partner

(52 wyniki)
  • Na co zwracac uwage w horoskopie urodzeniowym okreslajac partnerow kobiety? Ciekawa jestem czy sa jakies aspekty lub specyficzne uklady planet wskazujacxe na to, iz wiaze sie ona z mezczyznami duzo starszymi od siebie? Czy moze to byc np saturn w V domu?
  • Ciekawa jestem, co sadzicie o takim ukladzie w porownawczym. Gdy planety osobiste osoby A wypadaja w 12 domu osoby B, Pronay pisze coś o możliwości uzaleznienia psychicznego. Slabsza ma byc tu osoba z planetami, czyli A. Z kolei Arroyo pisze cos innego: wlasciciel domu czuje respekt przed wlascicielem planet, obawia sie go, czuje jego przewage nad soba. W kazdym razie takie zwiazki okreslane sa czesto jako karmiczne.
  • i ogólnie jaka jest waga... bo ja nie mogę czasem ze sobą wytrzymać...
  • Temat był nie raz zapewne ale jest ciekawy. Na ile Mars w horoskopie kobiety to faktycznie jej wymarzony partner, czego ona oczekuje, kogo znajduje, itd. Prześledziłam pod tym względem znajome horoskopy, porównałam opisy stopni u LZ (Ariadna Misterium) i szczególnie to ostatnie daje dość ciekawe wyniki. Na przykład porównanie małżeństw. Czy ta reguła może nie zadziałać? A Wenus w horoskopie mężczyzny, czy tak samo? Tak samo. Polecam Ariadnę i LZ, i tak na marginesie czy można się ...
  • Mam pytanie. Skąd się biorą takie różnice w stawianych horoskopach. Np. Strzelec i Byk w miłości, partnerstwie. Chyba znam odpowiedź ale chciałbym pogadać na ten temat. Ponieważ w 1. napisano, że byk i strzelec są odradzane, bo on jest materialistą a strzelec bardziej uduchowiony. 2. napisano że się świetnie dogadują, ponieważ się uzupełniają (byk dba o materię a strzelec o ducha i zabawę). Czyżby więc wszystko zależało od nas i o stopnia uduchowienia? Chyba tak. Ja na przykład mam w do...
  • Kilka razy czytałem, że pomimo, że do harmonii relacji niezbędne są w synastrii trygony i sekstyle, które łagodzą i harmonizują związek to jednak same trygony i seksytyle usypiają związek i czasami jest tak słodko, że „nie chce się chcieć”. Potrzebne są również aspekty dynamiczne, które dają iskrzenie i ciągłe zainteresowanie partnerem.Pytanie jakie aspekty? Ciekaw jestem opinii, które w takim razie aspekty dynamiczne mogą dawać takie ciągłe zainteresowanie ale tak a...
  • Mam bardzo szeroką koniunkcję Słońca i Plutona (9 st.42) na dodatek rozdzieloną przez znaki. Pluton nieszczególnie silny, w VII domu, w sekstylu do Neptuna, koniunkcji do punktu szczęścia (2 st.) i kwadraturze do midpunktu Słońce/Księżyc (2 st.) Wszyscy moi ważni partnerzy życiowi, a było ich trzech :), mają bardzo silnego Plutona (ścisła koniunkcja Słońce/Pluton, Pluton na MC i stellum w VIII domu, Pluton na Asc.) Jak myślicie, czy tak słaba koniunkcja Słońca i Plutona może to ...
  • Jak oceniacie podczas analizy porównawczej partnerów sytuację, gdy mają w horoskopach natalnych mocno obsadzone opozycyjne domy. Przykładowo mężczyzna ma mocno obsadzony dom XI (w tym Słońce) a kobieta dom V (w tym Słońce). Czy traktujecie to jako element dopełnijacy czy wręcz przeciwnie?
  • w partnerskich połączeniach astrologicznych znaczącą rolę odgrywają powiązania pomiędzy światłami a zwłaszcza koniunkcja słońca i księzyca partnerów. Ciekawa jestem Waszych doświadczeń związanych z tranzytami przez tę konfigurację. Takie małe studium przypadku:-)
  • Mam stellum w Skorpionie w 4 domu, partner stellum w Strzelcu tez w domu 4. Ze Strzelca ja mam niewiele, pusty znak, pusty 9 dom, jedynie Jowisz w luznej koniunkcji ze Sloncem i kwadraturze z ASC. On ze Skorpiona tyle ze Pluton w 1 domu, w kwadraturze do Wenus i Merkurego. Marzy nam sie obojgu zakotwiczenie w zyciu, wybudowanie domu, zalozenie rodziny. Ksiezyce mamy w harmonijnych zywiolach (Rak i Byk), fajne aspekty miedzy Wenus a Marsem (koniunkcja i trygon). Kochamy sie i zal...
