Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      partner

partner

(182 wyniki)
    • Witam, jestem samotną matką dwulatka, od kilku miesięcy spotykam się z kimś. Ten ktoś zaakceptował mojego syna, razem w trójkę często gdzieś wyjeżdżamy, mój nowy partner od samego początku zaangażował się w zabawy i opiekę nad moim dzieckiem. Mieszkam z rodzicami; z pewnych powodów wczoraj wszyscy razem (moi rodzice, ja, partner i syn) po raz pierwszy spotkaliśmy się przy kolacji. Było OK, ale dziś dowiedziałam się, że mój partner nie powinien zwracać uwagi mojemu synowi, bo nie jest jego oj...
    • Naprawdę cieszy was jak partnera nie ma ciągle w domu? Rozumiem, że można się przyzwyczaić. Rozumiem, że można wszystko ogarnąć bez jego pomocy. Ba, ogarnąć wszystko tak jak z facetem u boku by się nie dało. Na tym moje zrozumienie tematu się kończy... :D
    • Koleżanka z którą poszłam na kawę uświadomiła mnie, że oszczędzam na partnerze i, że powinnam oddawać mu część pensji. Zaczęło się od tego, że biadoliła na temat kredytu, jakie wszystko jest drogie, ile mniej więcej wydaje na jedzenie i jak to będzie musiała zaciskać pasa, bo rata jej może wzrosnąć nawet o 600-700 zł. Trochę się zdziwiłam i powiedziałam jej, że w zasadzie to nie za bardzo orientuję się w cenach, że wydawanie na żarcie koło 1500 zł to dla mnie kosmos jakiś. Zapytała mnie ile ...
    • kobieta.wp.pl/kat,26253,title,Jak-mu-zaimponowac,wid,14790234,wiadomosc.html Tutaj podali 9 sposobów na to, by wzbudzić podziw mężczyzny: -zadzwoń do jego matki, -zrób mu prezent, -zorganizuj coś, -ugotuj coś specjalnego, -daj mu dyspensę, -zaproś go gdzieś, -naucz się czegoś z jego dziedziny, -zrób mu składankę, -naucz się czegoś nowego. Bardzo lubię ten błysk podziwu w oczach mojego męża. Myślę, że na facetów najlepiej działa zaskoczenie ich posiadaną wiedzą na jakiś temat. C...
    • Witam wszystkie mamy. Pochodzę z rodziny, w której moja przyrodnia siostra nie była traktowana na równi ze mną przez mojego ojca, a jej ojczyma(mamy tę samą matkę). Siostra zawsze miała gorzej, była częściej krytykowana i obwiniana, w najlepszym wypadku traktowana przez mojego ojca dużo chłodniej ode mnie. Obecnie sama jestem w sytuacji, w której mam okazję związać się z kimś na nowo, mając małego synka z poprzedniego związku. Na razie obecny kandydat na partnera zachowuje się p...
    • A jak tam wasi mezowie/partnerzy oceniaja wasze mamusie jako tesciowe? Bo jakos tak matki facetow tylko takie okropne,a jak to jest z mamusiami zoneczek?
    • Jestem po rozwodzie, obecnie w stałym szczęśliwym związku. I moja dusza filologa cierpi na brak / niedostateczną różnorodność i poprawność form na określenie osoby, z którą się jest w związku, ale która de facto małżonkiem nie jest. - konkubent / konkubina wybitnie źle mi się kojarzy, coś jak z kroniki kryminalnej "w czasie libacji alkoholowej konkubent dźgnał nozem..." - partner(ka) - trochę biznesowo brzmi. I (dla mnie) trąci tymczasowością; - mój chłopak/dziewczyna - no kurka, już n...
    • Nie mam doswiadczenia w tej kwestii ale juz ktorys raz czytam o kobietach samotnie wychowujacych, ze sa niezwykle ostrozne w tym, z kim sie spotykaja bo...maja dziecko. O co tu chodzi? Dziecko przeciez ma juz ojca, wiec skad problem zmieniajacych sie "tatusiow"? A nawet jesli z jkiegos powodu ojciec nie utrzymuje relacji to przeciez on nadal JEST i chyba zaden nowy partner ojca nie zastapi? Spotykam sie z facetami tak jak kiedys. Mam czas dla dziecka i na wlasne przyjemnosci,...
    • Wątek spowiedniczy, trochę stereotypowy, ale bez udowadniania kto ma rację. Czy kiedykolwiek miałyście życzenia dotyczące zawodu potencjalnego partnera? Mam na myśli przede wszystkim "nigdy nie zwiążę się z..."? Oczywiście, wiadomo że życie weryfikuje postanowienia, ale może jednak którejś zostało? Od czasu do czasu czytam tu że "z artystą bym się nie związała, z filozofem nie, z podróżującym, etc", co jeszcze? I bardziej chodzi mi tu o konkretne zawody, a nie o wykształcenie i różnice int...
