partner

(58 wyników)
  • Witajcie. Mam pytanie. Czy są wśród Was takie osoby, których partnerzy pracują do bardzo późna (są pracoholikami)? Jak sobie z tym radzicie? Mój partner wyjeżdża do pracy o 6.00-7.00, wraca najwcześniej o 20.00 (a nierzadko jest to 22.00-23.00). Weekendy różnie, ale przeważnie bez pracy się nie obejdzie. Ja również pracuję, nie ma mnie w domu od 7.00-7.15 do 16.45-17.00. Mamy małe dziecko, którym podczas naszej obecności w pracy opiekuje się babcia. Jesteśmy związkiem młodym stażem. W...
  • A moze konkubent? :-) Jestesmy z chlopakiem w granicach 30-stki, mieszkamy razem. Nie mamy slubu. Chlopaka okreslam zawsze jako "moj chlopak" - np. mowiac o nim w pracy. Natomiast moja kolezanka z pracy mowi o swoim facecie - moj partner zyciowy. Wczoraj przez chwilke zastanawialam sie nad tym jak dlugo bede go okreslac jako chlopaka. Moze powinnam przestawic sie za pare lat na - moj partner zyciowy :-)) A moze facet? Kiedys chyba w koncu przestaniemy byc chlopakiem i dziewczyn...
  • Mam taki o to "mały" problem. Mój partner postanowił schudnąć, w sumie na zdrowie mu to wyjdzie (przy 178 cm waży 97 kg, fakt że duża część to mięśnie, ale brzuszek owszem też jest niczego sobie). Problem polega na tym, że nie bardzo wiem jak go w tym dążeniu wesprzeć. O dietach nie mam bladego pojęcia, a do tego sama nigdy sobie niczego nie musiałam odmawiać. Czego nie powinien jeść? Ile można "bezpiecznie" zrzucić w miesiąc? Przy jakich ćwiczeniach najszybcie zamienia się tłuszczyk na...
  • Mój problem jest troszkę z innej bajki. Otóż moja siostra (23 lata) bez ustanku krytykuje wszystkich moich partnerów. Zawsze znajdzie u nich coś co sprawia, że ja jestem durna bo z nimi jestem. Owszem co do ostatniego byłego zgadzam się w pełni. Facet był z kategorii artysta z głową w chmurach. Ja zapewniałam nam byt i torszczyłam się o wszytko, a on tworzył. Jak juz natworzył to znalazł sobie koleżankę itd. Po paru miesiącah od rozstania ( w zasadzie duża ulga jeśli o mnie chodzi),pozn...
  • Pochodze z rodziny gdzie bylam bita i upokarzana.Bardzo mnie to skrzywdzilo.Nie mam wsparcia w partnerze.On kompletnie mnie nie rozumie wrecz ma prenensje ze sobie z tym nie radze.Mam okresy w miare spok9jne ale tez przychodza i takie kiedy jest mi bardzo zle wtedy nie moge zupelnie na niego liczyc bo slysze tylko pretensje w glosie ze nir umiem sie pozbierac Podam przyklad mialam stresowy czas ostatnio odbilo to sie na tym ze zle sypiam mam niepokoj i boli mnie w okolicy serca zamiast mnie ...
  • Jedna z dziewczyn w poscie na temat zdrady napisała "Zastanów się czy przypadkiem nie miał za dużej swobody" - zastanawiam sie jak bardzo jesteście tolerancyjne dla swoich mężów, partnerów, gdzie zaczyna sie i kończy Wasza tolerancja. Ja nieograniczania partnera ucze sie juz 5 rok nie raz jest ciężko z uśmiechem żegnać Go gdy wyjeżdza z kolegami na weekend, gdy 3 razy w tygodniu wychodzi wieczorami na silownie,a ja mialabym ochote posiedziec i poprzytulac sie do niego. W miedzycz...
  • witajcie, powiedzicie, czy na wasz wybór partnera mieli jakikolwiek wplyw jego rodzice? tzn. czy przymierzając się do ślubu braliście pod uwagę jego relacje z rodzicami i wzajemne relacje rodziców między sobą? czy zastanawialiście się, jak będą one rzutować na wasze małżeństwo? oto dlaczego pytam: mój przyszły małżonek nie ma niestety dobrych relacji z rodzicami. Mieszka co prawda jeszcze z nimi (ja też mieszkam w domu rodzinnym, razem dopiero po ślubie), ale nie ma z nimi dobrych ...
  • Jak sobie radzicie z obrażalskim mężem(partnerem)?
  • Czy sa takie rzeczy, za które go podziwiasz? Nie chodzi tylko o takie codzienne sprawy, typu sprzątanie i pomoc, choć to również istotne. Mam na myśli jakieś pasje, zainteresowania partnera, które podziwiacie. A czy wy również imponujecie swoim partnerom?
