-
[video]https://kobieta.gazeta.pl/kobieta/12,88991,12311089,Mniej_czy_wiecej__Ilu_partnerow_seksualnych_powinnismy.html;;12311089;;https://bi.im-g.pl/im/videoThumbnail.jpg;;Mniej czy więcej? Ilu partnerów seksualnych powinniśmy mieć w życiu?;;88991;;https://bi.im-g.pl/im/Player.swf?pid=swfObj&m=http://serwisy.gazeta.pl/WideoSeria/0,0.html?xx=12311089%26xxd=88991&f=https://bi.im-g.pl/im/&t=1&ad=2&fm=2&h=EKT&serie=1&j=1&e=3&a=0&logo_href=http://plej.gazeta.pl.pl[/video]
-
Chodzi mi o spanie, nie o seks, bo przyjemnie kotłować się można choćby na podłodze w łazience, łóżko nie jest konieczne. A jednak ludzie nie tylko sypiają ze sobą, ale wręcz śpią ze sobą.
I z tym mam problem, który wpływa na temperaturę w związku, w poprzednich związkach miałem to samo. Kobiety chcą zasypiać ze swoim mężczyzną, uznają to wręcz za jeden z podstawowych filarów... intymności? wiecie, zostać przytulonym w nocy, przyjąć w brzuch kolanko wypłacone przez sen, zostać obudzonym ch...
-
Witam,
Niedawno rozpoczęłam nowy związek w którym ciężko jest mi iść na kompromis i sytuacja wydaje mi się nie do rozwiązania. Otóż, przez dłuższy okres byłam singielką, poznałam masę fantastycznych ludzi z którymi chciałabym utrzymywać kontakty, jednak tu pojawia się problem gdyż druga osoba w jakimś stopniu stara się ograniczyć moje kontakty ze znajomymi. Jednym z przykładów są jednodniowe wyjazdy na narty, o które toczy się większość kłótni. Mój partner aktualnie nie może wybrać się ze m...
-
Czy zdarzyło Wam się być w związku z osobą, która niezbyt Was pociągała seksualnie, ale pod każdym innym względem spełniała Wasze oczekiwania? Czy taki związek ma sens?
Mam 26 lat, za sobą w większości przygodne związki. Parę miesięcy temu zaczęłam spotykać się z mężczyzną, z którym świetnie się dogaduję w sprawach codziennych. Mamy podobne podejście do życia, a na dodatek on wydaje się partnerem wręcz idealnym - opiekuńczy, inteligentny. Wiem, że on chce ze mną być i że myśli o naszej rel...
-
cześć,
zastanawiam się, w jakim stopniu oboje partnerzy powinni sygnalizować wprost wzajemne potrzeby seksualne, a w jakim polegać na inwencji i wyobraźni partnera. Otóż w czym rzecz: podczas igraszek staram się jak najlepiej zadbać o przyjemność partnerki, obserwuję co ją kręci, jak lubi być dotykana. Myślę, że naprawdę staję na rzęsach, żeby było jej dobrze i namiętnie. Oczywiście to tylko moje subiektywne zdanie.
Natomiast z jej strony widzę delikatnie mówiąc brak starania czy dbani...
-
Jestesmy ze sobą 3 lata, w planach ślub - z miłości.. moj partner jest wyjątkowym, kochanym człowiekiem, podoba mi się fizycznie, jest między nami bliskość i ciepło. Przytulamy się, całujemy, trzymamy za ręce... tylko że się nie kochamy...
w łózku zupełnie nam nie idzie, na początku oczywiście było inaczej ale nigdy nie były to eksplozje namiętności, nie przyżyłam z nim orgazmu, ale kochaliśmy się regularnie
Teraz sytuacja wygląda niestety tak, że nawet gdy zdarzy mi się inicjowac zbliżeni...
-
napisze wstepnie tak. ja mialam duzo partnerow a moj partner wlasnie nie, probowal uprawiac raz seks i nic nie wyszlo a przez ten czas mowil ze nie mial dziewczyny/przygodnej kochanki i zaspokajal sie reka (kilka lat)
moj partner moze uprawiac seks badzo dlugo bo nie szczytuje za szybko. wspominal ze zaspokajajac sie reka osiagal wielokrotnie orgazmy krotkich odstepach czasu
zauwazam ze w czasie seksu moj partner ma wytrysk (albo on mowi albo widac w prezerwatywie) ale nie szczytuje za...
