, czy warto kupić mieszkanie za około 3500PLNm2, blisko metro i szybka kolejka. W okolicy dużo zieleni, basen, szkoła? Tak tanio? - to niemożliwe! A jednak w Berlinie większość mieszkań jest przy metrze i/lub szybkiej kolejce, ceny zaczynają się od 1000EURO -czyli 3500PLN. Wyszukiwarka mieszkań w Niemczech - www.immobilienscout24.de - kupować to "Kaufen", mieszkania to "Wohnungen", potem Berlin - dzielnica np. Charlottenburg. Prosty robotnik zarobi 7000PLN, jego żona...
    • Czy ktoś z Państwa ma jakąś wiedzę co do okolicy? Czy rzeczywiście będą tam niemiłe zapachy z Ciepłowni WOla? Jak Deweloper?
    • regiodom.pl/portal/wiadomosci/analizy-raporty/prace-nad-programem-mieszkanie-dla-mlodych-przyspieszone Komuś mocno zależy aby zdrowo nie pierdyknęło na nieruchach
    • Jak w temacie. Poszukuje mieszkania dla młodej 4 osobowej rodziny na południowych obrzeżach Warszawy, czyli Piaseczno, Góra Kalwaria kwalifikującego się w RNS. Im bliżej stolicy tym lepiej
    • Polsce grozi załamanie rynku mieszkań: biznes.interia.pl/raport/kryzys_w_usa/news/polsce-grozi-zalamanie-rynku-mieszkan,1860844 "...W konsekwencji produkcja mieszkań wykazuje wysoką, chociaż częściowo papierową zyskowność, gdyż deweloper musi się liczyć z dłuższym procesem sprzedaży, koniecznością ponoszenia kosztów alternatywnych zamrożonego kapitału i kosztów realnych zarówno finansowych, jak też utrzymywania zasobu niesprzedanych kontraktów, a potem mieszkań na rynku. Alternatywny w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się