  • Sama paliłam 8 lat, było fajnie bo mało paliłam (paczka na tydzień), mój ówczesny facet strasznie mnie scigał i nienawidziłam tego, uwazałam ze niema powodów. Teraz zastanawiam się czy ja mam jakakolwiek szanse dotrzeć do mojego obecnego faceta/męża i zmienić , ograniczyć jego nałóg. Boje sie o niego, moim zdaniem pali duzo pewnie paczka na 1-3 dni, boje sie o jego serucho, dodatkowo stres, pewnie lekka nadwaga, zero ruchu, dieta bezwitaminowa. Mówę mu o tym, ze się boje ,nawet ar...
  • Mam pytanie:czy wasi partnerzy zostawiaja skarpetki ,ciuchy porozrzucane przed snem w waszej sypialni?czy ścielą łóżka tak,że wy musicie po nich poprawiac, bo nie da sie na takich"garbach" spać tzn.wszystko byle jak rozwalone na łóżku...albo prześcieradło rozłożone jest tylko na jednej stronie, bo sie nie chciało równomiernie rozłożyc...a jak z myciem?codziennie biorą prysznic?czy jak wypadnie?:)czekam na posty:)
  • Napiszcie proszę czy ufacie swoim partnerom bezgranicznie , a jeżeli tak to co spowodowało , że tak właśnie jest ;)))
  • Ale nie chodzi mi o to, czy się kochacie,podniecacie tylko tak wizualnie? Czy od pierwszego spotkania się wam podobali, czy może coś trzeba było zmienić?
  • Jakiś czas już tu wchodzę, oczywiście większość wątków jest o zdradach, teściowych, pieniądzach, ale są też wątki, gdzie są opisywane normalne problemy życia codziennego. A większość odpowiedzi to zawsze "zostaw go, skoro teraz jest taki to nie będzie już inny", "nie usprawiedliwiaj go" itp. Czytając non stop te same odpowiedzi mam wrażenie, że staracie się jeszcze bardziej zniszczyć czyjś związek. Każdy jest mądry, gdy problem nie dotyczy bezpośrednio jego samego, każdy jest wtedy tak...
  • Witam, zdecydowałam się napisać tutaj, ponieważ potrzebuję spojrzenia kobiet z zewnątrz na moją sytuację, komentarze niespokrewnionych kobiet często pomagają.. Moja mama jest osobą na wysokim stanowisku, która cieszy się szacunkiem i sympatią, jej życie osobiste jednak nie ułożyło się najlepiej- będąc z moim ojcem zaledwie dwa lata pobrali się, a po latach okazało się, że są osobami żyjącymi na dwóch przeciwnych planetach, którzy nie potrafią ze sobą nawet rozmawiać. Ja jestem z moim...
  • NA CZYM POLEGA DOBRE MAŁĘŃSTWO Zależy czyj związek Od razu przejdźmy do rzeczy, czyli do podstawowego pytania: Od czego zależy dobre małżeństwo, dobry związek dwojga ludzi? Prawidłowa odpowiedź na to pytanie brzmi: Zależy czyj... Jeśli chodzi o małżeństwa innych, to fakt, czy czyjś związek jest dobry czy nie, zależy na pewno od obojga partnerów. Jest uwarunkowany tym, jak świadomie żyją, jak potrafią się porozumiewać, czy są uczciwi w stosunku do siebie, czy wiedzą, czego ...
  • Nie jestem chora z zazdrości o byle co, ale jeśli chodzi o stare znajome z czasów kiedy się nie znaliśmy to szlag mnie trafia...wrrr.
  • ja już nie wytrzymuję :( zawsze byłam w miarę spokojną osobą, bez jakiejś długiej historii nieszczęśliwych romansów, zwykła, młoda dziewczyna, indywidualistka. więc kiedy ostatnio spotkałam na swojej drodze swojego obecnego partnera pomyślałam, że może to będzie coś na dłużej. i po trzech miesiącach (cóż za imponujący staż...) pojawiły się wątpliwości. mój facet już po tak krótkim czasie zakodował mnie sobie jako swój ideał, zaczął obsypywać planami na najbliższe lata w momencie,...
  • i czy taki związek ma szanse? Niecodzienna to forma poznania, czy nie mieliście obaw związanych z anonimowością w necie?
  • Zadaję to pytanie, bo denerwuje mnie zachowanie mojego partnera,a mianowicie: ma on siostrę starsza ode mnie o 2lata a od niego o 5lat...ma ona 2dzieci, a my mamy jedynaczkę 16m-czną...i tatus mojego dziecka do swojej siostry NIE ZWRACA SIE PO IMIENIU tylko pieszczotliwie NIUŃCIA i jest to nagminne, bo zarówno w moim towarzystwie jak i innych osób tak do niej mówi, czy jak dzwoni do niej lub ona do niego, to jest to samo,nigdy po imieniu!a do dziecka rzadko zdrobniale woła!LUDZIE...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się