Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      owoce

owoce

(9 wyników)
    • Witam bardzo prosze o pomoc w identyfikacji rośliny, której nasiona dostałam (a konkretnie owoc) podczas zajęć z botaniki. Było to kilka lat temu i niewiele pamiętam, ponieważ nie liczyłam, że z pozostałych nasion coś wyrośnie. Tak więc: roślina to drzewko, owoce wielkości orzecha włoskiego, może mniejsze, gładkie, koloru bordowego, miąższ o smaku albo zapachu truskawki, jadalny, nasiona białe, beżowe, okrągłe kuleczki. Taki mały granat. Może coś to da, te zajęcia były w ogrodzie...
    • Mam pytanie chciałam sobie posadzic cytrynkę ta jadalną tylko nie wiem jak to zrobić czy należy pestkę zasuszyć czy wyać z cytrynki i poprostu wsadzić w doniczkę i po jakim okresie bede miała efekt????
    • Witam. Na moim fikusie wyrosły lekko żółtawe kuleczki, takie jagody. Raczej nie wygląda to na szkodnika, tylko na owoce. Nie znam sie niestety na kwiatkach a chciałabym wiedziec czy to nie jest jakas choroba. Jesli ktos wie, to byłabym wdzięczna. Aha, te jagódki powoli opadają. Pozdrawiam
    • Moze ktos z Was bedzie umial mi cos poradzic... :( Tak się zlozylo, ze wyjezdzajac na wakacje nie mialam komu powierzyc pod opieke moich roslin. Podlalam je przed wyjazdem i zamontowalam takie aplikatory dozujace wode. Po powrocie okazalo sie, ze wszystkie roslinki zniosly to dobrze, ale akurat najbardziej ukochana mandarynka - nie :( Po dwoch tygodniach zastalam jedynie suche listki i gałązki, i smętnie zwisające owoce. Tak mi smutno... To bylo takie wdzieczne drzewko... Kwitlo...
    • Proszę o posty..kiedy można sadzić i jak to zrobić?
    • Dostaliśmy w prezencie kwiatek. Jest nieduży i ma pomarańczowe okagłe owoce. Darczyńcy twierdzili, że to jakiś rodzaj papryczki. Na początku troszkę ją przesuszyłam i może dlatego teraz wyżłopuje ona każda ilość wody. Jak o nia dbać???
    • Dzień dobry :-)Dostałam wczoraj piękne drzewko cytrusowe, obsypane owocami. Oczywiście miałam ochotę spróbować jednego , ale znalazłam dziś info, że są właściwie niejadalne. Nie mam balkonu, więc będę próbować hodować to cudo w mieszkaniu. Proszę o rady wszystkich szczęśliwych posiadaczy. Jak nie zmarnować, czego absolutnie nie robić, jakie warunki są optymalne. Podobno nie są bardzo trudne w utrzymaniu, nawet z założeniem doprowadzenia do owocowania. Z góry dziękuję za informacj...
    • Zastanawiam się czemu moje storczyki Phalaenopsis wypuszczają tak dużo lisci a nie puszczają pędów kwiatowych.Dwa zakwitły mi ponownie ,przepięknie ,a dwa puszczają cały czas nowe liście {już 6 } , nowe korzenie {zielono-białawe} .Stosowałam metodę wynoszenia ich w chłodniejsze i ciemne miejsce na 6 tygodni i część to akceptowała a te dwa nie.Czy jest szansa żeby i te zakwitły ponownie? Mam aktualnie kwitnących 6 storczyków {uwielbiam je }, niedawno kupionych ale niestety bardzo szybko przek...
    • Może dziwnie zaczełam , ale cytryna strzciła wszystkie listki , a owoc cały czas rosnie nie wiem co jej potrzeba. Jest w domu sucho , ale staram sie podlewac co 2 dni. Doradzcie co mam zrobic bo bym chciała ja jeszcze utrzymac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się