-
Chodzi oczywiście o przewodniki turystyczne.
Odkryłem zresztą to już dość dawno i musiałem się tego wstydzić przed cudzoziemcami. Doradzają także jak ominąć Piaseczno, ignorując zupełnie to z czego nasza władza jest dumna, cxyli z wybetonowanego rynku z wątpliwej jakości fontanną wyborczą czy skateparku.
Ale jak czytam to forum to nie tylko zabytki są zrujnowane ale i kolejka wąskotorowa jak i kolejka radomska.
--
Bufetowa z ratusza
-
Witam!
W naszym pięknym mieście mieszkam lat 4 i jako ze potwierdziłam swój stan,,odmienny,, poszukuje lekarza w Piasecznie który moja ciążę poprowadzi. Oczywiście zdarzało mi się korzystać z usług lekarzy tej dziedziny w obecnym miejscu zamieszkania, aczkolwiek zostali oni umieszczeni na czarnej liście specjalistów z dopiskiem omijać szerokim łukiem....
Ciekawa jestem więc opini kobiet które mają już to doświadczenie za sobą, czekam na odzew :-)
-
Czy moze ktos z Was orientuje sie ile kosztuje kurs taksówką
piaseczyńską z auchan do centrum Piaseczna?
Wiem,ze mogę podejsc na postój i się zapytac ale przez kilka dni nie
będę miec takiej mozliwosci.
-
zachęcam do zapoznania sie z artykułem, na temat nowego szpitala w Piasecznie
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9009390,Czy_warszawianki_zaczna_jezdzic_rodzic_do_Piaseczna_.html
-
Akademia Językowa Open School od tego semestru jest również w PIASECZNIE :):)
Akademia Open School w odróżnieniu od innych szkół językowych przystosowała się do ciągle rosnących potrzeb słuchaczy. Skupiamy się na umiejętnościach konwersacji w językach obcych.
Uczymy „myśleć” w danym języku dlatego przykładamy ogromną wagę do zajęć z Native Speakers.
Organizujemy dodatkowe warsztaty tematyczne.
Akademia Językowa Open School (nie bez powodu Akademia nie szkoła)
to:
NOWOCZESN...
-
Planuje od stycznia bądź lutego wysłać córę do żłobka. Córcia obecnie ma roczek. Doradźcie, które warto wziąć pod uwagę a które nie. Po tych wszystkich reportażach w telewizji mam straszne obawy. Starsze dziecko powie jak było, czy się podobało a taki maluszek niestety nie.
Będę wdzięczna za opinie.
Interesują mnie okolice Piaseczna, Zalesie Dolne, Bobrowiec i ewentualnie Zalesie Górne.
Podobno w wielu żłobkach nie ma miejsc. Czy może coś o tym wiecie? Czy to prawda.
-
mam pytanie o Wasze doświadczenia z US w Piasecznie? Idą za hasłem - płać podatki tam gdzie mieszkasz - chciałabym przemeldować się do Piaseczna - jednak kilka osób przestrzegało mnie przed Urzędem Skarbowym w Piasecznie. Podobno, nie jest on łaskawy dla małych firm. Macie jakieś opinie czy doświadczania w tym temacie?
-
Ostatnio znajoma opowiadała o takiej restauracji w Warszawie z bardzo tanim jedzeniem, obiad podobno wychodzi ok 10zł. Ponoć mają też lokal w Piasecznie, ale nie mogę znaleźć gdzie. Czy ktokolwiek o tym słyszał? Będę wdzięczna za informacje.
-
Witam, Czy ktoś dojeżdza rano z Piaseczna do Wilanowa? Jeśli tak - jak najlepiej przez Konstancin czy Puławską?
Ile czasu to zajmuje?
Dziękuję za odpowiedzi.
Paula
-
sensacja dnia:
www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,wsciekly-nietoperz-przestraszyl-piaseczno,237508.html
-
witam,
jakiego sklepu,z jakim asortymentem brakuje Wam w Piasecznie?
-
Z Kuriera Piaseczyńsko-Ursynowskiego:
www.kurierpoludniowy.pl/?wyd=pno&page=artykul&id=8833
[b]podważył argument wprowadzenia w Józefosławiu i Julianowie pierwszej strefy komunikacyjnej, mówiąc że Piaseczno też jest w stanie wynegocjować jej wprowadzenie z ZTM.[/b]
-
Czy w tym mieście naprawdę mieszka się tak źle że większość na tym formu tylko marudzi? Czy to tylko kwestia charakteru niektórych osób które nic innego nie potrafią w życiu robić poza narzekaniem?
-
Czy ktoś wybiera się jutro na otwarcie nowego ciucholandu? Widziałam wczoraj reklamę na Szkolnej. Podobno mają wszystko do 10 zł?
Ostatnio byłam na Jana Pawła,kupiłam 2 bluzeczki córce i zapłaciłam 18 zł.
Gdzie są najlepsze ciucholandy w Piasecznie?
-
Jestem tu nowa (na forum i w mieście) więc witam wszystkich:))
Jaką mamy pogodę widać za oknem i dlatego pytam jak wygląda sprawa kąpielisk w Piasecznie. Chodzi mi o Piaseczno i bliskie okolice gdzie można by w miarę szybko dojechać lokalną komunikacją ewentualnie rowerem.
-
Nie wiem czy to będzie oznaczać prace na torach w wyniku, których zostanie zlikwidowane jednotorze przed Okęciem/Służewcem i w końcu przywróci się dwutorze?
vide:
www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,remonty-na-torach-zmieniony-rozklad-skm-i-km,295874.html
Utrudnienia do Piaseczna
Na zmiany powinni przygotować się również pasażerowie Kolei Mazowieckich. Na odcinku Warszawa Okęcie-Piaseczno, przez który przejeżdża linia 8 (Warszawa-Skarżysko Kamienna) będą również prowadzone prace moderni...
-
Witam
Gdzie tankujecie w Piasecznie 95tkę? Jakich miejsc unikać, a gdzie jest dobre paliwo?
Zwykle tankuję na BP ale w okolicy Piaseczna nie doszukałem się ich stacji.
-
Witam,
czy w godzinach porannych 7-8 są problemy z miejscem w pociągach jadących do Warszawy?
-
Witajcie,
do końca 2014 roku bilety ZTM dla I i II strefy ZTM wzrosną o ponad 100% - najbardziej dotkliwe będzie to dla pasażerów z II strefy ZTM. A już od 16 sierpnia br. wzrosną o 30%
Bilet normalny miesięczny będzie kosztował ponad 250 zł czyli przeciętna rodzina zapłaci ok. 750 zł miesięcznie, co będzie bardzo dotkliwe dla wielu budżetów rodzinnych.
Tym samym warto się zastanowić czy może Gmina Piaseczno (licząca ponad 74 tys. mieszkańców, podobno najbogatsza z gmin podwarszawsk...
-
Witajcie,
[b]marzenia o kinie w Piasecznie można wyrzucić do kosza... i nadal będziemy jeździć do kina do Galerii Mokotów, Złotych Tarasów, etc. Bardzo szkoda...
Zastanawiałem się czy gmina Piaseczno nie mogłaby wybudować kina (jednosalowego z klimatyzacją (tak uczynił Grodzisk), a operatorem zostałby Max-Film, który jest firmą należącą do samorządu województwa mazowieckiego obsługując m.in. NoveKino Praha na Pradze, a także kina w Puławach i Płocku.
Już w Otwocku sparzyli się na in...