lavaa 15.09.05, 23:11 Czy mozna samymi ziołami wytępić owsiki, czy bez farmakologii sie nie obędzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_finka Re: owsiki a zioła 17.09.05, 16:46 Jedyne, co możesz wypróbowac to pestki dyni, one zawieraja substancję, która poraza pasożyty. 10-20 dkg pestek należy zmielić i wymieszać z miodem, po czym spozyć. Ok. pół godziny później należy zażyć 30 g oleju rycynowego, aby wydalić porażone owsiki. Odpowiedz Link
nnike Re: owsiki a zioła 14.10.05, 00:07 Nie wiem jak zadziała na owsiki, ale wszelkie robale z organizmu wypędza jedzenie sałatki z kiszonej kapusty (glistę ludzką na pewno). Ponieważ jest i tak bardzo zdrowa, więc wypróbować nie zaszkodzi :) Odpowiedz Link
jacek1956 Re: owsiki a zioła 22.10.05, 09:42 Z życia wzięte i mało apetyczne. Babcia moja w czasie II wojny została zainfekowana właśnie owsikami. Stan był bardzo,bardzo poważny.Nie wiem czy mnie tylko straszyła,czy fantazjowała,ale twierdziła,że owsiki podchodziły jej do gardła dusząc ją. Ratunkiem okazała się kiszona kapusta i kwas z kapusty. Wypiła kwas,zjadła kapustę i tak przez kilka kolejnych dni.Efekt był piorunujący i skuteczny. Jacek Odpowiedz Link
wellis Re: owsiki a zioła 30.10.05, 21:46 NIE TRZEBA ZADNYCH ZIOL - ABY POZBYC SIE SZYBKO OWSIKOW SPOZYWAJ CZOSNEK W ROZNYCH POTRAWACH np.z mlekiem ,maslem A PRZEDE WSZYSTKIM DLUB SOBIE PESTKI DYNI !!!!!! SLONECZNIK TEZ DOBRY !!!!!!!! Odpowiedz Link
lavaa Re: owsiki a zioła 03.11.05, 12:14 Stosujemy czosnek (nalewke) i w potrawach też, kapustkę kiszonę też. a głównie mi chodzi o pozbycie się owsików u dziecka, bo nie wszystko zje. A co myślicie o oleju rycynowym i koniaku? u Małachowa wyczytałam: dla dorosłego 80 gr koniaku i tyle oleju rycynowego na czczo przez 2 dni. Chyba spróbuje. Odpowiedz Link
deczi Re: owsiki a zioła 11.11.05, 11:02 Znalazłam jeszcze taki przepis u Górnickiej: zmiażdżone pestki cytryny z miodem, po łyżeczce rano. Na pasożyty jelitowe poleca też wywar z całych cytryn, ale biorąc pod uwagę toże zwykle są skąpane w konserwantach przed transportem, to raczej bym się wstrzymała. pozdr. D. Odpowiedz Link