Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      owoce

owoce

(13 wyniki)
    • Jakie zioła lub mieszankę ziołową stosować przy schorzeniu :zapalenie jelita grubego. Dla ułatwienia podam że jest problem nietolerowania rumianku.
    • Bolą mnie mięśnie pleców.Nie chcę przyjmowac leków rozkurczowych. Czy istnieją zioła rozkurczjace mięsnie?
    • Zna ktos moze jakas prosta i niedroga mieszanke ziol, ktora ma dobry smak, orzezwia i mozna pic jej dosyc sporo? To powinny byc ziola popularne, tanie i latwe do zdobycia, nawet na polkach hipermarketu.
    • Witam, Czy można bezpiecznie w ciąży stosować taką herbatkę o składzie: kminek, koper wł. owoc, mięta liść, krwawnik ziele, kolendra, rumianek, lebiodka , tarnina owoc? Czy może lepsze będą inne zioła? Proszę o odpowiedź, bo bardzo źle się czuję po zjedzeniu małego nawet posiłku. dziękuje i pozdrawiam
    • Witam, Własnie wróciłam ze spaceru. Zapachowy obłęd, kwitnie akacja, czeremcha i czarny bez. Nabrałam ochoty na zrobienie czgoś zdrowego. Pomyślałam o czarnym bzie, ale przepisy które znalazłam dotyczą przetwarzania owoców, a ja chciałbym zrobić coś z kwiatów. Macie jakiś fajny sposób na przetworzenie kwiatków, czy pozostaje tylko suszenie? pozdr
    • Witam, od tygodnia z rodzinką popijamy rano wodę z cytryną i paroma plasterkami imbiru. Wodę z samą cytryną można zapewne pić długo, a jak to wygląda po dodaniu imbiru, nie chciałabym przedobrzyć. Czy połączenie cytryny z imbirem jest dobrym pomysłem? pozdrawiam
    • Witam i zapraszam do dyskusji o roślinach leczniczych. Uzdrawiające właściwości mają nie tylko klasyczne ziółka, ale też wszystkie owoce i warzywa, które jadamy na co dzień. Dlatego przewrotnie zacznę od arbuza. ARBUZ ROŚLINĄ LECZNICZĄ? W upalne letnie dni nic lepiej nie gasi pragnienia niż schłodzony miąższ dojrzałego arbuza. Nie bez przyczyny ludy zamieszkujące półpustynne rejony nadały mu nazwę „napój pustyni”. Gruba, gładka i błyszcząca skórka arbuza, pok...
    • Przeczytajcie: www.wegetarian.com.pl/prywatne/wywiad.html
    • czy owoce są jadalne ? a jeżeli tak to jakie mają warości Wiem że czeremcha amerykańska jest jadalna podobnie jak Prunus avium czyli zwyczajna nie wiem natomiast nic o pospolitej i jak rozróżnić owoce od pozostałych ???
    • Witaw wszystkich! Jestem dopiero amatorem ziololecznictwa i wszelkich metod naturalnych w pozbywaniu sie wstretnych chorób :)Mam wiec pytanie.. Pojawiła mi sie swedzaca i piekaca wysypka na twarzy,wiem ze przyczyn moze byc wiele ale z mojej ostatnio zdobytej wiedzy wynika ze wszystko tkwi w jakims problemie we wnatrz, w tym wypadku chyba zle funkcjonujacej watroby. postanowilam wiec zrobic kuracje(diete) oczyszczajaca (na bazie kliku ryzowego i wywaru z warzyw przez trzy dni) Wiem tez ze ...
    • Jestem tu rzedko,sprawdzałąm w starych postach czy może ten temat był już poruszany ale nie znalazła.. Od kilku miesięcy po każdym niemal posiłku okropnie burczy/przelewa mi się w jelitach.Na początku tylko w pozycji leżącej ale teraz to już jak siedze czy stoję również.Staram się zdrowo odżywiać,jeść powoli i z umiarem.Nie mam na razie pieniędzy na specjalistę i chciałabym żebyście,w miare możliwości coś poradzili.Problem staje się coraz bardziej uciążliwy bo nie mogę już prakty...
    • Sambucus nigra--posiada właściwości lecznicze.Posiadają je zarówno jasnokremowe kwiaty jak i owoce.Kwiaty zbiera się w czerwcu.Nic nie zastąpi naparu z kwiatow bzu czarnego podczas przeziębienia;działają silniej niż kwiaty lipy.A zimne okłady koją podrażnienia po opalaniu.Mało kto wie,że kwiaty bzu czarnego można zapiekać w cieście naleśnikowym,Są wyśmienite!Warto też sięgnąć po owoce bzu czanego.Suszone pomogą na zaparcia .Ale trzeba poczekać do sierpnia aż dojrzeją..
    • bardzo prosze o podpowiedz........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się