    • Chodzi mi o to czy zastanawiacie się czasem na jakiego przyszłego partnera trafią? czy będą szczęśliwe w związku? Mimo wszystko to mężczyźni mają łatwiej. Kobiet jest w Polsce wiecej i łatwiej o dobrą, ładna, wolna , a z mezczyznami jest naprawdę ciężko. Chociaz podobno teraz wiecej chłopców się rodzi :). Jak wyobrażacie sobie ich przyszłego faceta? Myslicie, ze bedzie podobny do ich ojca?
    • czy może któraś z Was wychowuje lub mieszka z dziećmi swojego partnera/meza? Wychowywane kiedyś przez inną rodzinę maja inne nawyki, przyzwyczajenia a co chyba najważniejsze inne wartości. Jak sobie z tym radzić? Pokochać nie jest trudno..to w końcu dzieci, słodkie, wdzięcznie, wspaniałe. Trudniej zaakceptować to, ze...nie myja zebów, nie chcą sie uczyć, nie zmieniają bielizny....bo nikt od nich tego wcześniej nie wymagał. Jestem w takiej sytuacji...hm...facet nie umie mi pomóc bo się w...
    • Jestem z partnerem 6 lat, mamy 4 letniego syna, od kilku miesięcy nie mieszkamy razem, nie układało się, może też dlatego, że przebywaliśmy razem praktycznie 24h, dlatego potrzebowaliśmy, przerwy. W międzyczasie, z wielu powodów złożył pozew o przyznanie praw rodzicielskich partnerowi na jego dzieci z poprzedniego małżeństwa (córka 10 lat, syn 7 lat), od początku wakacji dzieci są u niego i tak już zostanie, on bardzo chce żebyśmy wrócili, ale sama nie wiem już co mam robić, nie...
    • Może ktoś powie,jak ocenić swoją rodzinną pozycję gdy po wielu latach bycia średnią siostra trzeba stać się tą najstarszą?
    • mam problem, otóż mój konkubin w ogóle o siebie nie dba. od kilku lat (w sumie nigdy odkąd się znamy) nie był u lekarza, mimo różnych problemów zdrowotnych (wszystko zalecza dragami dostępnymi w aptekach bez recepty albo akceptuje). bardzo źle się odżywia, po nocach wcina chipsy, kebaby, pizze mrożone i inne wysoko przetworzone produkty. zup nie lubi, owoce i warzywa mogły by dla niego nie istnieć. czasami zabiera do pracy na wyraźne moje upomnienie, ale nie wiem czy zjada, w domu je sporad...
    • Ogląda to ktoś? Warto?
    • Proszę o rade i pomoc, bo nie wiem jak mam wytlumaczyc mojemu partnerowi, zeby nie kazał mi przestac karmic piersia. Od drugiego dnia od kiedy wyszlam ze szpitala po cesarskim rozwiazaniu chce, abym nie karmila piersia. Tego tez dnia powiedzial, ze odchodzi ode mnie i zabiera ze soba naszego pieciodniowego synka. Po moich i mojego starszego syna prosbach zdecydowal sie zostac, ale od tamtej pory ciagle mi powtarza, zebym nie karmila piersia. Uwaza, ze w owczesnych czasach mleko modyfiko...
    • Bo dla mnie tak.Nie sparzylam sie i moze dlatego mam takie duze zaufanie.Czy wczesniejsze nieudane zwiazki powoduja,ze do kolejnego partnera podchodzicie z wieksza nieufnoscia?
    • Dziewczyny, przeglądam Pudelka ;) i widzę pana Błażeja, partnera Dody i on mi sie wydaje taki jakiś mało męski, choc się chłop stara :/ A Wam się on podoba? No o gustach się nie dyskutuje ale ... ;) I na tym samym portalu czytam też, że poprzedni partner, pan Darski, wydał książkę, w której obsmarował Dodę. No mniej niż zero klasy wykazał jak dla mnie. No teraz tylko nie piszcie, że nie czytacie Pudelka, tylko Tołstoja w wolnych chwilach ;)
    • gdybyście w towarzystwie jego znajomych z pracy, kolegów, przyjaciół, podwładnych powiedziały coś takiego: "Mój ( wasz mąż partner) ma sporo mniejszego penisa niż mój były mąż/partner, ale daje mi większą satysfakcję. " 2) I czy odważyłybyście się coś takiego powiedzieć w towarzystwie - ja od siebie powiem, że nie, bo bardzo bym sobie relacje w związku skopała. Przeczytałam właśnie wątek na innych forum o kobiecie, która coś takiego uczyniła i jest bardzo zdziwiona, że ta...
    • Wynik zachowania względem dziecka często jest odzwierciedleniem relacji w rodzinie pomiędzy samymi partnerami .Czy zwracacie uwagę jak reagujecie na dzieci po awanturach z partnerem. Czy możemy sobie wyobrazić nasz grymas twarzy niczym "maskę chińską" kiedy nachylamy się nad dzieckiem ? Co może czuć taki bezbronny mały człowieczek kiedy widzi nas zatroskanych i roztrzęsionych ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się