Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      partner

partner

(24 wyniki)
    • PROJEKT USTAWY O REJESTROWANYCH ZWIĄZKACH PARTNERSKICH Art. 1. 1. Dwie osoby tej samej płci mogą zawrzeć rejestrowany związek partnerski na zasadach określonych w niniejszej ustawie. 2. Rejestrowany związek partnerski zostaje zawarty, gdy dwie osoby jednocześnie złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego zgodne oświadczenie o wstąpieniu w rejestrowany związek partnerski. 3. Do zawarcia rejestrowanego związku partnerskiego stosuje się odpowiednio przepisy art. 3-7, 9 kodeksu...
    • Pana Gorskiego, Pana Lata, Pana Zmude... Wszystkich sklonowac!!!. To jedyny sposob na polska pilke.
    • Bylam z moim chlopakiem przez 5 lat. Bylismy szczesliwi. Ostatnio jednak poznalam kogos i dopiero teraz poznalam prawdziwy smak milosci. Jednak nie potrafie powiedziec mojemu chlopakowi: wiesz byloby dobrze od tego czasu sie nie kontaktowac - choc wiem, ze to byloby najlepsze rozwiazanie dla mnie, dla niego...dla nas.Jak o tym rozmawiac z moimi rodzicami, dziadkami....oni sie rowniz z nim zaprzyjaznili i traktuja go jako czlonka rodziny.... Prosze o pomoc....moze ktoras z Was juz t...
    • Dlaczego mężczyźni myślą wyłącznie o swojej przyjemności?? Dlaczego nie zależy im na zaspokojeniu potrzeb ukochanej kobiety?? (nie mówię tu o wszystkich facetach...może istnieją wyjątki...)
    • słuchajcie, w firmie mojego chłopaka z częstotliwościa co miesiac urządzane sa róznego rodzaju imprezy integracyjne. Po kolejnej powiedziałam dość. Chodzi po1. o to,że firma ma dziwny i głupi nawyk integrowania swoich pracowników bez zapraszania ich rodzin,tzn mężów, żony, narzeczonych itp. To juz dla mnie jest chore bo wiem, że w innych firmach owszem sa imprezy dla pracowników ale od czasu do czasu zapraszane sa tez ich "połówki" po.2 martwi mnie fakt,że On nie widzi w tym nic niestos...
    • czesc dziewczyny! jestem tu nowa, ale tak sie zastanawiam od kilku dni, czy sa wsrod nas kobietki, ktore w pewnym momencie swojego dojrzalego zycia sie zbuntowaly? chodzi mi o takie panie, ktore np. byly kura domowa i w pewnym momencie stwierdzily, ze to nie tak powinno byc i swojemu mezowi powiedzialy, ze nie czuly sie przy nim kobieta, ze ten zwiazek je tylko ograniczal? albo takie panie, ktore na starosc postanowily sie rozwiesc z mezem, chcialy tego przez lata, teraz dzieci j...
    • wiec chodzi o to ze mam faceta z ktorym jest mi dobrze mimo ze jestesmy ze soba dopiero 2 miesiace.on od poczatku wie ze jestem biseksualna i nie ma nic przeciwko temu pod warunkiem ze nie ukrywam nic przed nim.dodam ze nie chodzi mu jedynie na seksie ze mna i inna kobieta.jednak odkad z nim jestem zadna kobieta nie chce sie ze mna umowic ( nawet te biseksualne)nie namawiam ich do seksu z moim mezczyzna wiec nie widze problemu.zanim zwiazalam sie z facetem nie narzekalam na brak "...
    • Gwoli scislosci: uleglych w lozku i czerpiacych satysfakcje seksualna z podporzadkowania sie woli partnera?
    • Nie jestem osobą religijną i nie jestem zdania,że kobieta powinna urodzić w każdej sytuacji.Wręcz przeciwnie, uwazam, ze kobieta ( przynajmniej kobieta rozumna) swiadoma, że dziecko urodzone z popędu zwanego instynktem macierzyńskim, nie będzie miało szans na godne życie , popełnia grzech samolubstwa. Ale...usunęłam ciążę i mam przekonanie,że Kościół wwie,co robi. Przeżyłam koszmarne noce, ze snam...
    • Oto odpowiedź... :) "Mężczyźni lepiej sypiają, leżąc w łóżku obok swoich partnerek, niż kiedy śpią sami. Kobiety śpią płytko nawet przy romantycznym partnerze i najlepiej wysypiają się same. „Wbrew stereotypom bliskie relacje są ważniejsze dla mężczyzn niż dla kobiet. Dlatego panowie czują się bezpieczniej z partnerką" – wyjaśnia psycholog Wendy Troxel z Illinois State University. Z jej badań wynika, że żonaci mężczyźni są szczęśliwsi i zdrowsi niż samotni. Sen kobiet z n...
    • jestem ciekawa co sądzicie o naszych rodaczkach na scenie politycznej? czy są równorzędnymi partnerami w dyskusjach? czy maja swoje własne zdanie i walczą o nie? czy moze są ozdobnikami w sejmie czy senacie..
    • Było o mężczyznach, teraz będzie o kobietach. Znowu będę czerpać z krynicy wiedzy, jaką są męskie poglądy na temat tego, jaka kobieta powinna być. Kilku z nich wypowiedziało się na ten temat w kobiecym piśmie "Uroda", a kilku innych w "Marie Claire", a jeszcze inni na forum feminizm. A zatem kobieta powinna być przede wszystkim ładna. Dobrze jeśli jest piękna, ale w zasadzie ładna wystarczy (gwoli ścisłości jeden z panów z "Marie Claire" zadeklarował, że nie przywiązuje wagi do wyg...
    • Co myślicie o sytuacji gdy Kobieta przejmuje całkowitą kontrolę w związku? Gdy rolą jej partnera jest staranie się aby jego Pani była zadowolona? On zajmuje się domem - sprząta, pierze, gotuje, czyści buty itp - podczas gdy ona oglada telewizję lub wychodzi na kawę z przyjaciółką. A równocześnie on stara się jej przymilać kupując kwiaty, prezenty itp. Seks jest przede wszystkim dla niej i wtedy gdy ona ma ochotę - on musi zasłużyć na każdy orgazm. On rozlicza się przed nią ze swojego cz...
    • prośba(5)

