piaseczno

(88 wyników)
  • mieszkam tu 2 lata i nie mogę zrozumieć, dlaczego tu nie ma stacji metra??? ostatnie wypowiedzi znalazłam na forum z 2006r. - wówczas pisano, że są takie plany. i co z tymi planami? jakieś nowe plany, skoro starych nie zrealizowano?
  • Polecam miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4423220.html Dzięki tej bzdurnej decyzji mamy problem tak jak Dzielnica Ursynów, proszę zobaczcie www.kopacwila.waw.pl/ ps. akcja protestacyjna ?
  • Szanowna Sąsiadko, Szanowny Sąsiedzie, Powstał projekt zbudowania metra w Piasecznie! Patrząc na rozwój dużych miast w Europie, nie ma wątpliwości, że również warszawskie metro wyjedzie poza granice stolicy. W XXI wieku będzie metro w Piasecznie. Pozostaje tylko pytanie jak szybko. Od 9 lat mieszkam w Józefosławiu i moja droga do pracy w Warszawie jest coraz bardziej czasochłonna. Pomysł wybudowania metra pod lasem Kabackim może być zrealizowany. Chcemy przedłużyć linię metra...
  • już w ten weekend świętować będziemy 580-lecie nadania praw miejskich miastu Piaseczno zaczniemy 12 września ( sobota) Urodzinami Piaseczna 12.09.2009 godz. 12.00 Park Miejski - Urodziny Piaseczna – czyli spotkanie mieszkańców - Tu Mieszkamy – poznajmy się! Program imprezy: 12:00 – rozpoczęcie 12:10 – 12.30 – prezentacja Chojnów, Pilawa, Orzeszyn – Zespół „Leśne Echo” 12:30 – 13.00 – prezentacja Szkoła Podstawowa Nr 1 13...
  • miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4332465.html Piaseczno straci nocne Autobusy Firma Mobilis zawiesza na początku sierpnia nocne kursy do Piaseczna. - Jeździ za mało pasażerów - tłumaczą jej szefowie. Nocne wyruszą za to do Otwocka i Wołomina Nocnym połączeniem mieszkańcy Piaseczna cieszą się prawie rok. Mikrobusy odjeżdżają spod Dworca Centralnego i dalej Marszałkowską oraz Puławską docierają do Piaseczna, a potem do okolicznych miejscowości Gołkowa i Bobrowca. Przejazd kosztuj...
  • interesuje mnie mycie oraz odkurzenie w środku głównie, gdzie się znajdują i za ile, ewentualnie tel.
  • A jednak można budować drogi w okolicach Piaseczna, jeśli radni zabiegają. A Józefosław/Julianów wciąż jest pomijany w tych inwestycjach ?! www.piaseczno.pl/213-42710c6ce86e1-7093.htm
  • coś do poczytania :) miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6289059,Tramwaj_do_Piaseczna_kolo_domu_dyrektora.html
  • W dniu 12 maja br. uczestniczyłem w spotkaniu władz Piaseczna z jednym z zainteresowanych przewoźników. Spotkanie odbyło się w biurze Rady Miejskiej w Piasecznie o godz. 12. PKS Piaseczno proponuje 4 kursy w godz. 23.00-3.00 na trasie W-wa Centralna-PKP Piaseczno. Po zapoznaniu się ze wszystkimi ofertami władze Piaseczna podejmą decyzję z kim podpiszą umowę. Prawdopodobne rozpoczęcie kursowania linii nocnej to 1 sierpnia br. lub 14 sierpnia br. Łącznie autobus nocny będzie zatrzym...
  • miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4998027.html?nltxx=1077927&nltdt=2008-03-07-04-06
  • Czy ktoś coś wie na temat drogi Piaseczno-Konstancin i dalej mostem za Wisłe, czy planowane droga to remontowana stara czy zostanie wybudowana nowa. Czytałem jakieś forum z konstancina ludzie bardzo się gorączkują że ta droda ma być tuż koło lasu kabackiego a Konstancin przetnie na pół to ma być podobno mała obwodnica W-wy, droga 721 czy jakoś tak. Pozdraawiam
  • Metro Piaseczno – znalazłem ich stronę : www.metropiaseczno.eu
  • witajcie koleżanka ma do sprzedania bardzo ładne mieszkanie 104 m2 w Piasecznie (bezpośrednio) wszystkie informacje dot tego mieszkania mozna znaleźć tutaj: www.gawinet.etap.pl/mieszkanie/piaseczno.ppt pzdr
  • Witam, pytanie jak w temacie - postanowilismy sami robic sushi, ale gdzie w naszej okolicy mozna dostac dobrą, świeżą rybke? Jest jakiś rybny w Piasecznie? Pozdrawiam,
  • Witam, prywatny żłobek w Piasecznie zakańcza właśnie swoją adaptację. Oficjalne otwarcie przed rozpoczęciem zajęć 1 lipca :) Wszystkich zainteresowanych Rodziców zapraszam serdecznie na stronę www.bebiland.pl Zapisy trwają. Pozdrawiam, Katarzyna Zaborowska
  • Zwracam się do miłych forumowiczów z prośbą o opinie na temat miejscowych gimnazjów. Mieszkamy w Józefosławiu i za rok stanę przed koniecznością wyboru i chciałbym aby był on trafny, w najlepiej pojętym interesie dziecka, jego rozwoju intelektualnego i osobowościowego. Będę wdzięczny za Państwa uwagi i spostrzeżenia.
  • Wstępne wyniki wyborów wskazują na wygraną dotychczasowego burmistrza tj. p.Józefa Zalewskiego
  • Witam serdecznie przede mną ciężki wybór żłobka dla mojego maluszka - stąd zwracam się do doświadczonych już rodziców o jakieś opinie, nazwy, adresy, gdzie najlepiej posłać rocznego maluszka?????
  • W swoim siedmioletnim codziennym doświadczeniu jazdy do Warszawy i z powrotem czegoś takiego nie widziałam... Wyruszyłam dziś z okolicy Wałbrzyskiej (Mokotów) o godzinie 19:32. Pod dom (Magnolii) dojechałam już o 22:15!!!! W tym czasie to prawie do Katowic można dojechać... Po sąsiedzku dowiedziałam się, że to Outlet nam zafundował taką rozrywkę na piątkowy wieczór ogłaszając mega wyprzedaż dziś do północy. Sprawdziłam na stronie - faktycznie od 19 - 24. Nocne markobranie. Pół...
  • Co zrobić ze starą, zepsutą lodówką? Gdzie można ją oddać/wyrzucić/zezłomować? Podpowie ktoś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się