-
Jestem od niedawna w związku. Mój partner ma takie przyzwyczajenia że planująć cokolwiek nie imformuje mnie o swoich pomysłach czy planach a potem dziwi sie mojej czasem negatywnej reakcji na jego propozycje. Tak jak by uwzględniał swoje potrzeby a nie nasze-moje. np. spędzamy razem wekend u mnie i wychodzimy na spacer który ja zaproponowałam a on po chwili namysłu sie zgodził, wychodzimy z domu w moim przekonaniu na spacer, a jak sie okazuje idziemy do jego domu gdzie on zabiera sie za jakie...
-
w temacie forum.gazeta.pl/forum/w,1182,122507546,122507546,maz_chce_sprobowac_z_inna.html
sa strasznie odmienne opinie na temat tego kim są kobiety i mężczyźni mający parę partnerow/partnerek seksualnych przed ślubem. jestem ciekawa waszych opinii na ten temat, po mimo tego ze czytajac wiele postów z w/w tematu zalewa mnie krew;)
Mówie oczywiście o 3 rodzajach
- o osobach kt uprawiały seks w zwiazkach (no liczmy takich rocznych)
- o osobach co zaliczaja i puszczaja sie gdzie popadni
...
-
Witam Was wszystkich , ten watek juz pojawial sie na forum, ale chcialabym go poruszyc na nowo. Mianowicie chcialam sie was zapytac, poradzic jak zgasic, rodzaca sie w sobie paanoje, chorobilwa zazdrosc... Od jakiegos czasu , ale najintensywniej od 3 dni panicznie, chorobliwie i toksycznie jestem zazrozna o mojego partnera. jestesmy ze soba poltoraroku, kochamy sie , on mniekocha wiem to , ja go kocham. on jest wporzadku wobec mnie a ja pokryjomu probuje sie czegos doszukac, zawsze bylam zazd...
-
witam
zyje w zwiazku ktory mnie dobija. Mam 30+ lat. Partner kilka lat starszy. Wlasnie : ciagle partner a nie maz, bo slubem nie jest zainteresowany, wg niego po slubie wszystko sie psuje. Dziecko? Moze kiedys jego zdaniem. Gdy mowie, ze dla mnie to juz "ten" czas, to wyprowadza sie do mamusi, bo czuje sie 'naciskany'. Jednoczesnie jest naprawde dobrym czlowiekiem i walczy o mnie gdy chce ostatecznie to zakonczyc. domyslam sie ze to tez dlatego ze w tym wieku juz nie tak latwo o dziewczyne...
-
witam wszystkich!
Niedawno moj partner wyznal mi cos, z czym boryka sie i walczy od jakiegos czasu. Otoz: ma manie na punkcie duzych piersi. Pewnie brzmi smiesznie, ale u niego to ogromny problem. Sama naleze do osob z raczej umiarkowanym biustem, przez co i nasz zwiazek cierpi. Ale z powrotem do problemu partnera. Ostatnio zaczal nawet unikac wychodzenia z domu, gdyz boi sie spotkac na ulicy kobiety z duzym biustem, mowi, ze ma obsesje na ich punkcie, natychmiastowo reaguje na nie erekcja, ...
-
mój problem-cudowny facet,delikatny,czuły uczuciowy.nosił mnie na rekach rozmawialiśmy spokojnie,był dla mnie wszystkim,wsparciem.Był jak nie miał pieniędzy.teraz znalazł nową prace i zaczął zarabiać.z początku miał pieniądze- duże pieniądze planowaliśmy razem zamieszkać,mówił że ciężko ponad godziny pracuje właśnie dla nas..potem trach-zgubił 2000zl.wierzyłam naiwnie ze faktycznie zgubił.potem stal się bardzo nerwowy-takiego go nie znałam.krzyczał wpadał w furie,ja się doczepiam ja winna był...