  • pomozcie to zinterpretowac jestem za blisko tych osob i nie chce wyciagac wnioskow sama
  • Chciałabym Was prosić o podzielenie się spostrzeżeniami odnośnie koniunkcji urana do: słońca 0 stopni, księzyca 9 stopni, merkurego 6 stopni w skorpionie partnera? nie chciałabym zaśmiecać forum dyletanckimi pytaniami ale może coś podpowiecie? m.in. to co wyszperałam w książkach to,to że klasycznie koniunkcja urana do słońca w partnerskim świadczy o dużej różnicy wieku i faktycznie tak jest. Z ciekawszych i dokładniejszych aspektów partnerzy mają koniunkcje marsa mężczyzny z jej w...
  • W porównawczym horoskopie Aroyo twierdzi że jest to tendencja do wycofywania sie z miłosci u partnerów. Co o tym sądzicie i jakie macie dowświadczenia w związku z tym aspektem? Ja nas jest podwójny nelson i faktycznie taka tendencja jest:)
  • Witjcie. Czeka mnie niedlugo opozycja tranzytujacego Saturna do mojego natalnego Sloneczka. Natalnie Slonce mam w 1 domu, Saturna w 7 i nie tworza ze soba zadnych aspektow, no oprocz tego ze Saturna mam w Wadze,a Slonce w koniunkcji z Wenus. Czy moglibyscie podzielic sie swoimi doswiadczeniami zwiazanymi z tym tranzytem? Najchetniech przeczytalabym post o tym ze nie bylo tak zle... Dzieki z gory za Wasze posty. Pozdro
  • Pisałam juz na innym forum, ale tam czepiali się daty urodzenia tak jakbym nie wiedziała kiedy sie urodziłam... Problem wygląda tak jak w tytule - wspomniana opozycja. Co robić? Czy jestem skazana na samotność w imię poszukiwania idealnego partnera? A może jakieś aspekty to łagodzą /lub nasilają ;( / i czy w takim razie na osłodę życia mam szanse choć jakąś karierę zrobić, jeśli tak to w czym? mój profil: ur.9.05.1983 W-wa godz.11:55 Księżyc w Baranie w 8 domu nieaspektowany Wenus ...
  • Zastanawia mnie czy podwojny nelson - ksiezyc(on)(baran,6d) trygon saturn (ona) (strzelec) oraz ksiezyc(ona) (strzelec) w trygonie do saturna (on) (lew,10d), wskazuje na wzajemna wiernosc partnerow czy raczej na jakis ucisk psychiczny? Dodatkowo w ciekawym polozeniu znajduja sie wzajemne uklady neptun - slonce. Jej Slonce w koniunkcji z jego sloncem i jego slonce w opozycji do jej neptuna. Napewno jakies nierealne podejscie do partnera, moze przeidealizowanie lub klamstwa? No ale w...
  • Proponuje to umiescic w osobnym wątku.
  • Zastanawiam się nad Saturnem jako "sprawcą" pewnego rodzaju przeznaczenia...oczywiście wiadomo,że człowiek ma wpływ na swój los,ale sprawy oznaczone Saturnem często dzieją się,bo były wcześniej,powiedzmy ,zaplanowane. Pewna para poznała się podczas dokładnej koniunkcji Saturna tranzytującego z Saturnem ich horoskopu kontaktowego. Ten Saturn kontaktowy jest w na osi IC,zastanawiam się co ten aspekt chce powiedzieć o ewentualnej przyszłości związku,kierunku w którym się on potoczy.Czy to...
  • Czy 2 osoby beda razem, takie pytanie postawilam(nie chodzi o mnie) gdzie szukac odpowiedzi? wladca asc? czy wladca VII domu, a moze jeszcze gdzie indziej?
  • Co sądzicie o takim aspekcie ? Czy oznacza on zwodzenie partnera i zdrady?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się