Gość: Ela Re: ZGODA NA OSIEDLU JARY!!! IP: *.acn.waw.pl 30.08.03, 22:16 A może by tak przestać się nawalać po gębach i zacząć myśleć o eym, co naprawdę ważne? Ach, my, Polacy...od zarania dziejów kurzyło nam się z łbów i byliśmy solidarni tylko na czas wojny...zapalmy na przekór historii - fajkę pokoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka ZGODA NA OSIEDLU JARY - Ale nie za wszelką cenę! IP: *.cybertech.com.pl / 192.168.0.* 31.08.03, 11:57 Apelem o zgodę na osiedlu Jary dała Pani dowód kompletnego braku znajomości rzeczy. Z jednej strony nie mogła Pani spać po przeczytaniu we Wprost o machlojkach w spółdzielczości, z drugiej strony namawia Pani nas do zapomnienia o tych nieprawidłowościach, jakie dzieją się nas. Niech się Pani wreszcie na coś zdecyduje: czy trzyma Pani z zarządem czy z nami, spółdzielcami. Bardzo dziwiły mnie Pani apele w ostatnich Passach i jak się teraz okazuje, miałam rację, bo z kolei tym apelem przekreśla Pani swoje wcześniejsze felietony. Ciekawa jestem, czy była już Pani w spółdzielni, sięgnęła do dokumentów i dowiedziała się, co jest warta umowa z Edbudem, dlaczego mamy płacić za remont parkingów, dom sztuki itp. Rzeczywiście, prawdziwe „babskie gadanie” i nic więcej. W końcu zawsze z człowieka jego prawdziwa natura wyjdzie – to tylko kwestia czasu(w tym wypadku tylko dwóch tygodni)! Dziwię się tylko naiwniakom piejącym pochwały pod Pani adresem w wątku „passa – co to za gazeta”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: ZGODA NA OSIEDLU JARY - Ale nie za wszelką ce IP: *.acn.waw.pl 31.08.03, 12:50 Droga sąsiadko! Cóż, Pani "ustawiła" już mecz: kto z Zarządem, ten -be, kto z nami - ten cacy! Zaproponowałam ten wątek dla spokojnych, wyważonych dyskusji, a nie boksowania. Wiele spraw dałoby się szybko i bezboleśnie rozwiązać, gdyby nie zacietrzewienie w stylu - golono - strzyźono. Pani zdecydowanie nie wierzy w ani jedno słowo zarządu, a ja staram się na podstawie dokumentów docierać do istoty sprawy. Pani ma prawo dotrzć do dokumentów, przeanalizować je i wyrobić sobie SWOJE, A NIE CUDZE STANOWISKO! A jesli Pani nie w smak ten wątek, nie pozostaje nic innego, jak przenieść się na "Konflikt na osiedlu Jary". Tam może Pani dać upust swoim frustracjom i niechęci do wszystkiego, czego Pani nie lubi lub nie rozumie. Uprzedzam lojalnie, że nie będę więcej odpowiadać na agresywne wątki na tym forum, bo stworzyłam je z nadzieją na merytoryczną dyskusję o naszej przyszłości, rozwoju, nowych inwestycjach i planach i mam nadzieję, że na Jarach mieszka wielu wyważonych w opiniach i kulturalnych ludzi. Zapraszam przede wszystkim takich, bo styl potępiania wszystkiego w czambuł jest mi zdecydowanie obcy i w dyskusje typu "magiel" nie wchodzę a priori. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: ZGODA NA OSIEDLU JARY!!! IP: *.acn.waw.pl 03.09.03, 16:53 No tak, tutaj pies z kulawą nogą nie zajrzy, a na wątku "konflikt..." aż się dymi...ależ my lubimy zadymy, niestety...a ja się cieszę np., że dostałam nadpłatę za ciepłą wodę = huraaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pueblo Re: ZGODA NA OSIEDLU JARY!!! IP: *.rzeczpospolita.pl 11.09.03, 14:53 A co y z tym trzecim budynkiem na osiedlu???postawiony??? czy mieszkancy zgodzili sie na zastepczy parking???czy rzeczywiscie sprawa poszla do sadu??? czekam na odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pueblo Re: ZGODA NA OSIEDLU JARY!!! IP: *.rzeczpospolita.pl 11.09.03, 14:55 a co z tym budynkiem??postawiony??? czy mieszkancy zgodzili sie na zastepczy parking??? czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: ZGODA NA OSIEDLU JARY!!! IP: *.acn.waw.pl 08.09.03, 18:37 Do zgody, jak widać, niewielu, ale "konflikt" też ucichł i spadł z I strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: ZGODA NA OSIEDLU JARY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 14:55 Pani Elu, tak jak przewidywałem, stać pania tylko na babskie gadanie. najpierw po przeczytaniu artykułu we Wprost o przekretach w spółdzielniach nie mogła Pani spać, ale teraz łyknęła pani chyba wiadro melatoniny, a to dlatego, że juz pani zapomniała, co pisała trzy tygodnie temu. Ale widać, że spóldzielcy z Wiolinowej to sami krzykacze, poczynając o dKomitetu Parkingowego, przez mojego sąsiada z Wiolinowej 11 i członka rady jednoczesnie a kończąc na Pani. Odgrażąła sie Pani, jak to teraz bedzie Pani patrzyła zarządowi na ręce - tymczasem nic. Z wielkiej chmury nawet kropli deszczu. Ech! Widac, był to typowy temat wakacyjny, dla podreperowania kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jary ZGODA NA OSIEDLU JARY to ratunek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 17:22 Sasiad! Sasiadow sie nie wybiera! Trudno! Ja tylko nie bardzo wiem co ma artykul we Wprost do Jarow. On byl o Jarach? Moim zdanie nieszczesciem Jarow sa tacy sasiedzi jak Ty. W ciagu pieciu lat siedem zarzadow, kazdy wybrany przez nasza RN i kazdy oskarzony o malwersacje. Jezeli to sie nie skonczy, jezeli glosy wolajace o rozsadek nie pomoga, to czarno widze nasza przyszlosc. Osiedle lepperow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: ZGODA NA OSIEDLU JARY to ratunek!!! IP: *.acn.waw.pl 11.09.03, 18:58 Błagam! Idźcie się kłócić na wątek "Konflikt" Tutaj proszę o rozsądek i spokój oraz więcej kultury...i przede wszystkim:O POMYSŁY NA ROZWÓJ, A NIE UPADEK "jARÓW"! Odpowiedz Link Zgłoś