-
Witam,
Mam pewien problem. Jestem od niedawna z kobieta. Mam 26 lat, ona 22. Bardzo mi na niej zalezy Jestem jej pierwszym facetem jesli chodzi o seks. Na poczatku nie romawialismy o mojej przeszlosci, ona wiedziala ze mialem inne kobiety przed nia. Jednak ostatnio zapytala, a proba dyplomatycznego wyjscia z sytuacji nie powiodla sie. Mialem do wyboru sklamac lub powiedziec prawde. Zdecydowalem sie na to drugie, poniewaz nie chce budowac naszej przyszlosci na klamstwie. Powiedzialem jej ze...
-
Witam!
Mam 30 lat i kilka miesięcy temu poznałem bardzo fajną dziewczynę. Ona ma 28 lat. Jest nam ze sobą bardzo dobrze i planujemy wspólną przyszłość. Właściwie to planowaliśmy.
Do tej pory nie poszliśmy do łóżka i raczej nie pójdziemy. Wszystko było pięknie do chwili, gdy spytałem ją o liczbę dotychczasowych partnerów seksualnych. Ja do tej pory miałem jedną dziewczynę (zniknęła z mojego życia ponad 2 lata temu - wypadek). Byłem jej wierny i lojalny. Nie miałem więcej kobiet do tej pory. ...
-
Jesteśmy parą od 4 lat, oboje przed trzydziestką. Mojemu partnerowi od mniej więcej pół roku zaczęły przerzedzać się włosy (tzn. zaczął łysieć). Kocham go i nigdy nie myślałam, ze będzie to dla mnie problemem, ale... przestał mnie pociągać. Łysienie jest powodem właśnie. Podczas zbliżenia staram się o tym nie myśleć, a jednak ostatnio zaczęłam unikać chwil sam na sam... Zawsze uwielbiałam jego czarne lśniące włosy, a teraz? Jak przełamać w sobie tą absurdalną niechęć? Oczywiście jemu nic nie...
-
Mam 37 lat. 5 lat temu rozwiodłam się, były mąż nadużywał alkoholu, wpadł w nałóg i nie chciał się leczyć. Zaczął bić, wynosić rzecyz z domu, musiałam odejść. Nie był złym czlowiekiem, raczej o słabej woli, wpływowym. Cale lata dogadywaliśmy się (znaliśmy się od szkoły podstawowej) i dopiero kiedy zaczął nadużywać alkohol, zmienił się, nie moglam w niczym na nim polegać. Był moim jedynym mężczyzną. Do niedawna, ponieważ ponad rok temu poznałam kogoś, u znajomych. Wydał mi się silnym psychiczn...
-
dlaczego dziwny?
Ponieważ nałogowo dowartościowuje się w taki a nie inny sposob tzn zagdauje napotykanych ludzi, nieznajomych napotykanych w róznch okolicznosciach i nawiązuje z nimi konwersację, podtrzmuje ją. Wyciąga od ludzi info na różne tematy (sam uważa się za ciekawskiego człowieka). Im wiecej ludzi zainteresuje swoją osobą tym jest z siebie bardziej zadowolony.
Tak mi to po krótce przedstawia.
Ja uważam ze to dziwne, takie czarowanie ludzi bez wiekszego powodu dla własnej jakie...
-
witam. sytuacja wygląda tak jestem w związku 5 lat mieszkamy od roku razem praktycznie sie nie kochamy baaardzo żadko. jakiś czas temu odkryłam że mój chlopak ma przenośnej pamięci zdjecia całe mnustwo zdjęć z dziewczynami a nawet dziewczynkami przeraził nie ogrom tych zdjec itd to nie jest moje pierwsze odkrycie ze ogląda takie rzeczy ale wiecie jak takie rozmowy sie kończą słowami typu wszyscy to robią itd no i zaczoł sie z tym ukrywać.. jeszcze bardziej a tego nie chciałam.. jakoś to znios...
-
Z checi utrzymania napiecia ;) zaczelam czesciej prowadzic z partnerem intymne rozmowy... zdarza mi sie w jego drodze z pracy przygotowac go smsem na to co moze go czekac w domu... albo szepnac mu cos chwile przed wyjsciem od znajomych... Czy to ma sens? Tzn widze ze dziala, ale chodzi mi raczej o to czy warto to wprowadzic na stale czy lepiej raz na jakis czas zaskoczyc partnera jakims pikantnym wyznaniem?