Witam, mam prośbę- chodzi o wypełnienie krótkiej ankiety. dotyczy atrakcyjności fizycznej ciała męskiego. o jej wypełnienie proszę te z Was, które sa między 40 a 50 rokiem życia i ktore maja męża/ partnera/ kochanka. prosze o to w imieniu mojej córki- studentki. oto link: webankieta.pl/ankieta/w1hprxbunxda z góry dziękuję z pomoc! pozdrawiam!
    • Witajcie!Mam pytanie czy wasi faceci zarywają laski na internecie? I jak na to reagujecie? Właśnie zauwazyłam ze moj TAK! Nie spotyka się z nimi, ale zdaża sie ze jakaś kolezanka napisze sms-a około północy!!! Czesto byly kłótnie przez ten temat, on twierdzi ze nic zlego nie robi.... Jak postępowac w takiej sytuacji? Czy Wy tez macie takie problemy? Pozdrawiam
    • kto jest za a kto przeciw takim stronom i dlaczego?? Ja jestem za! www.newbienudes.com/?ref=z83792 grzeczne dziwczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
    • Drogie panie, jako mezczyzna (uwielbiajacy zreszta kobiety) ktory o dziwo w pelni (prawie) popiera postulaty fwministek chcialbym poprosic Was o Wasze opinie na pewien temat. Otoz pod linkiem: www.he.com.pl/Kobieta/Okiemm/Kom61fem.html jest artykul na temat feminizmu-dosc kontrowersyjny zreszta, czasami niepowazny i wrecz smieszny.. Tym niemniej, kilka zdan wydaje mi sie interesujacych jako watek do dyskusji. Chodzi mi mianowicie o aspekt odpowiedzialnosci za plod=dziecko. Dla wszystk...
    • wedlug mnie jest to muskularny ogrodnik albo syn zarzadcy majatku. a wy co o tym myslicie???
    • single(14)

Drogie feministki, Ponizszy post zamiescilam na psychologii ale mysle ze ten temat Was tez zainteresuje. W koncu singiel to specyficzny typ faceta.Zapraszam do lektury. Nie jestem stałą czytelniczką forum więc nie wiem czy ten temat był poruszany. Jestem ciekawa jakie macie zdanie o singlach czyli o samotnych z wyboru.Chodzi mi głównie o mężczyzn. Dlatego może ten watek powinien być skierowany do kobiet. Od paru miesiecy w gazetach ukazuja sie artykuly na temat singli. Oczywiscie ...
    • Odrzucając kwestie religijne, zastanawiem sie jakie korzysci ma malzenstwo. Niektorzy (np, Tytus) twierdza, ze jest gwarancja udanego zwiazku i tego, ze partner nas nie opusci ( w jego wydaniu to oczywiscie facet opuszczajacy kobiete). Ten argument mnie nie przekonuje, bo przeciez mozna rozstac sie ze wspolmalzonkiem. Co pcha tak naprawde ludzi do malzenstwa? Przelamujemy stereotypy polegajace na tym, ze meza/zone miec trzeba, w kwestii finansowej przy wszechobecnej intercyzie nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się